skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی گوشی‌های میان‌رده سامسونگ گلکسی A52 و A72؛ به ترکیب برنده دست نزن

امید اعظمی عضو تحریریه

۵ خرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

شماره ۹۰

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

گوشی‌های میان‌رده گلکسی A52 و گلکسی A72 از جدیدترین میان‌رده‌های سامسونگ هستند که حدود دو ماه پیش رونمایی و به تازگی وارد بازار ایران شدند. سری میان‌رده A یکی از موفق‌ترین سری‌ گوشی‌های میان‌رده بازار موبایل است که در ایران هم طرفداران خاص خودش را دارد. گلکسیA50 و گلکسی A51، نسل‌های قبلی گوشی گلکسی A52، فروش فوق‌العاده‌ای داشتند و هر کدام در مقطعی پرفروش‌ترین گوشی‌های جهان شناخته شدند. حالا سامسونگ به امید تکرار این موفقیت، مدل‌های سری A را افزایش می‌دهد و هر سال نیز امکانات و ویژگی‌های بیشتر و بهتری به آنها می‌افزاید و گوشی‌های میان‌رده خود را به گزینه‌های وسوسه‌‌کننده‌تری برای مشتریان تبدیل می‌کند. نسل قبلی این دو گوشی میان‌رده از نظر سخت‌افزاری اختلاف زیادی با هم داشتند، اما حالا مشخصات فنی گلکسی A52 و گلکسی A72 بیشتر از هر زمان شبیه یکدیگر شده و تنها در چند ویژگی با هم اختلاف دارند. چیپ‌ست، پردازنده گرافیکی، نمایشگر، دوربین اصلی و دوربین سلفی، اسپیکر، جنس بدنه و خیلی دیگر از مشخصات این دو گوشی یکسان است و بزرگ‌ترین تفاوت‌شان در اندازه، وزن و باتری است.

نمایی از دوربین‌های پشتی گلکسی A72 با دوربین تله‌فوتو ۸ مگاپیکسلی
نمایی از دوربین‌های پشتی گلکسی A72 با دوربین تله‌فوتو ۸ مگاپیکسلی

گلکسی A72 دارای نمایشگر سوپرآمولد 7/6 اینچی و گلکسی A52 دارای نمایشگر سوپرآمولد 5/6 اینچی است. گلکسی A72 با وزن ۲۰۳ گرمی حدوداً ۱۴ گرم از گلکسی A52 سنگین‌تر است اما وقتی هر دو گوشی را در دست می‌گیریم این تفاوت چندان حس نمی‌شود. باتری گلکسی A72 نیز با ۵۰۰ میلی‌آمپر افزایش نسبت به نسل قبلی به پنج هزار میلی‌آمپرساعت رسیده و ۵۰۰ میلی‌آمپر هم از باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپری گلکسی A52 بیشتر است. با این توضیحات اولیه به سراغ بررسی گوشی‌ها، امکانات و مشخصات آنها می‌رویم.

دنباله‌رو پرچمداران

طراحی سری جدید گلکسی اس ۲۱ استقبال رسانه‌ها و طرفداران را به همراه داشت. شاید همین مساله باعث شد سامسونگ طراحی سری میان‌رده گلکسی A را هم تغییر دهد و هرچند متفاوت، اما طراحی پنل دوربین را مشابه سری پرچمدارش با بدنه گوشی یکپارچه کند. حالا بیرون‌زدگی دوربین‌ها کمتر به چشم می‌آید و پنل دوربین‌ها یک قطعه جداگانه چسبانده‌شده به گوشی به نظر نمی‌رسد و انگار جزئی از بدنه گوشی است. در حالت کلی طراحی میان‌رده‌های جدید سامسونگ چشم‌نواز، دوست‌داشتنی و جذاب است. شاید اگر بدنه و قاب پلاستیکی جای خود را به بدنه شیشه‌ای و قاب آلومینیومی می‌داد، کمتر کسی با دست گرفتن گوشی متوجه میان‌رده بودن آن می‌شد. با اینکه گلکسی A52 کمی کوچک‌تر و سبک‌تر از گلکسی A72 است اما هر دو گوشی در نوع خود ارگونومی خوبی دارند و به‌اصطلاح خوش‌دست هستند. با این حال نسخه کوچک‌تر برای دست‌های کوچک‌تر گزینه مناسبی است و کسانی که انگشتان کشیده‌تری دارند با گلکسی A72‌ راحت‌تر خواهند بود. هر دو گوشی دارای گواهی IP67 هستند و این به معنای ضدآب و ضدگردوغبار بودن هر دو گوشی است. روی کاغذ هم با هر دو گوشی می‌توان تا عمق یک متری آب به مدت ۳۰ دقیقه ماند. رنگ‌بندی هر دو گوشی شبیه یکدیگر است؛ یعنی هر دو دارای نسخه‌های مشکلی، سفید، بنفش و آبی هستند. البته در اینجا ما نسخه آبی‌رنگ A72 و نسخه مشکلی A52 را برای بررسی داریم. نکته مهم اینکه رنگ مشکلی این گوشی‌ها چندان مشکی نیست و بیشتر به رنگ نوک‌مدادی شباهت دارد.

نمایی از دوربین‌های پشتی گلکسی A52 با دوربین تشخیص عمق ۵ مگاپیکسلی
نمایی از دوربین‌های پشتی گلکسی A52 با دوربین تشخیص عمق ۵ مگاپیکسلی

۹۰ هرتزی از راه رسید

وقتی نمایشگر‌های بیشتر از ۶۰ هرتزی در دنیای گوشی‌های موبایل به ترند تبدیل شدند، کمی طول کشید تا سامسونگ از این نمایشگر‌ها در گوشی‌های پرچمدارش استفاده کند. این ترند که ابتدا با نمایشگر‌های ۹۰ هرتزی شروع شد، بعد‌ها جای خود را به نمایشگر‌های ۱۲۰ هرتزی داد و نمایشگر‌های ۹۰ هرتزی اکثراً به گوشی‌های بالارده رسیدند. سامسونگ حتی در میان پرچمدارانش هم از نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی و ۶۰ هرتزی استفاده می‌کرد و اعتقادی به نمایشگر‌های ۹۰ هرتزی نداشت. اما حالا برای اولین بار گوشی‌های میان‌رده خود را به نمایشگر ۹۰ هرتزی مجهز کرده است که ارزش خرید این گوشی‌ها را چندین برابر می‌کند. سامسونگ حتی پا از این هم فراتر گذاشته و نسخه 5G گلکسی A52 را با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی به بازار عرضه کرده است؛ یعنی یک نمایشگر کاملاً پرچمدار در یک گوشی کاملاً میان‌رده. گلکسی A72 و A52 هر دو نمایشگر سوپرآمولد فول‌اچ‌دی پلاس ۹۰ هرتزی دارند. با اینکه تمامی مشخصات نمایشگر این دو گوشی میان‌رده با هم یکی است (غیر از تراکم پیکسل در هر اینچ که در A52 کمی بیشتر است) اما نمایشگر 7/6 اینچی گلکسی A72 رنگ‌ها را کمی سرد‌تر نشان می‌دهد و در عوض گلکسی A52 رنگ‌ها را اشباع می‌کند. با این‌حال هر دو نمایشگر کیفیت فوق‌العاده‌ای دارند و برای تماشای فیلم و بازی‌های گرافیکی گزینه مناسبی هستند. هر دو نمایشگر دارای بیشینه روشنایی ۸۰۰ نیتی و کمینه روشنایی 5/1 نیتی هستند. به این ترتیب در استفاده از هر دو گوشی زیر نور مستقیم خورشید هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.

بدنه میانردههای جدید سامسونگ دیگر از گلاستیک نیست و حالا از پلی‌کربنات فشرده ساخته شده است.
بدنه میان‌رده‌های جدید سامسونگ دیگر از گلاستیک نیست و حالا از پلی‌کربنات فشرده ساخته شده است.

سرمایه‌گذاری بلندمدت

سامسونگ طبق عادت گوشی‌های تازه معرفی‌شده خود را با آخرین نسخه از اندروید و آخرین نسخه از رابط‌کاربری اختصاصی‌اش یعنی OneUI به بازار عرضه می‌کند. بر همین اساس گلکسی A72 و A52 هم با اندروید ۱۱ و رابط‌کاربری OneUI نسخه ۳.۱ به بازار عرضه شده‌اند. اما نکته مهم‌تر آنکه هر دو این گوشی‌ها طبق اعلام شرکت سامسونگ، تا سه سال پشتیبانی نرم‌افزاری دریافت می‌کنند؛ یعنی تا سال ۲۰۲۴ هر دو این گوشی‌ها تمامی به‌روزرسانی‌های مربوط به نسخه اندروید، رابط‌کاربری و امنیتی را دریافت خواهند کرد. تصمیمی که کمتر از کمپانی‌های بزرگ تولیدکننده گوشی هوشمند می‌بینیم آن هم برای گوشی میان‌رده. از آنجا که نسخه کوچک‌تر یعنی A52 دارای نسخه 5G است، اگر قصد خرید این نسخه از این گوشی را داشته باشید، خیال‌تان راحت است که حداقل تا سه سال آینده نه تنها نیازی به تعویض گوشی ندارید بلکه گوشی سه سال پیش شما کاملاً به‌روز و پابه‌پای تکنولوژی روز در حرکت بوده است. رابط‌کاربری سامسونگ روز‌به‌روز کاراتر می‌شود و امکانات و ظاهر بهتری پیدا می‌کند.

نسخه سوم از رابط‌کاربری سامسونگ از منوی نوتیفیکیشن پنل و مرکز دسترسی سریع گرفته تا منوی تنظیمات، آیکون‌ها و قفل صفحه‌نمایش تغییرات زیادی نسبت به ورژن دوم پیدا کرده است. در حالت کلی این رابط‌کاربری یکپارچه‌تر از قبل شده و برای کار با یک دست بسیار مناسب است. این راحتی در استفاده از گوشی‌هایی که با سایز دست کاربر همخوانی بیشتری دارند بیشتر به چشم می‌آید.

مثل تبلیغاتش Awesome

دوربین هشت مگاپیکسلی تله‌فوتو گلکسی A72 و دوربین تشخیص عمق گلکسی A52 تنها نقطه تمایز میان سخت‌افزار دوربین دو گوشی است. غیر از آن دوربین‌های پشتی و دوربین سلفی این دو گوشی کاملاً یکسان است. گلکسی A72 به لطف دوربین تله‌فوتو قابلیت زوم اپتیکال سه برابری و زوم دیجیتالی ۳۰ برابری دارد. زوم اپتیکال سه برابری نقطه عطف دوربین این گوشی میان‌رده است که کمک می‌کند تصاویری واضح و بدون افت کیفیت را از سوژه‌های دورتر ثبت کنید. کاری که گلکسی A52 از انجام آن عاجز است. از طرفی زوم دیجیتال ۳۰ برابری A72 به لطف لرزش‌گیر اپتیکال تصاویر و قابلیت قفل شدن روی سوژه، به یک گزینه کاربردی تبدیل شده و برخلاف انتظار حتی در نور کم هم تصاویر جالبی ثبت می‌کند. دوربین A52 مانند آنچه در مورد نمایشگر گفتیم، تصاویر ثبت‌شده را هرچند با جزئیات کمتر از A72 اما پررنگ‌تر نشان می‌دهد. هر دو گوشی در ثبت تصاویر در نور عملکرد مشابهی دارند و ثبت تصویر با حالت شب هم کیفیت قابل قبولی دارد. دوربین سلفی یکی دیگر از مشخصات مشابه این گوشی‌هاست که باعث شده هر دو در ثبت تصاویر سلفی کاملاً مانند یکدیگر عمل کنند و تصاویر باکیفیت و جزئیات چشمگیری به ثبت برسانند. به ‌صورت کلی، جزئیات ثبت‌شده در تصاویر، دامنه دینامیکی و میزان جذب نور دوربین هر دو گوشی در مقام گوشی‌های میان‌رده کاملاً قابل قبول و بیش از حد انتظار است. عملکرد دوربین گلکسی A72 به دلیل داشتن لنز تله‌فوتو، کمی بهتر از گلکسی A52 است اما به ‌جز این مورد، تفاوت زیادی بین عملکرد دوربین‌های دو گوشی وجود ندارد. سامسونگ توانسته همان‌طور که در تبلیغاتش دوربین این گوشی‌ها را عالی توصیف کرده بود، در عمل هم آن را محقق کند.

نه‌چندان Awesome

شاید شباهت سخت‌افزار دو گوشی، بیشتر از هر قسمت دیگری جلب توجه کند. چیپ‌ست، CPU، پردازنده گرافیکی، حافظه رم و حافظه داخلی هر دو گوشی دقیقاً مثل یکدیگر است. تنها تفاوتی که اینجا به چشم می‌خورد نسخه چهار گیگابایتی گلکسی A52‌ است که در گلکسی A72 وجود ندارد. هرچند گلکسی A72‌ نسبت به A71‌ عملاً پردازنده ضعیف‌تری دارد اما توان سخت‌افزاری هر دو گوشی برای انجام تسک‌های روزمره مانند اجرای همزمان چندین اپلیکیشن، وب‌گردی، استفاده از شبکه‌های اجتماعی مختلف، پخش مدیای صوتی و تصویری و برقراری تماس‌های صوتی و تصویری کاملاً مناسب است. تنها نقطه‌ضعف این دو گوشی میان‌رده در بخش سخت‌افزار، توان کم در اجرای بازی‌های سنگین است که البته پسوند میان‌رده این مشکل را هم توجیه می‌کند. نکته جالب آنکه هر دو گوشی در بنچ‌مارک‌های مختلف اعدادی مشابه و عملکردی یکسان به جا گذاشتند. عملاً می‌توان گفت گلکسی A52 و A72 هر دو یک گوشی اما در اندازه‌های مختلف هستند.

در بخش باتری هم باتری گلکسی A72 ۵۰۰ میلی‌آمپرساعت بیشتر از باتری گلکسی A52‌ است که دلیل آن نمایشگر بزرگ‌تر است. میزان شارژدهی هر دو گوشی در طول روز عالی است و می‌توانید در استفاده معمولی از این گوشی با خیال راحت بیش از یک روز کامل روی آن حساب کنید. در غیر این صورت برای استفاده حداکثری، هر دو گوشی آمادگی میزبانی ۱۲ ساعته از شما را دارند. باتری پنج هزار میلی‌آمپرساعتی A72 و باتری چهار هزار و ۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی A52 هر دو با شارژرهای سریع ۲۵ واتی شارژ می‌شوند اما چیزی که سامسونگ در جعبه گوشی‌ها قرار داده شارژر ۱۵ واتی است و شارژر ۲۵ واتی باید جداگانه تهیه شود. با این حال هر دو گوشی به ادعای سامسونگ در مدت‌زمان ۳۰ دقیقه تا ۵۰ درصد شارژ می‌شوند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که این دو گوشی بدون جعبه و لوازم داخل جعبه به دست ما رسیده و به همین دلیل امکان بررسی سرعت شارژ آنها را نداشتیم.

 

کلام آخر

گوشی‌های میان‌رده روزبه‌روز امکانات و مشخصات بهتری را نسبت به نسل‌های قبلی در خود جای می‌دهند. با این سرعت پیشرفت گوشی‌های میان‌رده احتمالاً در آینده‌ای نزدیک اقبال گوشی‌های پرچمدار به دلیل قیمت‌های فضایی بسیار کمتر خواهد شد و گوشی‌های میان‌رده با امکانات عالی و قیمت مناسب نقش گوشی‌های پرچمدار را برای عموم مردم جامعه بازی خواهند کرد.

نام گوشی‌های پرچمدار فعلی هم به همان گوشی‌های لاکچری تغییر خواهد کرد. گوشی‌های گلکسی A72 و A52 هر دو از بهترین گوشی‌های میان‌رده بازار هستند که با توجه به پشتیبانی طولانی‌مدت سامسونگ از این گوشی‌ها می‌توانند تا سه سال آینده خیال شما را از بابت خرید گوشی راحت کنند. اما نسخه 5G گلکسی A52 و نسخه 5G گلکسی A72 (که هنوز به صورت رسمی رونمایی نشده) با توجه به توان سخت‌افزاری بالاتر و البته پشتیبانی از شبکه 5G‌ می‌توانند گزینه‌های بسیار بهتری برای یک انتخاب سه‌ساله باشند.

 

جدول مشخصات

این مطالب را هم بخوانید:

چطور خانه خود را هوشمند کنیم

این مطلب در شماره ۹۰ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۹۰ پیوست
دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/a5n
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو