استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
«هلدینگ ارنیکا» روی استارتآپ «فلایتیو»، سامانه خرید اینترنتی بلیط هواپیما، قطار، اتوبوس و رزرو هتل، سرمایهگذاری کرد. در این سرمایهگذاری، ۷۰ درصد سهام فلایتیو در اختیار هلدینگ ارنیکا قرار میگیرد و مبلغ سرمایهگذاری هم ۲۰۰ میلیارد تومان است که براساس قرارداد تا ۳۰۰ میلیارد تومان قابل افزایش است. همچنین هومسا زیرمجموعه هلدینگ ارنیکا هم که در حوزه گردشگری آنلاین فعالیت میکند قرار است در کنار فلایتیو کار کند و در آینده اگر شرایط مناسب باشد با فلایتیو ادغام شود.
به گزارش پیوست؛ پیشتر علی آشتیانی، مشاور سرمایهگذاری شرکت ایدههاب و مشاوره این جذب سرمایه در توییتر خود از جذب سرمایه فلایتیو خبر داده بود و شب گذشته (۲۵ اردیبهشتماه) در نشست خبری آنلاین درمورد جزئیات این سرمایهگذاری توضیحات بیشتری ارائه شد.
احسان داوودی، مدیر ارشد فنی فلایتیو در این نشست درمورد هدف از این سرمایهگذاری گفت: «پس از جذب سرمایه در راند اول، دوران قرنطینه و کرونا آغاز شد و شرایط سختی بود. اوایل تابستان سال گذشته که شرایط آرام شد، بخشی از سفرهای داخلی و سفرهای کاری برگشت و دوباره باید به شرایط رقابتی برمیگشتیم به همین خاطر به دنبال جذب سرمایه بودیم. با چند مجموعه صحبت کردیم و تقریبا دو ماه با هلدینگ ارنیکا مذاکرهایی را انجام دادیم. حالا که پاندمی و شرایط کرونا کم کم برطرف میشود فرصت خوبی برای جذب سرمایه بود.» او ادامه داد: «براساس گزارش جدید تککرانچ در سال ۲۰۲۱، ۱۷۳ مورد سرمایهگذاری در استارتآپهای حوزه گردشگری انجام شده است. ارزش انها ۳ و نیم میلیارد دلار بوده است. جمعبندی این گزارش این بود که استارتآپهای حوزه گردشگری که بتوانند از این دوران سخت گذر کنند، بعد از شرایط کرونا با تقاضای بسیاری روبرو خواهند شد و شرایط خوبی را خواهند داشت. مجموع این عوامل باعث جذب سرمایه شد.»
داوودی همچنین در ادامه این نشست درمورد اینکه چرا برای جذب سرمایه هلدینگ ارنیکا را انتخاب کردند، هم گفت: «برای جذب سرمایهگذاری چند فاکتور در نظر گرفته بودیم مانند ارزشگذاری، مبلغی که ما برای جذب سرمایه نیاز داشتیم، تعهداتی که سرمایهگذار حاضر است بپذیرد و شرایطی که سرمایهگذار برای سرمایهگذاری دارد و بستن قرارداد برد-برد. در این قرارداد به تمام مواردی که اشاره کردم، دست پیدا کردیم.»
او ادامه داد: «این هلدینگ همچنین در حوزه گردشگری نزدیک به ۳سال فعالیت کرده است و یک همافزایی هم ایجاد شد. با درنظر گرفتن تمام این موارد به این نتیجه رسیدیم که سرمایهگذاری روی فلایتیو انجام شود.»
به گفته داوودی با جذب این سرمایه فلایتیو همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد و روی محصولی که ۵ سال است، توسعه دادند تمرکز میکنند و استراتژی کلان شرکت هم براساس گرفتن سهم بازار بیشتر است و با این جذب سرمایه قرار نیست محصول خاص جدیدی راهاندازی کنند؛ اما اتفاقات جدیدی در محصولشان رخ میدهد که به حفظ مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید کمک میکند.
یکی از سوالاتی که ایجاد شد این بود که با توجه به اینکه ۷۰ درصد سهام در اختیار هدلینگ ارنیکا است، آیا در مدیریت فلایتیو هم حاضر خواهند بود، که داوودی در توضیح این سوال گفت که در قراردادی که منعقد شده، همچنان مدیریت فلایتیو دراختیار مدیران قبلی آن است و براساس برنامهای که داشتند پیش خواهند رفت.
علی کشفی، مدیر ارشد مارکتینگ فلایتیو هم در پاسخ به سوال پیوست درمورد اینکه چرا در این دوران کرونا که صنعت گردشگری آسیب دیده، به سراغ جذب سرمایه رفتند، بیان کرد: «با واکسیناسیونی که انجام میشد، احتمالا کمتر از یکسال دیگر همهگیری کرونا کاهش پیدا کند. پس از آن تقاضا برای گردشگری در آینده نزدیک افزایش پیدا میکند. برای اینکه بتوانیم سهم بازار بیشتری بگیریم و برنامههای خود را پیاده کنیم، نیاز به جذب سرمایه داشتیم. مذاکراتی انجام دادیم و با هلدینگ ارنیکا به توافق رسیدیم.»
مجموعه فلایتیو پیشتر در بهمن ۹۸ از مجموعه صباایده در ازای ۲۰ درصد سهام خود جذب سرمایه کرده بود و حالا در راند دوم این جذب سرمایه در ازای ۷۰ درصد سهام توسط هلدینگ ارنیکا صورت گرفته است که بخشی از این سهام مربوط به سهام ۲۰ درصدی صباایده است.
دو مجموعه فلایتیو و هومسا به صورت مستقل فعالیت میکنند و بعد از گذر زمان درمورد ادغام یا مستقل فعالیت کردن تصمیم گیری میکنیم
احسان داوودی،مدیرارشد فنی فلایتیو
علی کشفی درپاسخ به سوال پیوست درمورد اینکه چرا برای جذب سرمایه دوم با صباایده به توافق نرسیدند، گفت: «سرمایهگذاری مجموعه صباایده خیلی به ما کمک کرد و در رشد فلایتیو و فعالیت این مجموعه در سال ۹۹ تاثیر خوبی داشت و از فعالیتهایی که ما در حال انجام بودیم، آقایان شکوری بسیار حمایت کردند و به تعهدات خود عمل کردند.»
او ادامه داد: «در سالی که گذشت مجموعه فیلیمو رشد زیادی داشت و به طور طبیعی تمرکز صباایده روی آن بخش بود. البته هنوز سهامدار هستند و بخشی از تعهداتشان پابرجاست و فارغ از تعهدات، همچنان کنار ما حضور دارند.»
هلدینگ ارنیکا، همچنین استارتآپ «هومسا» را در زیرمجموعه خود دارد. شرکت «راهکار نوین سفرآسا» با برند هومسا به عنوان زیرمجموعه هلدینگ ارنیکا در سال ۱۳۹۶ شروع به کار کرده است.«هومسا» یک سامانه رزرو و اجاره آنلاین ویلا و سوئیت و اقامتگاه است. حالا با این جذب سرمایه فلایتیو، به نظر میرسد همکاری این دو سامانه گردشگری بیشتر خواهد شد.
احسان داوودی، درمورد اینکه آیا با این جذب سرمایه این دو مجموعه ادغام خواهند شد؟ گفت: «در حال حاضر هر دو مجموعه به صورت مستقل فعالیت میکنند و به هم سرویس عرضه میکنند. بعد از گذر زمان و با توجه به شرایط جدید درمورد ادغام یا مستقل فعالیت کردن تصمیم گیری میکنیم.»
علی آشتیانی هم در مورد این سرمایهگذاری توضیحات تکمیلی ارائه داد و گفت: «وقتی فلایتیو راند اول سرمایه را جذب کرد، بلافاصله بعد کشور با شیوع کرونا مواجه شد. در آن زمان صباایده درک بسیار خوبی از شرایط داشت و خیلی سریع به تیم فلایتیو سرمایهای که تعهد کرده بود را پرداخت کرد. در آن روزها بلیطها برگشت خورده بود و با این جذب سرمایه تیم فلایتیو کمتر زیربار بدهی رفت.»
او ادامه داد: «در آن زمان فکر کردیم تابستان این اوضاع به پایان میرسد؛ اما اینطور نشد با اینحال فلایتیو توانست فعالیت خود را ادامه دهد. با بررسیهایی که کردیم، به این نتیجه رسیدیم که الان در یک فرصت تاریخی هستیم و میتوانیم تغییر اساسی ایجاد کنیم. خیلی سریع برنامهریزی کردیم و بچهها در تیم فلایتیو ترجیح دادند سهم بزرگتری را از دست بدهند و سرمایه بیشتری را کسب کنند تا بتوانند برای گرفتن سهم از رقیبان خود خیلی پویا وارد بازار شوند.»
او همچنین بیان کرد: «این سوال پیش آمد که چرا این سرمایه اینقد بزرگ است یا چرا الان دراین شرایط میخواهیم جذب سرمایه داشته باشیم. من باید بگویم که ما حس کردیم که فرصت طلایی الان است و یک سال دیگر شرایط همه بهتر میشود و رقبا هم وضعیتی را خواهند داشت که فلایتیو هم دارد.»
آشتیانی با اشاره به اینکه کار با هلدینگ ارنیکا بسیار راحت پیش رفت، گفت: « برعکس سرمایهگذارن خطرپذیر دیگر این هلدینگ خودشان کسبوکاری دارند و به همین خاطر نگاه درستی به فعالیت شرکتها دارند. سرمایهگذاران دیگر افراد مالی هستند و به خاطر شرایطی که دارند سعی میکنند حافظ سرمایه خود باشند و قراردادهای یکطرفه منعقد میکنند؛ اما من قرارداد را تنظیم کردم و این قرارداد بسیار منصفانه برای هردو طرف بود.»