skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بازار موبایل ایران؛ بهشت خریداران، جهنم فروشندگان

امید اعظمی عضو تحریریه

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تماشای فروشگاه‌های بعضا بسته یا خالی از مشتری، تجربه غریبی از قدم زدن در بازار موبایل است. فروشندگانی که روزی باید با التماس از آنها سوال می‌پرسیدی، حالا از بیکاری یا فیلم می‌بینند یا با گوشی‌هایشان بازی می‌کنند. این نمایی از بازار موبایل در روزهای پایانی اردیبهشت ماه است. اما دلیل این خلوتی و سکوت بازار موبایل چیست؟

به گزارش پیوست، بازار موبایل در سال جدید به دلیل قرنطینه‌ و تعطیلی شهر‌ها، برای هفته‌های متوالی بسته و دست مشتریان و فروشندگان از یکدیگر کوتاه بود. از طرفی برخلاف تعطیلی بازار موبایل، واردات کالا نه تنها تعطیل نبود و مشکلی نداشت، بلکه کالاها به‌خصوص گوشی‌های موبایل با روند ثابتی وارد کشور و از گمرک ترخیص می‌شدند. در نتیجه طی دو ماه اول سال، بازار موبایل از گوشی‌های هوشمند کاملا اشباع شد. حالا نه تنها گوشی موبایل در بازار زیاد شده، بلکه ذخیره گوشی‌های موبایل از حد نیاز هم فراتر رفته به‌طوری که رئیس کمیسیون تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرد ۲ میلیون ذخیره گوشی در کشور وجود دارد که اگر تا ۲ ماه آینده هیچ گوشی موبایلی هم وارد کشور نشود باز هم کمبود گوشی نخواهیم داشت. به این ترتیب واردکنندگان موبایل مجبورند گوشی‌ها را بعضا حتی ارزان‌تر از آنچه هنگام خرید پرداخت کرده‌اند به فروش برسانند. همه این شرایط را کنار کاهس قیمت ارز و به خصوص دلار طی هفته‌های اخیر بگذارید تا دلیل ارزانی موبایل را متوجه شوید.

بازار موبایل در شرایطی با رکود و ارزانی مواجه شده که در روزهای پایانی سال ۹۹ با قرار گرفتن مصوبه افزایش تعرفه واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار و همچنین محاسبه تعرفه‌های گمرگی با نرخ دلار ETS در ردیف بودجه سال ۱۴۰۰، زمزمه گرانی موبایل به گوش می‌رسید. اما حالا در سال جدید با آن که این قوانین جدید به تصویب نمایندگان مجلس رسیده اما هنوز از سمت دولت به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ نشده و همچنان تمامی واردات با قوانین سال گذشته صورت می‌گیرد. این مساله نه تنها واردکنندگان را دچار بلاتکلیفی کرده است، بلکه می‌تواند به محض اجرا شدن قوانین جدید، به یک باره باعث گرانی ناگهانی و تصاعدی در بازار موبایل شود.

موبایل بخرید قبل از آن که دیگر نتوانید

جدا از شرایط ناخوشایندی که واردکنندگان موبایل تجربه می‌کنند، اوضاع بازار موبایل کاملا برای خریداران مناسب است. از طرفی بازار موبایل از برند‌ها و مدل‌های مختلف اشباع شده و تقریبا همه گوشی‌ها موجود هستند. از طرف دیگر هم باتوجه به شرایط موجود، قیمت موبایل طی دو ماه گذشته در پایین‌ترین میزان خود قرار دارد. پس با توجه به شرایط فعلی و همچنین با توجه به شرایط احتمالی ماه آینده، هم‌اکنون بهترین زمان برای خرید گوشی موبایل است. مقایسه قیمت‌ها و برندهای مختلف نشان می‌دهد که گوشی‌های پرچم‌دار بیشترین کاهش قیمت را تجربه کرده‌اند و برای پرچم‌داران برندهای سامسونگ و اپل طی دو ماه گذشته کاهش قیمتی در حدود از ۴ میلیون تومان ثبت شده است.

سامسونگ

سامسونگ یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین برند‌های موبایل در کشور است. این برند کره‌ای که جزو معدود شرکت‌های خارجی است که کماکان در کشورمان حضور دارد، جدیدترین و به‌روزترین گوشی‌های معرفی شده خود را وارد بازار ایران می‌کند. گوشی‌های پرچمدار سامسونگ در یک ماه گذشته کاهش قیمت ۳ تا ۴ میلیون تومانی را تجربه کرده‌اند. همچنین گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده سامسونگ کاهش قیمت ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومانی داشته است. گلکسی اس ۲۱ اولترا آخرین پرچمدار معرفی شده سامسونگ است که با حدود ۴ میلیون تومان کاهش، بیشترین کاهش را در میان پرچمداران اندرویدی به ثبت رسانده و شاید برای طرفداران و مشتریان این گوشی، حالا بهترین فرصت و زمان خرید این گوشی باشد.

جدول قیمت گوشی‌های سامسونگ از ۲۹ فروردین تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

اپل

تعداد طرفداران اپل و آیفون‌باز‌ها هم در ایران کم نیست. این دسته از مشتریان که اکثرا به خرید آخرین مدل از گوشی‌های آیفون هم علاقه دارند، به دلیل گرانی گوشی‌های آیفون همیشه به‌دنبال ارزان‌ترین قیمت این گوشی‌ها هستند. در حال حاضر آیفون ۱۲ پرو مکس کاهش حدودا ۴ میلیون تومانی را به ثبت رسانده و این فرصت خیلی خوبی برای مشتریان این گوشی گران‌قیمت است. گوشی‌های میان‌رده آیفون هم مانند آیفون SE با کاهش ۲ میلیونی همراه بوده است. این کاهش قیمت، گوشی‌های میان‌رده اپل را از لحاظ قیمتی به میان‌رده‌های اندرویدی بازار نزدیک‌تر کرده است و حالا کسانی که همیشه به دلیل بودجه محدود، دستشان از آخرین سری آیفون‌های معرفی شده کوتاه بوده، فرصت امتحان کردن گوشی‌های اپل را به دست آورده‌اند.

جدول قیمت گوشی‌های اپل از ۲۹ فروردین تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

شیائومی

شیائومی طرفداران خاص خودش را دارد. جدا از مشتریانی که بیشتر به دنبال اسم برند‌های نام‌آشنا و قدیمی بازار موبایل می‌گردند و علاقه زیاد یا اطلاعات کافی در خصوص مشخصات گوشی‌ها ندارند، هستند کسانی که علاقه زیادی به مقایسه برند‌ها و مدل‌های مختلف دارند و به دلیل امکانات خیلی خوب این گوشی‌ها و البته باتوجه به نسبت قیمت به مشخصات، به سمت گوشی‌های شیائومی کشیده می‌شوند. گوشی‌های شیائومی طی سال‌های گذشته طرفداران و خریداران بیشتری در بازار ایران پیدا کرده و همین مساله باعث شده تا تنوع مدل‌های مختلف آن در بازار بیشتر از قبل باشد. در جریان کاهش قیمت موبایل در بازار، گوشی‌های میان‌رده شیائومی با کاهش قیمت ۸۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومانی همراه بوده‌اند. گوشی‌های پایین‌رده هم تقریبا ۵۰۰ هزار تومانی ارزان شده‌اند. پس برای طرفداران گوشی‌های شیائومی هم بهترین فرصت است تا از میان بهترین میان‌رده‌های گوشی‌های اندرویدی یکی را انتخاب و خریداری کنند.

جدول قیمت گوشی‌های شیائومی از ۲۹ فروردین تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

هواوی

هواوی که در جریان دعواهای حقوقی با آمریکا و از دست دادن حق امتیاز استفاده از سرویس‌های موبایلی گوگل، حالا طرفدارانش از همیشه کمتر شده و به‌نوعی نفس‌های آخرش را در بازار موبایل ایران می‌کشد، اما هنوز هم طرفداران خودش را دارد و گوشی‌های جدیدی از این برند چینی وارد بازار ایران می‌شود. آخرین پرچمدار هواوی یعنی P40 Pro در بازرا ایران کاهش قیمت ۸۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده است. البته که این کاهش قیمت به اندازه کاهش قیمت پرچمداران سامسونگ و اپل به چشم نمی‌آید اما باز هم برای طرفداران هواوی خبر خوشحال کننده‌ای است. واردات و البته فروش کمتر گوشی‌های هواوی نسبت به سامسونگ و اپل می‌تواند یکی از دلایلی باشد که باعث شده این مدل‌ها کاهش قیمت کمتری نسبت به سایر برند‌های بازار داشته باشد.

جدول قیمت گوشی‌های هواوی از ۲۹ فروردین تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

نوکیا

نوکیا وضعیت به مراتب بهتری نسبت به هواوی در بازار موبایل ایران دارد و حتی سهم خوبی از میزان فروش سالانه گوشی هوشمند را به خود اختصاص می‌دهد. اما به هرحال از آنجایی که این برند فعالیت رسمی خود در ایران را متوقف کرد و البته تبلیغات چندانی هم برای آن نمی‌شود، با آن تاریخچه درخشان، چراغ اقبالش در ایران کمسو شده‌ است. با این حال هنوز برخی از مدل‌های میان‌رده این برند وارد بازار ایران می‌شود که آنها نیز مشمول این کاهش قیمت‌های اخیر شده‌اند. در حال حاضر گوشی میان‌رده نوکیا ۷.۲ که فروش بیشتری نسبت به سایر مدل‌ها دارد، با کاهش حدودی ۵۰۰ هزار تومانی همراه شده است. گوشی‌های پایین‌رده هم نتوانسته‌اند کاهشی بیشتر از ۲۰۰ هزار تومان را برای خود ثبت کنند.

جدول قیمت گوشی‌های نوکیا از ۲۹ فروردین تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

اگر چه موارد بسیار زیادی مانند قیمت ارز هنگام ثبت سفارش، تعرفه‌های گمرکی و هزینه حمل و نقل، مالیات بر ارزش افزوده و غیره در تعیین قیمت نهایی گوشی‌های موبایل نقش دارند اما با این حال جدول قیمت روز دلار با توجه به تاریخ جداول بالا آورده شده تا دید بهتری نسبت به وضعیت بازار موبایل داشته باشید.

https://pvst.ir/a1q
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو