دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گزارش سه ماه چهارم سال ۱۳۹۹ در بخش تلفنثابت، همراه و پهن باند را منتشر کرده که براساس آن ضریب نفوذ اینترنت ثابت در کشور با داشتن چیزی در حدود ۱۰ میلیون مشترک به ۱۲.۶۱ درصد رسیده که نسبت به سه ماه سوم سال ۹۹ یک درصد رشد را نشان میدهد. با این حال این میزان ضریب نفوذ در مقایسه با ضریب نفوذ اینترنت سیار کشور کمترین میزان است؛ چرا که میزان ضریب نفوذ پهن باند ثابت با ۸۴ میلیون مشترک برابر با ۱۰۰.۱۹ درصد است.
به گزارش پیوست، گزارش آماری بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور سه ماه چهارم سال ۱۳۹۹ نگاه کلی به وضعیت رشد ICT در کشور داشته است. یکی از بخشهای جالب این گزارش، بخش مربوط به پهن باند آن است. طبق این گزارش جمع مشترکان اینترنت ثابت ۱۰ میلیون ۶۰۰ هزار و۵۰ اشتراک است و ضریب نفوذ ۱۲.۶۱ را نشان میدهد. تعداد مشترکان در سه ماه سوم سال گذشته بیش از ۹ میلیون و ضریب نفوذ نیز برابر با ۱۱.۶۴ درصد بود. این یعنی ضریب نفود در زمستان گذشته نسبت به پاییز گذشته یک درصد رشد داشته است.
این گزارش میزان مشترکان اپراتورهای ثابت و سیار را به تفکیک شرکتهای ارائهدهنده و نوع فناوری نیز مشخص کرده است. براین اساس شرکت مخابرات ایران ۴ میلیون ۹۳۵ هزار ۶۶۲ اشتراک بر مبنای فناوری xDSL (شامل تکنولوژی ADSL و VDSL) دارد و در مقابل این یک شرکت ۱۷ دارنده پروانه FCP تنها ۳ میلیون و ۳۹۵ هزار و ۲۷۷ اشتراک دارند. اما در بخش فناوری فیبرنوری FTTX، شرکت مخابرات ۱۵۹ هزار و ۴۲۲ اشتراک دارد و ۱۷ دارنده FCP با پایینترین رقم میزان واگذاری اشتراکشان بر مبنای این فناوری به ۲۸۶ اشتراک میرسد. به نظر میرسد قرار دادن تکنولوژی xDSL به جای اعلام جدای تعداد اشتراکهای تکنولوژیهای اینترنت پرسرعت بر مبنای ADSL و VDSL به این دلیل باشد که وزارت ارتباطات طبق وعده خود نتوانست سال گذشته ۱.۵ میلیون پورتی که قرار بود تا تابستان واگذار شود را تا انتهای سال گذشته واگذار کند. طبق وعده وزارت ارتباطات این وزارتخانه امیدوار است تا پایان دولت دوازدهم ۱.۵ میلیون پورت VDSL را که امکان دسترسی کاربران به سرعتی ۴ برابر سرعت فعلی را میدهد فراهم کند.
در زمینه تکنولوژی TD-LTE هم دارندگان پروانه FWA تا پایان سال ۹۹، ۱ میلیون ۴۱۲ هزار ۹۹۷ اشتراک داشتهاند و تعداد اشتراکهای دارندگان پروانه FCP برابر با ۳۷ هزار و ۶۲۶ اشتراک میرسد. همچنین در این زمینه تعداد اشتراک شرکتهای Servco، ۳۵ هزار ۳۶۲ اشتراک اعلام شده است.
اما ضریب نفود پهنای باند بر مبنای سیار از ۱۰۰ درصد هم عبور و برابر با ۱۰۰.۱۹ درصد است. جمع کل اشتراکهای سیار بر مبنای تکنولوژی 3Gو 4G در بین سه اپراتور به ۸۴ میلیون و ۱۹۶ هزار و ۸۲۸ اشتراک میرسد. در این بین تعداد مشترکان همراه اول با توجه به سابقه آن در بازار بیشتر است. تعداد اشتراکهای 3Gو4G همراه اول به ترتیب برابر با ۱۰ میلیون ۶۸۸هزار و ۸۹۱اشتراک و ۳۳ میلیون ۸۲ هزار و ۴۹۲ اشتراک میرسد.جمع کل اشتراکهای نسل سوم و چهارم همراه اول برابر با ۴۳ میلیون و ۷۷۱ هزار ۳۸۳ اشتراک است.
اما ایرانسل نیز به عنوان اپراتور دوم تلفن همراه در اینترنت سیار خود بر مبنای فناوری 3G، هفت میلیون ۵۶ هزار و ۲۸۳ هزار اشتراک دارد و در 4G نیز میزان مشترکان این اپراتور به ۲۹ میلیون ۶۸۶ هزار و ۱۲۷ مشترک میرسد. در کل تعداد کاربران پهن باند ایرانسل ۳۶ میلیون و ۷۴۲ هزار ۴۱۰ اشتراک است.
رایتل هم با داشتن ۳ میلیون ۶۸۳ هزار و ۳۵ اشتراک در فناوری نسل سوم ۸۴۶ هزار ۸۰۸ اشتراک دارد و در فناوری 4G تعداد مشترکانش به ۲ میلیون و ۸۳۶ هزار و ۲۲۷ میرسد
بخش دیگر این گزارش به بررسی وضعیت رشد توسعه تلفن ثابت توسط شرکت مخابرات و دارندگان پروانه FCP و Servco در سه ماه چهارم سال ۹۹ پرداخته است. طبق این گزارش ضریب نفوذ تلفن ثابت ۳۴.۶۷ درصد اعلام شده است.
تعداد خطوط منصوبه شرکت مخابرات ایران ۳۱میلیون ۲۹۷ هزار و ۱۲۲ خط و تعداد خطوط دایری ۲۴ میلیون و ۹۳۱ هزار و۵۴۳ عدد و در روستایی تعداد خطوط منصوبه ۵ میلیون و ۷۲۲ هزار ۴۴ خط و دایری ۳ میلیون ۸۳۷ هزار و ۷۷۸ عدد است.
از بین ۱۷ شرکت دارنده پروانه ارتباطات ثابت (FCP) تنها ۱۲ شرکت براساس پروانه اقدام به ارائه سرویس تلفن ثابت کردهاند که در این بین شاتل، آسیاتک، نداگستر صبا، فنآوا فناپ تلکام ۵ شرکت برتری هستند که بیشترین تعداد خطوط ثابت منصوبه و دایری را دارند. جمع کل خطور تلفن ثابت منصوبه شرکتهای FCP ۱ میلیون ۷۲۹ هزار و ۷۱۰ خط است و جمع خطوط دایری آنها به ۳۵۷هزار و ۹۳ خط میرسد.
همچنین از میان دها شرکت سرکو هم تنها ۳ شرکت موفق به ارائه خطوط تلفن ثابت به مشترکان شدهاند. جمع کل خطوط منصوبه این ۳ شرکت دارای پروانه Servco در مجموع هزار و۱۱ و ۱۶۱ خط منصوبه و دایری دارند.
پروژه توسعه ارتباطات در اینترنت روستاییی که بخشی از آن توسط های وب انجام میشود در زمینه تعداد خطوط منصوبه و دایری به هزاو۷۰۳ عدد رسیده است
تعداد تلفن همگانی کشور نیز برابر با ۹۳ هزار ۳۵۱ عدد است. از نکات جالب این گزارش این است که تعداد تلفن همگانیهای جادهای (GSM) در نزدیک به ۱۴ استان از جمله یزد، همدان، مرکزی، مازندران، گیلان، گلستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، اصفهان و … وجود ندارد
وضعیت توسعه تلفن همراه تا پایان سه ماه چهارم سال ۹۹ بخش دیگری از این گزارش رگولاتوری است. براساس آمارهای نمایش داده شده در این گزارش همراه اول ۲۰ میلیون ۷۴۴ هزار ۹۱۳ خط واگذار شده دائمی دارد که از این میان ۱۹ میلیون ۸۲۸ هزار و ۱۱۳ خط فعال است و تعداد خطوط واگذار شده اعتباری آن هم به ۷۸ میلیون ۷۷۰ هزارو ۷۲۹ خط میرسد که تعداد خطوط اعتباری فعال این اپراتور هم به ۵۰ میلیون ۴۹۵ هزار و ۱۷۳ هزار خط میرسد.
در پله بعدی ایرانسل قرار دارد که تعداد خطوط واگذار شده دائمی آن برابر با ۵ میلیون ۷۶۴ هزار و ۳۰۱ خط است که از این میان ۴ میلیون ۸۴ هزار و ۷۹ خط دائمی فعال هستند. بخش قابل توجه کاربران ایرانسل را کاربرانی با سیمکارت اعتباری تشکیل میدهد. طبق گزارش رگولاتوری تا پایان سال ۹۹، تعداد خطوط واگذار شده اعتباری این اپراتور، ده میلیون بیشتر از همراه اول برابر با ۸۷ میلیون و ۱۹۹ هزار و ۱۱۹ خط بوده و میزان خطوط فعال اعتباری آن هم باز بیشتز از همراه اول برابر با ۵۲ میلیونه ۱۴۳ هزار ۳۶۱ خط بوده است.
اما رایتل که سهم کمی از این بازار دارد تعداد خطوط واگذار شده دائمی آن به ۲۱۹ هزار و ۹۸۱ خط میرسد و تعداد خطوط واگذار شده اعتباری این اپراتور هم ۸ میلیون ۶۴۵ هزار و ۱۶۶ خط است. خطوط دائمی فعال رایتل اما ۱۲۱ هزار ۲۲۲ خط است و خطوط فعال اعتباری آن هم به ۴ میلیون و۳۸۲ هزار و ۷۹۲ عدد میرسد.
تعداد سایتهای فعال همراه اول در نسل دوم برابر با ۲۷ هزار و ۳۲ سایت و فناوری 3G هم ۱۸ هزار و ۱۳۹ سایت است. تعداد سایتهای این اپراتور در فناوری 4G هم طبق این گزارش ۱۶ هزار و ۱۴۰سایت گزارش شده است.
از سوی دیگر ایرانسل ۱۴ هزار و ۲۱۴ سایت نسل 2G دارد و تعداد سایتهای نسل 3G آن هم به ۱۴ هزار و ۲۵۷ سایت میرسد. همچنین ایرانسل در بخش سایت بر مبنای فناوری 4G هم ۱۴ هزار ۲۷ سایت دارد. اما در گزارش رگولاتوری در مورد سایتهای رایتل بر مبنای فناوری 2G رقمی دیده نمیشود و تعداد سایتهای این اپراتور براساس فناوری 3G و 4G به ترتیب ۳هزار ۸۴۷ و هزار ۴۶۳ سایت است. شاید همین تعداد کم سایت هم باعث شد تا سال گذشته در گزارش کیفیت بستههای اینترنت اپراتورها رایتل کمترین امتیاز را دریافت کند.