بایدن کارخانههای نیمهرسانا را از بازبینیهای محیطزیستی مستثنی کرد
جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا، روز جمعه قانونی را به امضا رساند که براساس آن…
۱۲ مهر ۱۴۰۳
اختلاف مخابرات و وزارت ارتباطات به هزینه آمادهسازی تلفن ثابت برای اینترنت و تعرفه برق رسید
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
شرکتهای ارائه کننده اینترنت ثابت (FCP) اعلام میکنند شرکت مخابرات ایران در روزهای اخیر از رانژه کردن خطوط تلفن ثابت برای ارائه ADSL سرباز زده و خواهان دریافت مبالغ بیشتری برای این کار است؛ اما در مقابل مخابرات میگوید این مشکل به دلیل نبود تجهیزات فنی است.
به گزارش پیوست، شرکتهای FCP میگویند از روز دوشنبه هفته گذشته (۶ اردیبهشت) شرکت مخابرات ایران از انجام عملیات رانژه کردن خطوط تلفن ثابت برای ارائه ADSL سر باز زده است. آنها این موضوع را به درخواست مخابرات برای افزایش تعرفه رانژهکشی مرتبط میدانند؛ اما در مقابل، مخابرات میگوید خود را همچنان ملزم به اجرای مصوبات رگولاتوری دانسته ولی به دلیل کمبود تجهیزات، در برخی از مراکز، مشکلاتی ایجاد شده است. این در حالی است که شرکتهای FCP میگویند حاظر به تامین تجهیزات برای رانژهکشی هستند؛ اما مخابرات اجازه چنین کاری را نمیدهد.
رانژه کردن خطوط تلفن ثابت به عملیاتی گفته میشود که در آن، مسیر سیم تلفن ثابت مشترک در مرکز مخابراتی به گونهای تغییر میکند که از تجهیزات شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی (FCP) نیز بگذرد و امکان دریافت اینترنت را در کنار مکالمات صوتی داشته باشد. در این عملیات نیاز است بخشی از مسیر، سیمکشی جدید شود.
شرکت مخابرات ایران فروردین ماه امسال به شرکتهای FCP اعلام کرد تعرفههای مصوبه ۱-۲۳۷ رگولاتوری که در سال ۹۵ برای رانژه کردن خطوط، دیگر جوابگوی هزینههای این کار نیست و باید تعرفهها افزایش یابند. در این نامه که به امضای مدیرعامل شرکت مخابرات ایران رسیده، اعلام شده است هزینه رانژه و درانژه کردن خطوط که براساس مصوبه رگولاتوری در مجموع ۱۲ هزار تومان است به ۱۱۴۵۰۰ تومان (۷۴۵۰۰ تومان برای رانژه و ۴۰ هزار تومان برای درانژه) افزایش مییابند.
محمدعلی یوسفیزاده، مدیرعامل آسیاتک در گفتوگو با پیوست اعلام کرد: «شرکتهای FCP در جلسهای که برای این موضوع در ۲۴ فروردین ماه تشکیل شد، با شروطی آن را پذیرفتند. از جمله این شروط، اعمال تعرفههای جدید برای تمامی مشترکان ( شرکتهای ارایه کننده اینترنت ثابت FCPها و مخابرات) به صورت یکسان و موافقت رگولاتوری با این موضوع است.»
اما نامهای که به امضای مجید حقی، معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری رسیده است نشان میدهد این سازمان با افزایش تعرفه رانژه مخالفت کرده است. نامه حقی که ۲۸ فروردین ماه نوشته شده، یک پیوست دارد که در آن از مدیرعامل مخابرات ایران خواسته شده است اطلاعات مربوط به تعداد دایری و تخلیه در سالهای ۹۸ و ۹۹ به رگولاتوری ارسال شود. این پیوست به امضای سیدمحمد امامی، مدیرکل دفتر نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری رسیده و در آن اشاره شده که شرکت مخابرات ایران در ۱۷ فروردین ماه امسال اعلام کرده است کار رانژه خطوط در برخی از مراکز مخابراتی به دلیل «نبود سیم رانژه» متوقف شده است.
محمدرضا بیدخام، مدیر کل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران در این رابطه به پیوست گفت: «در یک مرکز مخابراتی در تهران برای اجرای عملیات رانژه به ۶۰ متر سیم مسی نیاز است که اگر قیمت آن را متری ۱۵۰۰ تومان در نظر بگیریم و دستمزد اجرای این کار ۱۰ هزار تومان باشد، مجموع عملیات رانژهکشی حداقل ۱۰۰ هزار تومان خواهد بود و فروش آن به قیمت ۱۲ هزار تومان بهصرفه نیست.»
این در حالی است که شرکتهای FCP معتقدند عددی که مخابرات اعلام میکند، مربوط به مراکز ۱۰۰ هزار شمارهای در تهران است و مراکز کوچکتر در شهرهای دیگر، هزینه تمام شده بسیار کمتری دارند. با این وجود شرکتهای FCP در نامهای به تاریخ ۴ اردیبهشت ماه اعلام کردند در صورت موافقت رگولاتوری با اعمال تعرفههای جدید و همچنین اخذ هزینه از تمامی مشترکان، حاضر به پذیرش آن هستند.
با این همه شرکتهای FCP میگویند از دوشنبه هفته گذشته (۶ اردیبهشت ماه) عملیات رانژهکشی در مراکز مخابراتی کشور متوقف شده و حتی از ورود ماموران این شرکتها به مراکز مخابراتی برای انجام رانژه، جلوگیری میشود. این در حالی است که تخمین زده میشود به طور متوسط ماهانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار عملیات رانژهکشی برای برقراری اینترنت ثابت شهروندان در کشور انجام میشود که طبق ادعای شرکتهای ارایه کننده اینترنت ثابت بخش مربوط به متقاضیان اینترنت ثابت از شرکتهای FCP متوقف شده است. با این وجود بیدخام مدیر روابط عمومی شرکت مخابرات ایران تاکید میکند مخابرات خود را ملزم به اجرای مصوبات رگولاتوری میداند و توقف عملیات در برخی از مراکز مخابراتی به دلیل کمبود تجهزات مورد نیاز است.
موضوع تغییر تعرفه خدمات مخابراتی که از سالها پیش محل اختلاف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و ارتباطات و شرکت مخابرات ایران بوده، در زمستان سال گذشته و همزمان با انجام تغییرات مدیریتی در مخابرات، دوباره اوج گرفت و به انتقادهای علنی وزیر ارتباطات و بیانیه شدیداللحن شرکت مخابرات ایران رسید.
در تازهترین تحول در این زمینه شرکت مخابرات ایران اعلام کرده است هزینه تامین برق شرکتهای FCP که براساس مصوبه ۲-۲۱۸ رگولاتوری انجام میشود و از سال ۹۴ ثابت مانده، باید براساس تعرفههای جدید برق محاسبه شود. در این نامه که به امضای مدیرعامل مخابرات ایران رسیده، به شرکتهای FCP اعلام شده است در صورت تمایل میتوانند خود برق مورد نیازشان را از شرکت برق خریداری کنند.
نصب تجهیزات شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنتی در مراکز مخابراتی که از سالها پیش و در زمان ارائه پروانه PAP انجام شده است، همواره یکی از موضوعات مورد مناقشه این شرکتها با مخابرات است. هرچند شرکتهای PAP مجوز ایجاد شبکه مستقل نداشتند شرکتهای ارایه کننده اینترنت ثابت FCP میتوانند شبکه جداگانه از مخابرات داشته باشند؛ اما به دلیل هزینههای زیاد ایجاد شبکه، آنها همچنان مجبور به استفاده از شبکه مخابراتی موجود هستند.
الان من از شرکت پیشگامان سرویس خریداری کرده ام و هنوز مخابرات با اینکه بیشتر از ۲۰ روز از ثبت نام من و ارجاع خطم به مخابرات میگذزد هیچ اقدامی مبنی بر دایر کردن سرویس و رانژه انجام نمیدهد. وقتی هم که با مرکز تماس میگیرم دلایل مختلف میاورند و به گونه ای میپیچانند.من از ۱۳ اردیبهشت . سرویس رو ثبت نام کردم و هنوز هم رانژه نشده. در سایت ارتباطاط رادیوی ۱۹۵ هم شکایت ثبت کردم آنجا هم مخابرات کرونا را بهانه کرد. واقعا برای مخابرات متاسفم با این کار هایش /:
منم ۲ هفته است از صبانت سرویس خریدم و هنوز وصل نشده و توی این مدت ۱۰۰تا بهونه آوردن و دائم میگن تا ۲ روزه آینده وصل میشه . این ۲ روز آینده کی میرسه خدا میدونه
و برام سواله اینا که از اول اردیبهشت این مشکل رو دارن (یعنی تا آلان حدود ۵۰ روز میشه ) چرا همچنان مشترک جدید میگیرن و از مردم پول میگیرن . این اگه کلاهبرداری نیست پس چیه ؟
به ۱۹۵ هم شکایت زدم اونم پاسخ داد تا ۲ هفته شرکت زمان داره جواب من رو بده !!!
هم پول میگیرن هم صبر میخوان هم خدمات نمیدن … بلاخره این همه شکایت میشه چرا یک نفر مشکل یک امت رو حل نمیکنه؟ ۳ساله من تلاش کردم فقط کابل هایی که به سرقت رفته رو وصل کنن حالا ۵ ماهه سرویس خریدم معلوم نیست ۱۰ سال دیگه وصل بشه. فقط میدونم آه و نفرین گریبان خانوادشون بشه