مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم آغاز به کار شبکه 5G مبیننت:
۱۸ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم رونمایی از شبکه 5G مبیننت با تاکید بر عقبماندگی اینترنت ثابت نسبت به اینترنت همراه، اعلام کرد لایحهای برای بازپسگیری شبکه کابل مسی و داکت از شرکت مخابرات ایران به دولت ارسال شده است که هماکنون در کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی است. او ابراز امیدواری کرد تا پیش از پایان کار دولت فعلی این لایحه به مجلس ارسال شود.
به گزارش پیوست، محمدجواد آذری جهرمی امروز (۱۸ اسفند) در مراسم آغاز به کار شبکه 5G مبیننت با انتقاد از روش واگذاری شرکت مخابرات ایران گفت: «واگذاری مخابرات دستاورهای خوبی مانند توسعه همراه اول هم داشت؛ اما در مجموعه مخابرات ایران با واگذاری داکت و شبکه سیم مسی که جزو انفال مردم هستند، اشتباه صورت گرفت و مخابرات نه خودش در این زمینه سرمایهگذاری کرد و نه امکان رقابت وجود داشت.»
جهرمی معتقد است مالکان مخابرات ایران درآمدهای سالانهاش را برای پرداخت اقساط خرید مخابرات هزینه کردهاند و ضمنا چابکسازی برای توسعه در این شرکت انجام نشده است.
وزیر ارتباطات افزود: «مسئله درباره افراد نیست و فرآیند مشکل دارد و باید اصلاح شود. در سالهای گذشته تلاشهایی برای اصلاح این اشتباه صورت گرفته و اکنون نیز لایحه انتزاع سیم مسی و داکت از شرکت مخابرات ایران در کمیسیون اقتصادی دولت است و امیدواریم تا پیش از پایان کار دولت فعلی به مجلس ارسال شود.»
اختلاف وزارت ارتباطات با شرکت مخابرات ایران در دور جدید با سخنان جهرمی در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء آغاز شد و با سخنان او در افتتاح نمایشگاه تلکام امسال ادامه یافت. جایی که وزیر تاکید کرد اجازه افزایش تعرفههای مخابراتی را نمیدهد. در واکنش به این سخنان، شرکت مخابرات ایران در بیانیهای رسمی، مواضع وزیر را «تحقیرآمیز» خواند.
جهرمی در سخنان امروز خود تاکید کرد: «الان وضعیت اینترنت خانگی خوب نیست و فشار آن به اپراتورهای همراه میآید و با توجه به تقاضا و هزینهها، توسعه شبکه برای آنها هم به صرفه نیست.»
او استراتژی وزارت ارتباطات برای برونرفت از این وضعیت را ارائه پروانه FWX اعلام کرد و خبر داد که مبیننت به عنوان اولین مجموعه، ۶ ماه پیش این پروانه را دریافت کرده و اکنون شبکه خود را با استفاده از 5G توسعه میدهد.
وزیر ارتباطات ۳ چالش بر سر راه مبیننت برای توسعه FWA بر مبنای 5G برشمرد و گفت: «چالش اول قیمت مودم است که اکنون شرکت اتصال صنعت میانه کار تولید مودمهای 5G را در کشور آغاز کرده و نمونهای از تولیدات خود را برای تایید به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوی فرستاده است. بدین ترتیب میتوان با استفاده از تولید داخل، قیمتها را کاهش داد.»
او به عنوان راه حل دیگری برای در اختیار مردم قرار دادن مودمهای 5G، از مبیننت خواست خط اعتباری در بانکهای کشور ایجاد کرده از آنها وام بگیرد و مودم را به صورت اقساط بلندمدت در اختیار کاربران قرار دهد. جهرمی تاکید کرد برای انجام این کار از ظرفیت قوانین و طرحهای توسعه دولت الکترونیکی نیز میتوان استفاده کرد.
وزیر ارتباطات، دومین چالش توسعه 5G را، هزینههای سرمایهگذاری دانست و گفت: «عمده هزینههای سرمایهگذاری مربوط به راهاندازی سایت است که مبیننت میتواند از ظرفیت سهامدار اصلی خود یعنی همراه اول در این زمینه استفاده کند و با توجه به تفاهمی که میان دو شرکت پیش از این صورت گرفته، میتوان توسعه را انجام داد.»
او درباره چالش سوم یعنی جذب مشترک نیز گفت: «با FCPها صحبت کنید. آنها از مخابرات سرویس میگیرند و ناراضی هستند. با توجه به اینکه حقالسهم دولت از قراردادهای B2B صفر است، شما میتوانید به آنها سرویس بدهید.»
جهرمی در سخنان خود از اپراتورها خواست در زمینه 5G تا جایی که امکان دارد از تولیدات داخلی استفاده کنند و اجازه دهند بخشهای مختلف صنعت در این زمینه پابهپای هم رشد کنند. او همچنین از مبیننت خواست با باندل کردن 5G و سایر سرویسهایی که میدهد، بازار خود را توسعه دهد.
وزیر ارتباطات در پایان سخنان خود با تشکر از همراه اول بابت راهاندازی 5G اعلام کرد ۴ نقطه دیگر در تهران به اینترنت 5G همراه اول مجهز شدهاند که در آینده خبر آن به صورت رسمی اعلام میشود.