مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۵ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
نمایشگاه تلکام ۹۹ بالاخره بعد از اما و اگرهای بسیاری به دنبال شیوع کرونا امروز (۵ اسفند) در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران و با سخنرانیهای طوفانی و غیر متعارف دبیر سندیکای مخابرات و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. در این افتتاحیه فرامرز رستگار، دبیر سندیکای مخابرات با لحنی تند و نامرسوم نسبت به غیبت مخابرات در این نمایشگاه انتقاد کرد. از سوی دیگر نیز محمد جواد آذری جهرمی در واکنش به این سخنان با پیشنهاد به صبر اعلام کرد که مخابرات به این دلیل به نمایشگاه تلکام نیامده چون درخواستش برای افزایش تعرفه رد شده است. جهرمی با انتقاد از مدیریت مخابرات گفت: «انتقاد از مدیریت مخابرات به جاست؛ اما باید دانست که این تصمیمات را پرسنل مخابرات و مدیران میانی نمیگیرند و همه میدانیم تصمیم را یک نفر در یک مجموعه میگیرد.» جهرمی اعلام کرد که اگر ضرورت داشته باشد اسم و مشخصات این یک نفر که برای مجموعه مخابرات و به ضرر کشور تصمیم میگیرد را بیان خواهد کرد.
به گزارش پیوست، بیست و یکمین نمایشگاه تلکام با تغییر در نام آن افتتاح شد. امسال به نام نمایشگاه بینالمللی مخابرات (تلکام)، واژه فناوری اطلاعات و راهحلهای فناورانه نیز اضافه شد. فرامرز رستگار، دبیر سندیکای مخابرات مدعی شد که حالا این نمایشگاه با این تغییر نام به جایگاه واقعی خود رسیده است. او در این مورد گفت: «امسال نمایشگاه با نام واقعی خودش کارش را شروع کرد یعنی مخابرات، فناوری اطلاعات و راهحلهای فناورانه.»
او گفت که ۲۱ سال از برگزاری نمایشگاه تلکام میگذرد و در این سالها حال و هوای صنعت مخابرات کشور بسیار تغییر کرده است. براساس اظهارت او اگر در دهه ۶۰، ۹۰ درصد این بازار در اختیار دولت یعنی شرکت مخابرات آن زمان بود، حالا ۹۰ درصد این بازار در اختیار بخش خصوصی، مراکز تحقیقاتی، دانشگاهها و مراکز پژوهشی است. رستگار با لحنی تند و نامتعارف بدون اشاره به نام مخابرات اعلام کرد که حالا این بخش خصوصی است که این صنعت را توسعه میدهد و اگر کسی نمیخواهد در این نمایشگاه که صنعت مخابرات و ارتباطات کشور را به نمایش بگذارد مهم نیست. گفتی است لحن غیرمتعارف دبیر سندیکای مخابرات باعث تعجب حاظران در سالن شد.
در ادامه این مراسم محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری در واکنش به سخنان نامتعارف دبیر سندیکای مخابرات، این انتقادها را به جا دانست. او در این زمینه گفت: «چگونه ممکن است شرکتی که ۲۸۰ میلیارد تومان سود داشته به یکباره در عرض سه ماه ۹۰۰میلیارد تومان ضرر بدهد. اگر هزینه گرفته نشده، اگر ذخیره نشده، اگر ثبت نشده تمام اینها باید توسط مراجعه قضایی بررسی شود تا مشخص شود پولها کجا رفته است.»
او با اشاره به ارزش سهام شرکت مخابرات ادامه داد: «اگر ارزش سهام به دلیل انقباض نادرست و زیان در شرکت مخابرات کاهش پیدا کرده است به صورت شفاهی به سازمان بازرسی کل منتقل کردهام و این موضوع به صورت کتبی هم به این سازمان منتقل میشود.»
او تاکید کرد که باید مشخص شود بعد از افت شاخص سهام مخابرات سهام، سهامدار خرد را کدام مجموعه در بازار جمع کرده و چگونه این کار را انجام داده و در نهایت برای این سهام چه اتفاقی افتاده است.
جهرمی به صورت روشن اعلام کرد که مخابرات باید بدهی کارمندان خود را که بعد از خصوصیسازی و از سال ۸۸ شروع شده پرداخت کند؛ اما این پرداخت نباید از جیب مردم با افزایش تعرفه صورت بگیرد. او پیشنهاد داد مخابرات برای پرداخت بدهی کارمندان خود املاکش را بفروش برساند.
اما جهرمی در ادامه توضیح داد که اگر افزایش تعرفه برای توسعه باشد، وزارت ارتباطات با کمال میل این درخواست را به اجرا میگذارد. او در این مورد گفت: «ما در زمینه توسعه مخلص مخابرات هم هستیم، همانگونه که دولت سهم خود را آورده است در تعرفه هم ملاحظه خواهد کرد. افزایش تعرفه برای خدماتی که ۲۰ یا ۳۰ سال پیش ارائه میشده است منطقی نیست و ما اینکار را نمیکنیم.»
وزیر ارتباطات به صورت روشن اعلام کرد که مخابرات باید بدهی کارمندان خود را که بعد از خصوصیسازی و از سال ۸۸ شروع شده پرداخت کند؛ اما این پرداخت نباید از جیب مردم با افزایش تعرفه صورت بگیرد
همچنین جهرمی از همکاری نکردن مخابرات در توسعه شبکه ملی اطلاعات انتقاد کرد و اعلام کرد که این شرکت نه تنها وظایفش برای توسعه پهنباند خانگی را به اجرا نگذاشت؛ بلکه جلوی توسعه پهنباند خانگی توسط شرکتهای FCP را هم گرفت.
او ادامه داد: «ما متوقف نخواهیم شد. همانطور که انحصار در مسئله ارتباطات بین شهری و درون شهری را شکستیم، انحصار درون شهری را هم با تمام تلاش خواهیم شکست. ما میدانیم که زور شما از ما بیشتر است اما زور ما هم کم نیست. میدانیم آنها در همه جا و خیلی از موضوعات اعمال نظر میکنند، ولی ما هم متوقف نمیشویم و از ابزارهای قانونی استفاده میکنیم.»
جهرمی تاکید کرد که با بیانیه دادن و اطلاعیه موضوعی حل نخواهد شد و این کارها تنها به ضرر کاربر نهایی است. او گفت که آنها در ۳ سال گذشته تمام تلاش خود را کردهاند تا انحصار مخابرات آهسته برداشته شود و بازهم این تلاش ادامه دارد.
جهرمی گفت: «همه یک خانواده هستیم و آن یک نفر که این تصمیمات را به ضرر کشور و کاربر میگیرد جزو این خانواده نیست. پرسنل و مدیران میانی مخابرات همه جزیی از خانواده مخابرات است و آنها را دوست داریم.»
او تاکید کرد که آن تنها فردی که این تصمیمات را برای مخابرات میگیرد بداند که کارهایش به ضرر کشور است: «اگر لازم باشد مشخصات و نامش را خواهم گفت.»
اما در ادامه وزیر ارتباطات از فشارهایی که کرونا و همچنین تحریم در یک سال اخیر بر سر صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات آورده است گفت. جهرمی یک سال سخت را برای صنعت ICT دانست و تاکید کرد که در این دوران فشارهای زیادی روی دوش این صنعت بوده تا کسبوکارها امکان ارائه سرویس به مردم را داشته باشند.
او با اشاره به آماری در این مورد گفت: «بیش از ۱۴ میلیون دانشآموز، بیش از یک میلیون نفر معلم، بیش از ۱۴۰ هزار استاد و نزدیک به ۴ میلیون دانشجو و طلبه از طریق فضای مجازی و در دوران کرونا توانستن روند آموزش را طی کنند.»
براساس اظهارات او شرکت ملی پست در این ایام رشد ۴ برابری را داشته است و این شبکه به اشباع رسیده است. جهرمی همچنین اعلام کرد که در کنار کرونا تحریم هم لطمات جدی به صنعت ICT کشور زده اما خوشبختانه بخشی از تجهیزات مورد نیاز شبکه که امکان تولید آن در کشور وجود داشته، در داخل تولید شده است.
نمایشگاه تلکام در حالی در زمان شیوع کرونا در حال برگزاری است که از تعداد شرکتکنندگان در نمایشگاه تلکام ۹۹ اطلاعاتی منتشر نشده، اما بیستویکمین نمایشگاه تلکام با حضور تعدادی محدود از شرکتهای مخابراتی و ارائهدهندگان سرویسهای اینترنتی و همچنین فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تا هشتم اسفند ادامه خواهد داشت. پیش از این قرار بود نمایشگاه تلکام ۹۹ در مهرماه یا دی ماه برگزار شود که به دلیل مناسب نبودن شرایط و دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا برگزاری این نمایشگاه به تعویق افتاد.