وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۲۷ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تمامی امضاهای الکترونیکی صادر شده ذیل مراکز میانی از این پس در کلیه سامانههای دستگاههای دولتی پذیرش میشوند و دیگر هیچ تفاوتی میان مرکز میانی صادر کننده امضاها یا خصوصی ودولتی بودن آنها وجود ندارد.
به گزارش پیوست، طبق دستورالعملی که در آخرین جلسه شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیکی کشور به تصویب رسید، امضاهای الکترونیکی که از این پس از سوی مراکز میانی ذیل مرکز ریشه صادر میشوند علاوه بر اینکه با یکدیگر همخوانی دارند و از تمامی امضاهای صادر شده میتوان روی سامانههایی که امضا را پذیرش میکنند استفاده کرد بلکه دیگر تفاوتی میان مرکز میانی خصوصی و دولتی نیز وجود نخواهد داشت و از امضاهای صادر شده توسط مراکز میانی بخش خصوصی نیز میتوان روی سامانههای دولتی و حاکمیتی استفاده کرد. با این تغییری که در بیست و هفتمین جلسه شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیکی کشور ایجاد شد امکان فراگیر شدن امضای الکترونیکی بیش از پیش وجود خواهد داشت.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، علی رهبری، در گفتوگو با پیوست اعلام کرد: «با این تغییری که در دستورالعمل مراکز میانی ایجاد شد از این پس مراکز میانی بخش خصوصی بهتر میتوانند فعالیت کنند بهگونهای که امضاهای صادر شده از سوی مراکز میانی بخش خصوصی نیز روی سامانههای حاکمیتی پذیرفته میشود.»
او در توضیح این مطلب گفت: «به طور مثال بازرگان از این پس میتواند بهجای اینکه امضا را از مرکز میانی عام دریافت کند میتواند از مراکز میانی خصوصی اقدام به دریافت امضا کند یا اگر کسی امضای مرکز میانی بهداشت را در اختیار داشت میتواند از آن امضا روی سامانههای دولتی دیگر یا سامانههای بخش خصوصی بهره برد.»
هماکنون ۷ مرکز میانی ذیل مرکز ریشه فعالیت میکنند که از این مراکز ۴ مرکز دولتی و ۳ مرکز میانی خصوصی هستند. همچنین طبق آخری مصوبه شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیکی کشور، امکان احرازهویت غیر حضوری برای امضاهای صطح یک نیز فراهم شد. پیش از این هر چند تمدید امضای الکترونیکی به صورت غیرحضوری صورت میگرفت اما صدور امضای الکترونیکی حتما حضوری بود اما حال با تغییری که ایجاد شده است امکان صدور غیرحضوری امضای الکترونیکی سطح یک برای متقاضیان این نوع امضا فراهم شده است.
طبق گفته رهبری، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، تا پیش از این دستورالعمل امضاهای سطح یک که به صورت غیرحضوری صادر میشد کاربرد خاصی نداشت؛ اما با تصمیماتی که در آخرین جلسه شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیکی کشور گرفته شده است، امضای الکترونیکی سطح یک برای معاملات با ارزش و ریسک پایین قابل پذیرش است.
او در پاسخ به اینکه ریسک پایین یا ارزش پایین را چه کسی تعیین میکند و آیا شورا خودش این میزان ریسک را تعیین کرده است گفت: «شورا برای هیچکدام از سطوح امضای تعریف شده اقدام به تعیین سطح ریسک نکرده است بلکه سطح ریسک را پذیرنده امضا تعیین میکند.»
او تاکید کرد که پذیرش احراز هویت غیر حضوری موجب میشود تا روشهای شناسایی غیرحضوری از طریق هوش مصنوعی، تشخیص چهره پردازش تصویر و تطبیق با عکس کارت ملی و غیره قانونی شود. او اعلام کرد که این سرویس هماکنون کاربردهای زیادی برای سامانههایی همچون سجام دارد.
رهبری یکی دیگر از تصمیمات قابل توجه در آخرین جلسه شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیک کشور را تصمیمگیری برای چابکتر شدن این شورا عنوان کرد. طبق گفته او از این پس مقرر شد سند سیاستهای کلیدی عمومی کشور را شورای سیاستگذاری تصویب کند و سند دستورالعملها برای صدور مجوز مراکز میانی را مرکز ریشه کشور تصویب کند.
طبق تصمیم اخیر شورای سیاست گذاری گواهی الکترونیکی کشور مرکز دولتی ریشه مسئولیت تایید تطبیق دستورالعملهای اجرایی مراکز میانی با سیاستهای گواهی الکترونیکی زیرساخت کلید عمومی کشور را برعهده دارد و در صورت تطبیق ضمن تصویب دستورالعملهای اجرایی مراکز میانی مجوز راهاندازی مراکز میانی را صادر میکند.