مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۷ آذر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
مرکز میانی صدور گواهی الکترونیکی سلامت به بهرهبرداری رسید و از این پس پزشکان میتوانند به دریافت امضای الکترونیکی اقدام کنند. با این اتفاق امضای الکترونیکی بهجای مهر پزشکان میتواند پای نسخه بیماران قرار گیرد. مرکز میانی سلامت سومین مرکز میانی تخصصی و چهارمین مرکز میانی دولتی است که تا کنون از شواری سیاستگذاری گواهی الکترونیکی اجازه صدور امضای الکترونیکی را دریافت کرده است.
به گزارش پیوست، مرکز میانی صدورگواهی الکترونیکی سلامت به صورت تخصصی در بخش بهداشت و درمان کشور اقدام به صدور امضای الکترونیکی میکند. پیشبینی میشود با اجرایی شدن امضای الکترونیکی در بخش سلامت، توسعه سامانههای الکترونیکی بخش سلامت کشور سریعتر توسعه یابند.
مرکز میانی بورس و مرکز میانی نفت از دیگر مراکز میانی تخصصی دولتی هستند که پیش از این راهاندازی شدهاند و هر کدام به صورت تخصصی در حوزههای خود اقدام به صدور امضای الکترونیکی میکنند. به غیر از مراکز میانی دولتی، ۳ مرکز میانی خصوصی نیز تا کنون از شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیکی مجوز صدور امضای الکترونیکی و ایجاد مرکز میانی را دریافت کردهاند.
طبق پیشبینیهای صورت گرفته در شرایط فعلی دفاتر سازمان نظام پزشکی به عنوان دفاتر ثبت نام یا RA صدور گواهی الکترونیکی بخش سلامت انتخاب شدهاند و متقاضیان دریافت امضا میتوانند برای دریافت امضای خود از طریق دفاتر این سازمان اقدام کنند.
علیرضا رزمحسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم رونمایی از این مرکز میانی گفت: «مرکز صدور گواهی الکترونیکی سلامت، به منظور شفافیت، روانسازی و سرعت بخشیدن به خدمات دولتی الکترونیکی راهاندازی شده است.»
رزمحسینی با اشاره به اجرای امضای الکترونیکی در سامانه جامع تجارت ادامه داد: «امضای الکترونیکی بخش سلامت کشور نیز مبتنی بر زیرساختهای بهکارگرفته شده در سامانه جامع تجارت اجرایی شده و امیدواریم با راهاندازی این مرکز و امکان صدور امضای الکترونیکی برای فعالان بخش درمان کشور امکان ارائه بهتر خدمات الکترونیکی و اجرای بهتر پروژه سلامت الکترونیکی به عنوان یکی از ۲۳ پروژه اولویتدار دولت الکترونیکی فراهم شود.»
رضا باقری اصل، دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت صدور امضای الکترونیکی در بخش سلامت کشور گفت: « تعدادی از سامانههای بخش سلامت کشور راهاندازی شدهاند و اسناد الکترونیکی میان این سامانهها با توجه به اعتمادی که هر کدام از بخشها به یکدیگر دارند تبادل میشود؛ اما پیادهسازی امضای الکترونیکی روی این سامانهها، اسناد صادر شده از طریق آنها را انکار ناپذیر میکنند و در صورت مطرح شدن دعوا در دادگاهها اسناد سامانهها قابل اتکا خواهند بود.»
او ادامه داد: «هماکنون ۲۸۵ هزار نفر عضو سازمان نظام پزشکی هستند که باید تمامی آنان به تدریج امضای الکترونیکی خود را دریافت کنند. هرکدام از این افراد در بخشهای بیمارستانی یا مطبهای پزشکی یا پیراپزشکی در حال فعالیت هستند و برای اجرایی شدن قابلیت نسخه الکترونیکی باید امضای الکترونیکی دریافت کنند.»
او با اشاره به اینکه هماکنون بهصورت پایلوت طرح نسخه الکترونیکی در کشور اجرا شده است گفت: «یکی از چالشهایی که هماکنون با آن مواجه هستیم اتصال تمامی بخشهای درمانی و سلامت کشور به سامانههای سلامت کشور ویکپارچه کردن تمامی آنان با یکدیگر است.»
او اضافه کرد:«از سویی برای اجرای کامل پروژه نسخ الکترونیکی باید شرکتهای بیمه نیز به این سامانهها متصل شوند و امضای الکترونیکی را بپذیرند.» باقری اصل با اشاره به اینکه هماکنون تعدادی از شرکتهای بیمه براساس اعتمادی که میان آنها و بیمارستانها شکل گرفته است اسناد ارسال شده الکترونیکی از بیمارستانها یا مراکز درمانی را میپذیرند گفت: «در صورتی که امضا در تمامی این بخشها اجرایی شود علاوه بر اینکه این امضا از سوی تمامی بخشهای بیمهای کشور پذیرفته شده است، غیر قابل انکار و استناد پذیر خواهد بود.» او تاکید که هم اکنون مانعی برای توسعه سلامت الکترونیکی وجود ندارد و از این پس تلاششان در جهت استقرار آن خواهد بود.
پروژه سلامت الکترونیکی به عنوان یکی از ۲۳ پروژه اولویت دار دولتالکترونیکی هماکنون پس از پیادهسازی امضای الکترونیکی و بهکارگیری آن در سامانههای مربوط به سلامت الکترونیکی وارد فاز جدیدی خواهد شد. هادی نوروزی، مدیر مرکز میانی بهداشت در گفتوگو با پیوست اعلام کرد که تا کنون بیش از ۸۲ هزار امضا صادر شده است. او از دفاتر سازمان نظام پزشکی به عنوان دفاتر ثبتنام یا RA امضای الکترونیکی نام برد و گفت: «امکان ثبتنام از طریق دفاتر پیشخوان دولت و دفاتر ثبت اسناد رسمی نیز وجود دارد.»
او با اشاره به اینکه هماکنون امضاهای صادر شده برای پزشکان روی کارت هوشمند نظام پزشکی آنان صادر میشود گفت: «با توجه به قابلیت این کارتها بهجای اینکه اقدام به صدور امضا روی توکن برای پزشکان کنیم امضای پزشکان را روی کارت نظام پزشکی آنها قرار میدهیم.»
علی رهبری، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نیز در گفتوگو با پیوست در مورد جزییات فعالسازی امضای الکترونیکی برای بخشهای مختلف گفت: «بخشهایی که دارای انجمن تخصصی یا اتاقهای تخصصی هستند امکان قرار دادن امضا روی کارتهای هوشمند عضویت آنان وجود دارد. هماکنون در حال تلاش هستیم تا از طریق اتاق بازرگانی امضای الکترونیکی بازرگان را نیز روی کارت هوشمند بازرگانی آنان تعریف کنیم.»
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و دبیر شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیکی کشور نیز در این مراسم با اشاره به پیشینه اجرای این پروژه گفت: «از این پس طبق اسناد بالادستی امکان جایگزین کردن امضای پزشکان و مهر پزشکان با امضای الکترونیکی وجود خواهد داشت.»
او اعلام کرد که به زودی امکان صدور امضا روی موبایل نیز فراهم خواهد شد و پس از ایجاد این امکان، دارندگان امضای الکترونیکی دیگر نیازی به تهیه توکن نخواهند داشت و میتوانند از طریق موبایل خود سند مورد نظر خود را امضا کنند.
رهبری در توضیح این فرایند گفت: «ظرف ۳ هفته آینده این مدل امضا به بهرهبرداری خواهد رسید در این مدل امضای الکترونیکی یا موبایل مانند توکن عمل میکند و دارنده امضا باید گوشی خود را به لپتاپ متصل کند یا امضا از طریق سیستم مخابراتی به گوشی فرد هدایت میشود و فرد میتواند سند درخواست شده را امضا کند.»
او در پاسخ به این سوال که در صورت فراهم شدن امکان امضای الکترونیکی از طریق موبایل این سرویس به پزشکان نیز ارائه خواهد شد گفت: «این امکان در اختیار همه دارندگان امضا قرار میگیرد و میتوانند به جای توکن یا کارت هوشمند از این مدل امضا استفاده کنند.»