مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۰ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
به گزارش پیوست، امسال آغاز چهاردهمین برنامه پنج ساله دولت چین است که اهداف و استراتژیهای توسعه اقتصادی کشور تا سال ۲۰۲۵ را مشخص میکند. این برنامه با همکاری نهاد مشاوره سیاسی این کشور یعنی کنفرانس مشاوره سیاسی خلق چین (CPPCC) تنظیم شده است.
پن جیوانوی، که یکی از اعضای CPPCC است و در زمینه کوانتوم تخصص دارد گفت که این برنامه شامل «چندین پروژه بزرگ عظیم و تکنولوژی در زمینههای مهمی از جمله تکنولوژی اطلاعات کوانتوم است.»
چین دائما در ارتباطات کوانتومی دخیل است و قصد دارد این بخش را توسعه دهد. چین میگوید یکی از اهداف این برنامه این است که یک سیستم ارتباط پرسرعت کوانتومی در فواصل طولانی طراحی کند که با تکنولوژی ارتباطات کلاسیک همخوانی داشته باشد.
شبکههای کوانتوم که قلب سیستمهای ارتباط کوانتومی هیستند، امکان تبادل اطلاعات را برای دستگاههای کوانتوم جدا از هم فراهم میکنند. اگرچه این شبکهها هنوز در مراحل اولیه خود هستند؛ اما توجه زیادی را در تحقیقات اجتماعی به خود جلب کردهاند: برای مثال شبکهای که چندین دستگاه کوانتومی کوچک را به یکدیگر متصل میکند میتواند مسئلههایی را حل کند که حل آنها روی یک شبکه کوانتومی تنها غیرممکن است.
دولتهای جهان دائما در حال سرمایهگذاری روی ارتباطات و شبکههای کوانتومی هستند. وزارت دفاع آمریکا (DoD) به تازگی یک استراتژی گام به گام را برای ایجاد یک اینترنت کوانتومی منتشر کرد و اتحاد اینترنت کوانتوم اتحادیه اروپا نیز در سال ۲۰۱۸ با هدف ساخت یک شبکه کوانتومی بزرگ شکل گرفته است.
با این وجود ساخت یک شبکه کوانتومی مشکلی است که هنوز حل نشده است. در حال حاضر چند شبکه با استفاده از کابلهای فیبر نوری ایجاد شدهاند؛ برای مثال سال گذشته متخصصان آمریکایی یک سیستم ۵۲ مایلی را در حومه شیکاگو راهاندازی کردند. اما مشکل در توسعه این شبکه است که یعنی برنامهریزی چین برای ارتباط بین فواصل طولانی یک هدف بلند پروازانه است.
روش دیگر ایجاد شبکههای کوانتومی استفاده از ماهواره است، روشی که متخصصان چینی چندین سال است روی آن کار میکنند. ماهواره چینی «میسیوس» در آزمایشی کیوبیتهایی (بیت کوانتومی) را از فاصله ۷۴۵ مایلی به پایگاههایی روی زمین ارسال کرد. در برنامه پنج ساله چین، ساخت یک شبکه کوانتومی ماهوارهای اهمیت بالایی دارد.
دولت چین همچنین در زمینه محاسبه کوانتومی نیز انتظارات بالایی دارد و طبق این برنامهریزی باید پیش از پایان چهاردهمین برنامه پنج ساله این کشور اعمال نفوذ منسجمی روی بیش از صدها کیوبیت را انجام دهد و همچنین شبیهسازهای کوانتومی بسازد که میتوانند در حل مسئله عملکرد بهتری نسبت به کامپیوترهای کلاسیک داشته باشند.
وزارت دفاع آمریکا (DoD) به تازگی یک استراتژی گام به گام را برای ایجاد یک اینترنت کوانتومی منتشر کرد و اتحاد اینترنت کوانتوم اتحادیه اروپا نیز در سال ۲۰۱۸ با هدف ساخت یک شبکه کوانتومی بزرگ شکل گرفته است
چین با هدف اعمال نفوذ روی چند صد کیوبیت در این برنامه تقریبا با دیگر بازیگران بزرگ تکنولوژی کوانتوم همتراز است. برای مثال شرکت IBM سال گذشته نقشه راهی را برای بخش محاسبات کوانتومی خود ارائه کرد که شامل انتشار یک دستگاه ۱۱۲۱ کیوبیتی برای سال ۲۰۲۳ است و هدف نهایی ساخت یک سیستم کوانتومی میلیون-کیوبیتی است.
بسیاری از دولتها نیز در کنار شرکتهای خصوصی تلاش خود را برای رشد تکنولوژیهای کوانتوم افزایش داده و این موضوع به «رقابت کوانتومی» معروف است. انگلستان نیمی از مسیر برنامه تکنولوژیهای کوانتوم ملی (NQTP) را طی کرده و این طرح روی هم رفته بیش از یک میلیارد پوند (۱.۳۷ میلیارد دلار) سرمایه دریافت کرده است. آمریکا نیز قانون محرک کوانتوم ملی را در سال ۲۰۱۸ تصویب کرد که براساس آن قرار است ۱.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایهگذاری شود. در همین حال کمیسیون اروپا نیز یک برنامه کوانتومی ۱ میلیارد یورویی (۱.۲۰ میلیارد دلار) را آغاز کرده است.
آمریکا به دلیل فرهنگ تحقیقات تجاری در دانشگاهها، بزرگترین رقیب چین محسوب میشود؛ اما با پیوستن کشورهای بیشتری به این قطار، تحلیلگران پیشرفتههای این زمینه را به دقت دنبال میکنند.
سیمون کنیگ، همکار و سرمایهگذار تکنولوژی در صندوق سرمایهگذاری Octopus Ventures در مصاحبه با وبسایت ZDNet در این مورد گفت: «استارتاپهای زیادی در آمریکا وجود دارند و آنها همچنین شرکتهای بزرگ تکنولوژی همچون گوگل، مایکروسافت، اینتل را دارند که سرمایهگذاری عظیمی در بخش تحقیق و توسعه کردهاند و در حال اجرای برنامههای کوانتومی با بهترین دانشمندان هستند.» او ادامه داد: «چین نیز مطمئنا ارزش زیر نظر داشتن را دارد و دارای موسسات و دانشمندان فوقالعادهای است، اما به سختی میتوان گفت که از لحاظ تجاری این کشور در کجا قرار دارد.»
طبق اشاره کینگ، دادههای کمی برای سنجش گسترده تحقیق و توسعه چین در زمینه تکنولوژی کوانتوم وجود دارد. دولت مرکزی به عنوان بخشی از برنامه پنج ساله خود متعهد شده تا هزینهها روی «تحقیق پایهای» را تا ۱۰ درصد افزایش دهد؛ اما اینکه این افزایش هزینه چه معنایی دارد و کدام سهم به صنعت کوانتوم اختصاص میگیرد هنوز مشخص نشده است.
منبع: ZDNet