skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

با وجود ممنوعیت‌های بانک مرکزی و شورای عالی فضای مجازی در حوزه رمز‌ارزها:

از نخستین خودپرداز رمزارزی ایرانی رونمایی شد

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۱۴ اسفند ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

اولین دستگاه خودپرداز ملی رمزارز ساخت کشور، روز گذشته ۱۳ اسفند رونمایی شد. این دستگاه  در شرایطی رونمایی می‌شود که شاپرک روز گذشته در دستورالعملی به شرکت‌های زیرمجموعه خود، ارائه خدمت به فعالان حوزه رمزارز را ممنوع کرده است. همچنین نیز چندی پیش شورای عالی فضای مجازی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مجوزی به درگاه‌ها و سایت‌های فعال خرید و فروش رمزارزها و بیت‌کوین در کشور داده نشده و این رمز‌ارزها هیچ پشتوانه‌ای ندارند.

به گزارش پیوست، روز گذشته (۱۳ اسفندماه) اولین دستگاه خودپردارز رمز ارز (BTM) که توسط ایرانی‌ها طراحی شده رونمایی شد. علی زنجانی، مدیر عامل خانه بلاکچین ایران،  در مراسم رونمایی از دستگاه خودپرداز رمزارز (BTM) تولید شده در ایران گفت: «نسل سوم دستگاه‌های خودپرداز رمزرارز  که اختراع خانه بلاکچین ایران است و ارزهایی که در حال حاضر از این دستگاه قابل خرید و فروش است شامل بیت کوین، لایت کوین، بیت کوین کش و پرفکت مانی است؛ اما این سیستم امکان ارتقا با هرگونه ارز دیگری را هم دارد.» زنجانی ادامه داد: «علاوه بر امکان خرید و فروش رمز ارز روی این دستگاه، بعد از هر خرید یک کیف پول کاغذی به کاربر داده می‌شود که در تمام جهان شناخته شده است.»

او تاکید کرد: «بخش احراز هویت معمولا شرط حکومت‌ها برای استفاده از کیپتوکارنسی‌ها است که قطعا در کشور ما باید رعایت شود وگرنه این ارزها با مشکل جدی در بحث احراز هویت رو به رو خواهند شد.»

مدیرعامل خانه بلاکچین ایران با اشاره به اینکه در سال ۱۳۵۰ دستگاه‌های خودپرداز وارد ایران شدند؛ اما مدیران بانکی با آن مقابله کردند و باعث عقب ماندن ما شدند، گفت: «حالا نسل دوم دستگاه‌های ATM برای رمزارزها طراحی و تولید شده است که در ابتدا بحث خرید بیت کوین و حالا بحث فروش آن را دارند.» او ادامه داد: «در حال حاضر ۱۶ هزار دستگاه خودپرداز رمزارز در جهان فعال‌اند که از این تعداد آمریکا با ۱۳ هزار و ۴۷۰ دستگاه سردمدار خودپرداز‌های بیت کوین است.»

محسن سبحانی، مدیر عامل شرکت دانش بنیان سبحان، شرکت تولید کننده دستگاه‌های BTM در ایران نیز در این مراسم به ابهامات فعالیت رمزارزها در کشور اشاره کرد. او در این زمینه گفت: «حوزه رمزارزها ابهامات زیادی برای همه افراد، جامعه حتی متخصصان این حوزه دارد. پول دیجیتال با پول‌های رمزنگاری شده تفاوت های بسیاری دارند. پول رمز پایه، پول دیجیتال نیست و اجماع است که به آن ارزش می دهد.»

محسن سبحانی با تاکید بر اینکه با قوانین قرن ۱۹ نمی‌توان در قرن ۲۱ زندگی کرد، ادامه داد: «بلاکچین باید فراملی و بی طرف باشد یعنی هیچ دولت و بانکی نتواند روی آن نظارت داشته باشد. همچنین برای همه مردم دنیا این شرایط یکسان باشد.»

سبحانی همچنین در گفت‌وگو با پیوست در مورد ممنوعیت‌هایی که  حاکمیت در مورد خرید و فروش رمزارز در دستور کار قرار داده گفت: «ممنوعیت‌هایی که در حال حاضر در این حوزه وجود دارد یا به دلیل عدم شناخت و آگاهی است یا اینکه برخی می‌خواهند این حوزه را انصحارطلبانه در اختیار خودشان بگیرند که اگر این دو مسئله رفع شود، فرصت خوبی را در اختیار خواهیم داشت.»

محمدحسین محبیان، مدیرشرکت بلاک‌چین مستر انگلستان نیز در ابتدای این رویداد با اشاره به اینکه متاسفانه در کشور ما زیرساختی برای استفاده از امکانات رمز ارزها فراهم نشده است، گفت: «بعضی از پدیده‌های نوظهور مانند بلاک‌چین، رگولاتوری و قوانین مقررات مربوط به آن هنوز در ایران وجود ندارد.»

به گفته او به تازگی بانک مرکزی در چند بخشنامه به استفاده از رمز ارزها برای تجارت پرداخته که این موضوع نیازمند زیرساخت های لازم است. جمعGDP ایران و ترکیه از حجم معاملات رمزارزها در دنیا کمتر است و همین مسئله اهمیت ویژه رمزارزها را در دنیا و تاثیر آنها را نشان می‌دهد.  او با اشاره به اینکه بانک‌ها و شرکت‌های اقتصادی بزرگ در ۱۲ سال اخیر دخالتی درحوزه رمزارزها نداشته‌اند گفت: «تمام تحولات صورت گرفته در این دوره بدون دخالت بانک‌ها و شرکت‌های اقتصادی بزرگ بوده، از همین رو به نظر می‌رسد بانک‌ها برای اینکه از قافله عقب نمانند باید سریعتر وارد این حوزه شوند.» او ادامه داد: «کشور ما از نظر تولید، صادرات و استفاده از شبکه بانکی بین المللی مشکلاتی دارد که یکی از راه‌های اساسی حل این مشکلات همین رمزارزها هستند.»

در شرایطی اولین دستگاه‌های خودپرداز رمزارزی در ایران رونمایی می‌شود که هیچ اشاره‌ای به محل نصب این دستگا‌‌ه‌ها یا میزان تقاضا برای این دستگاه‌ها در این مراسم نشد.

http://pvst.ir/9ob
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو