مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
پرداخت خسارت آنلاین بیمیتو به صورت رسمی رونمایی شد:
۱۱ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۸ دقیقه
«بیمیتو»، پلتفرم خرید بیمه آنلاین، در نشست خبری از محصول جدید خود تحت عنوان «پرداخت خسارت آنلاین» رونمایی کرد. این محصول اواخر بهمن ماه راهاندازی شد و هماکنون در دسترس کاربران در تهران، اصفهان، مشهد و البرز است و به زودی در دسترس کاربران سراسر کشور قرار میگیرد.
به گزارش پیوست، حامد ولیپور،مدیرعامل بیمیتو در نشست خبری که امروز (۱۱ اسفندماه) به صورت آنلاین برگزار شد، در مورد خدمت جدید بیمیتو برای پرداخت خسارت آنلاین گفت: «از وقتی که فعالیت خود را آغاز کردیم، یکی از دغدغههای مردم خرید بیمه و مقایسه قیمتها بود. کسبوکار ما براساس همین دغدغه مردم ایجاد شد. تنها نمیخواستیم سرویس خرید بیمه را عرضه کنیم. بلکه قصد داشتیم در لایههای دیگر صنعت بیمه هم دغدغه مردم را برطرف کنیم.»
او ادامه داد: «تحقیقاتی را انجام دادیم که در این تحقیق مشخص شد که حدود ۳۰ درصد مردم وقتی میخواهند بیمه خریداری کنند، عامل خسارت روی تصمیم آنها برای خرید بیمه مهم است. یعنی کدام شرکت با کدام کیفیت خسارت پرداخت میکند و فرآیند دریافت خسارت به چه صورت است.»
به گفته ولیپور یکی از عوامل نارضایتی مردم از صنعت بیمه فرآیند دریافت خسارت است و این نارضایتی در حالی است که در صنعت بیمه حدود ۸۰ درصد ضریب خسارت است و شرکتهای بیمه از تمام مبلغی که از مردم دریافت میکنند، حدود ۸۰ درصد را به عنوان خسارت به مردم پرداخت میکنند که این عدد نسبت به استاندارد دنیا بسیار بالا است. او همچنین بیان کرد: «وقتی به جزئیات نارضایتی مردم نگاه کردیم، فهمیدیم که مردم مراکز پرداخت خسارت را نمیشناسند و درصد بالایی از مردم هم از فرآیندهای دریافت خسارت اطلاعی ندارند. به همین خاطر خسارتی که دریافت میکنند هم راضیکننده نبود. چون سازمان کارشناسی و پرداختکننده بیمه یکی است. مردم حس میکنند که خسارتی که دریافت میکنند، منصفانه نیست.»
براساس گفتههای ولیپور آنها در بیمیتو این چالش را رفع کردند و با راهاندازی پرداخت خسارت آنلاین مردم روی سایت خسارت خود را ثبت میکنند و در سایت فرآیند هم قابل مشاهده است. او همچین تاکید کرد: «برای فرآیند خسارت از شرکتهای بیمه استفاده نکردیم. بلکه از کارشناسانی که مورد تایید بیمه مرکزی هستند را قرارداد امضا کردیم. این کارشناسان کاملا مستقل از شرکت بیمه هستند و شرکت بیمه را ملزم میکنیم که براساس برآورد کارشناس همان خسارت را پرداخت کند.» آنطور که مدیرعامل بیمیتو گفت کاشناسان مجوز بیمه مرکزی را دارند و ارزیابان رسمی خسارت بیمه مرکزی هستند و با شرکتهای بیمه طرف قرارداد هستند.
انطور که مدیرعامل بیمیتو بیان میکند این سرویس از اواخر بهمن ماه راهاندازی شده است و مردم در شهرهای تهران، اصفهان، مشهد و البرز میتوانند هم اکنون در سایت خسارت را دریافت کنند و به زودی در سراسر کشور این سرویس قابل دریافت است. در مرحله اول هم تنها مختص به کاربران بیمیتو و ازکی است و در گام بعدی کاربران شرکتهای بیمه دیگر هم میتوانند از این سرویس بهرهمند شوند. او تاکید کرد که هماکنون روند پرداخت خسارت حدود ۲۴ ساعت است و امکان دارد با افزایش حجم درخواستها این زمان افزایش یابد.
با راهاندازی پرداخت خسارت آنلاین مردم روی سایت خسارت خود را ثبت میکنند و در سایت فرآیند هم قابل مشاهده است. برای فرآیند خسارت از شرکتهای بیمه استفاده نکردیم. بلکه با کارشناسانی که مورد تایید بیمه مرکزی هستند، قرارداد امضا کردیم.
حامد ولیپور، مدیرعامل بیمیتو
او در بخش دیگری از این نشست مراحل دریافت خسارت را توضیح داد: «کاربران وارد سایت بیمیتو میشوند و درخواست خود را ثبت میکنند. یعنی شهر و شرکت بیمه و اینکه مقصر هستند یا نه را انتخاب میکنند. سپس در مرحله بعد چند مدرک چون گواهینامه و کارت ماشین و کروکی را بارگزاری میکنند و توضیحی از خسارت وارد شده را وارد میکنند و ثبت را انتخاب میکنند. دیگر نیازی نیست مردم کاری انجام دهند و تمام مراحل توسط کارشناسان انجام میشود.»
ولیپور هم در ادامه درمورد اینکه چگونه از تقلب و کلاهبرداری جلوگیری میکنند، گفت: «احتمال تقلب در این روش هم صفر نیست؛ اما با استفاده از تکنولوژیهای هوش مصنوعی که در این سرویس داریم، درصد کلاهبرداری و تقلب را کاهش دادیم. چون تصاویر همان لحظه از ماشین گرفته میشود و در عین حال یک کارشناسی مجدد از تصاویری که دریافت میکنیم هم انجام میدهیم تا تأمینکننده بیمهگذار و شرکتهای بیمه، اطمینان ایجاد شود.» به گفته ولیپور در زمینه رگولاتوری، بیمه مرکزی دید خوبی به این سرویس دارد و رگولاتور هم همراه ما بود.
تیم لطیف، رئیس هیات مدیره بیمیتو هم درباره هدف از رونمایی از این سرویس گفت: «فرآیند دریافت خسارت بیمه پیچیده است و به همین دلیل بسیاری از افراد دنبال آن نمیروند؛ اما در صورت آنلاین بودن این فرآیند، بسیاری از دغدغههای مردم قابل حل خواهد بود. هدفگذاری ما این است که در سال ۱۴۰۰ پرداخت خسارت بیمه آنلاین زیر ۲۴ ساعت انجام شود.»
ارس اناری، عضو هیات مدیره بیمیتو هم دراین مورد آماری ارائه داد و گفت: «از نظر تعدادی ۴ درصد افرادی که بیمه شخص ثالث خریداری میکنند، در سال تصادف میکنند. مهمتر اینکه راهاندازی خسارت آنلاین نگرانی ۵۰ درصد مردم بود. بسیار سخت است که پیشبینی کنیم که این سرویس تا چه اندزه روی کسبوکار ما تاثیر دارد؛ اما در سال آینده نبود این سرویس ۳۰ درصد فروش ما را کاهش میدهد.»
در سال ۹۸ بیمیتو و ازکی که پلتفرمهای ارائه دهنده خدمات بیمهای هستند، با هم ادغام شدند. تیم لطیف، رئیس هیات مدیره بیمیتو در مورد چگونگی ادغام گفت: «من در آلمان زندگی میکردم و شرکتی هم داشتم. سال ۲۰۰۶ وارد ایران شدم و از سال ۹۵ وارد حوزه استارتآپی شدم. یکی از دوستانم در آلمان به من گفت که چرا در حوزه مقایسه بیمهها در ایران پلتفرمی نداریم. در صورتی که در خارج پلتفرم «چک۲۴» در این حوزه فعالیت میکند. وقتی تحقیق کردم دریافتم که این شرکت بسیار بزرگ است و این یک ایده برای من برای راهاندازی ازکی بود.»
او ادامه داد: «وقتی سال ۹۶ وارد این حوزه شدم، فهمیدیم که کسبوکارهای بسیاری چون بیمیتو هم خدمات مقایسه بیمهها را ارائه میدهند. کار خود را در سال ۹۷ آغاز و استارتآپ ازکی را راهاندازی کردیم. در ابتدا صنعت بیمه مقاومت میکرد و ما مدام با بیمه مرکزی جلسه داشتیم و اتفاقا در این جلسات با بیمیتو آشنا شدیم. ما در ازکی و بیمیتو در تلاش بودیم تا زیرساخت بیمه آنلاین را راهاندازی کنیم.»
این ادغام موفق بود چون نگاهمان به هم نزدیک است. ازکی در بحث درمان و حوزه B2B فعالیت میکرد و بیمیتو هم در زمینه خودرو قوی عمل کرده بود و این ادغام دو دنیا را بهم وصل کرد.از زمان ادغام هم فروش ما پنج برابر شده
تیم لطیف، رئیس هیات مدیره بیمیتو
به گفته لطیف، پس از مدتی با تیم بیمیتو جلساتی را برگزار کردند و دریافتند که تفکراتشان به هم نزدیک است و پس از برگزاری جلساتی در مدت دو ماه بیمیتو و ازکی به توافق رسیدند و تیمها را ادغام کردند. او همچنین بیان کرد: «اسفند ۹۸ قرارداد را امضا کردیم و به صورت رسمی بیمیتو و ازکی ادغام شدند. من چون چند کسبوکار دیگری هم دارد، بسیار استقبال کردم. به همین خاطر من از مدیریت ازکی کنار رفتم و رئیس هیات مدیره بیمیتو شدم. حامد ولیپور مدیریت را به عهده گرفت.»
او در ادامه اضافه کرد: «فعالیتی که ما انجام میدهیم، شرکتهای بزرگ در دنیا هم برای شفافیت و تسهیل فرآیند خرید بیمه چنین فعالیتهایی انجام میدهند. به عنوان مثال در هند شرکت policy bazar خرید بیمه را پیش میبرد. در انگلیس بیش از ۵۰ درصد فروش بیمه نامههای خودرویی توسط شرکتهای آنلاین صورت میگیرد.»
براساس گفتههای لطیف کرونا هم به فعالیت این شرکت بسیار کمک کرد. به عنوان مثال بیمه مرکزی اعلام کرد که میخواهند برای بیمه شخص ثالث کاغذ را حذف کنند و به این صورت کمک زیادی به این شرکتها شد.
تیم لطیف همچنین در صحبتهای خود به ترکیب سهامداران اشاره کرد و گفت: «سه سهامدار داریم. سهامدار قبلی بیمیتو ۵۰ درصد سهام دارد، سهامدار قبلی ازکی ۴۰ درصد سهام را در اختیار دارد و ۱۰ درصد سهام در اختیار شرکت مکس است که این شرکت من و شرکا است که روی بیمیتو ازکی سرمایهگذاری کردیم. این یک ادغام بود و به همین خاطر در ترکیب اعضای هیات مدیره هم دو نفر ازکی و دو نفر یبمیتو حضور دارند. اینکه این ادغام موفق بود این بود که مدیریت به تیم بیمتیو سپرده شد و من از مدیریت کنار رفتم و نگاهمان به هم نزدیک است. ازکی در بحث درمان و حوزه B2B فعالیت میکرد و بیمیتو هم در زمینه خودرو قوی عمل کرده بود و این ادغام دو دنیا را بهم وصل کرد. از زمان ادغام هم فروش ما پنج برابر شده است.»
ارس اناری هم در مورد این ادغام گفت: «بیمیتو سال ۹۵ شکل گرفت. در سال ۹۶ و ۹۷ سرمایههایی جذب کردیم. دیماه ۹۸ جلسات اولیه برگزار شد و در عرض دو ماه در اسفند ۹۸ خیلی سریع قرارداد منعقد شد. هماکنون یک شرکت هستیم و دو برند داریم و قصد داریم محصول خود را گسترش دهیم.»
او ادامه داد: «یک ملیون کاربر واقعی داریم. سیستم پشتیبانی بیمیتو و ازکی یکی است. پس از ادغام راهاندازی ساختار مرکز تماس انرژی بسیاری از ما گرفت. بیمیتو سهم فروش بیشتر نسبت به ازکی دارد. در پورتفیلو نسبت ۶۵ به ۳۵ است.»