skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

دورکاری باعث افزایش نابربری شغلی در پایتخت کشور‌های اروپایی شده است

۱۰ اسفند ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

دورکاری باعث شده تا بسیاری از شرکت‌ها در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ به کار خود ادامه دهند و حتی برخی شرکت‌ها در نتیجه آن رشد کرده‌اند. با این حال دوکاری در تمامی بخش‌ها امکان پذیر نیست و خرده‌فروشی، مهمانداری و درمان بیشتر از همه متضرر شده‌اند.

به گزارش پیوست، توسعه دورکاری باعث شده تا در پایتخت‌ کشور‌های اروپایی از جمله لندن، پاریس، مادرید و برلین شاهد نابرابری شغلی باشیم. ماه گذشته نرخ بیکاری در انگلستان به بیشترین میزان خود در پنج سال گذشته رسید و در تمامی شهر‌ها و کشور‌ها دسترسی به پیشنهادات شغلی دشوار تر شده است. با این حال دورکاری رشد قابل توجهی داشته است.

گوگل قصد دارد دورکاری را به یک جریان دائمی تبدیل کند

این یکی از یافته‌هایی است که در گزارشی مربوط به دورکاری در پایتخت‌های کشور‌های اروپایی با همکاری لوکاس کلین-روشکمپ (Lukas Kleine-Rueschkamp) اقتصاددان سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) و پاول ادرجان محقق اقتصادی ارشد وبسایت کاریابی Indeed در بخش خاورمیانه و شمال آفریقا بیان شده است.

آنها با استفاده از داده‌های درگاه وبسایت Indeed دریافتند که «بازار‌های شغلی در این شهر‌ها در اوایل 2021 در حال فروپاشی هستند و درخواست برای شغل‌های پردرآمد از مشاغل کم درآمد بیشتر است».

دورکاری فاکتوری تاثیرگذار بر نابرابری

این گزارش می‌گوید: «گذار به دورکاری در این شهر‌ها گسترده تر و مداوم‌تر از مکان‌های دیگر است و ممکن است ماندگار شود.» تحقیقی که در ماه ژانویه توسط اتحادیه جهانی اقتصاد تجاری (NABE) انجام گرفت نشان داد که انتشار می‌رود پس از پاندمی تنها یک شرکت از هر 10 شرکت کارکنان خود را به اداره بازگردانند.

شرکت‌های بزرگ به تازگی سیاست‌های دورکاری خود را گسترش داده‌اند و گوگل برنامه دارد تا به طور کامل از دورکاری استفاده کند. کلین-روشکمپ و ادرجان افزودند: «شهر‌هایی مثل لندن کاهش جمعیت را تجربه کرده‌اند.» آنها گفتند با اینکه احتمالا پس از پاندمی بازهم زندگی در پایتخت‌ کشورهای اروپایی مزیت‌های خود را خواهد داشت اما «جریانی که کووید-۱۹ ایجاد کرده شاید جذابیت آنها را کاهش دهد.»

دورکاری به نظر در شهر‌های اصلی گسترده تر از دیگر شهر‌های کشور‌ است. دورکاری در برلین نسبت به بقیه قسمت‌های آلمان 7.3 درصد بیشتر رشد کرد و در مادرید هم نسبت به دیگر بخش‌های اسپانیا 5.4 درصد رشد بیشتری داشت.

این گزارش درمورد پیامد‌های ادامه رکود در پایتخت‌ها هشدار می‌دهد

پاریس و لندن هم با وجود تفاوت بازهم با دیگر بخش‌های کشور تمایز دارند. دورکاری در پاریس نسبت به دیگر بخش‌های فرانسه 4 درصد و در لندن۲/۴ درصد نسبت به دیگر بخش‌های انگلستان رشد بیشتری داشت.

پیشنهادات دورکاری پیش از سال 2020 تنها 5 رصد از کل نیروی کار را در مادرید تشکیل می‌داد اما سال گذشته این رقم به۱۵/۷ درصد رسید. در دیگر بخش‌های اسپانیا این رقم از 4 درصد به ۱۰/۴ درصد افزایش یافت.

این گزارش این پدیده را ناشی از این واقعیت می‌داند که «جایگاه‌های شغلی مناسب برای دورکاری از جمله تکنولوژی، امورمالی، حقوق و بازاریابی در شهر‌های بزرگ بیشتر هستند». در مقابل بخش خدمات که بسیار تحت تاثیر دورکاری قرار گرفته است در لندن و پاریس ممکن است برای مدتی طولانی در نتیجه این وضعیت آسیب ببیند.

موقعیت‌های شغلی نسبت به پیش از پاندمی کاهش یافته‌اند

گزارش OECD نشان داد که بازار‌های شغلی در پایتخت‌ کشور‌های اروپایی در نتیجه پاندمی آسیب جدی دیده‌اند. لندن بیشترین تاثیر را از بحران گرفته و تا پایان سال 2021 نسبت به فوریه سال 2020 جایگاه‌های خالی شغلی 41 درصد کاهش یافتند.

پاریس و مادرید نیز نسبت به پیش از بحران 25 درصد جایگاه آزاد شغلی کمتری دارند و با این حال آمار موقعیت‌های آزاد شغلی در برلین تنها 8 درصد کاهش یافته است. پاریس تنها پایتختی است که نسبت به دیگر‌ شهر‌های کشورش بیشتر تحت تاثیر بحران قرار گرفته است.

این گزارش نسبت به پیامد‌های رکود بیشتر در پایتخت کشور‌های اروپایی هشدار داده است. رشد اقتصادی این شهر‌ها معمولا فراتر از دیگر بخش‌های کشور است. در سال‌های پیش از پاندمی «تولید ناخالص داخلی نسبت به سرمایه بیش از 12 درصد در این شهر‌ها افزایش یافت که تقریبا 3 درصد سریع تر از رشد ملی بود».

با این حال در دوران اوج بحران و تحت تاثیر قرار گرفتن بازار‌های شغلی، پایتخت‌ها بیشتر از دیگر بخش‌های کشور تحت تاثیر قرار گرفتند.

موقعیت‌های شغلی جدید در لندن 57، در مادرید 48، در پاریس 42 درصد و در برلین 26 درصد نسبت به پیش از پاندمی کاهش یافته است. این گزارش اشاره می‌کند که «موقعیت‌های جدید شغلی در سال 2020 برای این شهر‌ها بین 5 تا 15 درصد کمتر» از دیگر بخش‌های کشور بود.

در این گزارش گفته شد که شهر‌های بزرگ «دوران دشوار تری را برای همگام سازی کارکنان شهری خواهند داشت» و همچنین «تاثیرات بازار شغلی دوران پاندمی ممکن است برای برخی بخش‌ها موقتی و در برخی بخش‌ها دائمی باشد».

این گزارش در پایان می‌گوید که سیاست‌گذاران باید از کارکنان متضرر و کسانی که در نتیجه تغییر شرایط از بازار شغلی کنار گذاشته شده‌اند حمایت کنند.

منبع: Businessinsider

 

http://pvst.ir/9na

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو