مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
با تصویب مجلس
۵ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
نمایندگان با افزایش ۱۰ درصدی حقالسهم دولت از اپراتورها در لایحه بودجه سال آینده موافقت کردند.
به گزارش پیوست، نمایندگان در نوبت عصر صحن علنی مجلس امروز (5 اسفندماه) در جریان بررسی بودجه 1400؛ با بند (ی) تبصره 6 ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
براساس این مصوبه مجلس، حقالامتیاز و حقالسهم دولت از کارورها (اپراتور)های ارائه دهنده خدمات مخابراتی میزان ۱۰ درصد افزایش یافته و به حساب درآمد عمومی نزد خزانهداری کل واریز میشود. منابع حاصل به میزان سی هزار میلیارد ریال (۳ هزار میلیاد تومان) با هدف حمایت از تولید و محتوا و فعالیتهای فرهنگی و نظارت در فضای مجازی هزینه میشود. مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر و نظارت بر آن منحصرا به عهده سازمان تنظیم مقررات صورت و تصویر فراگیر (ساترا) سازمان صداوسیما است .»
پیشتر محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در توییتی، خواستار مخالفت با مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس در افزایش مالیات اپراتورها شد. به اعتقاد جهرمی تصویب این مصوبه باعث افزایش چشمگیر قیمت بسته های اپراتورها می شود.
این بند که در لایحه بودجه سال آینده وجود نداشت از سوی کمیسیون تلفیق به تبصره ۶ بودجه افزوده شده و اکنون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میگوید تصویب نهایی آن «باعث افزایش چشمگیر قیمت بستههای اپراتورها خواهد شد.»
پیشنهاد حذف این بند از سوی سارا فلاحی، نماینده ایلام صبح امروز در مجلس مطرح اما با مخالفت نمایندگان مواجه شد.
سیدمحسن دهنوی، عضو کمیسیون تلفیق در گفت و گو با پیوست در تکذیب اینکه با این مصوبه اینترنت گران می شود، گفت: «یکی از منابع درآمد دولت مالیاتی بود که در قالب حق امتیاز شبکه از اپراتورهای همراه دریافت می کرد. در کشور ما 28 درصد درامد اپراتورها به عنوان عوارض توسط دولت دریافت می شود.»
او ادامه داد: «این عدد را دولت در جدول بودجه 7 هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود. ما این موضوع را بررسی کردیم و دریافتیم که دولت 10 هزار میلیارد تومان از اپراتورها دریافت می کند. پس به دولت اعلام کردیم که 3 هزار میلیارد تومان مابهالتفاوت را به تولید محتوای در فضای مجازی اختصاص دهد. اصلا هم این هزینه به صدا و سیما تعلق نمی گیرد. این هزینه میتواند به دستگاهها و شرکتها و استارتآپها داده شود.»
به گفته دهنوی، اعضای کمیسیون تلفیق همچنین به این بند پیشنهادی را هم اضافه کرد که 28 درصد به 38 درصد افزایش پیدا کند. او همچین بیان کرد: «در تبصره 18 بودجه پیشنهاد دادیم تا 28 درصد درآمد اپراتورها که به عنوان عوارض توسط دولت دریافت می شود به 38 درصد افزایش پیدا کند، به این صورت ۱۰ درصد مابهالتفاوت صرف توسعه زیرساخت ارتباطی در مناطق محروم و روستاها شود. در این پیشنهاد هم قید و تاکید کردیم که دولت، اپراتورها و مخابرات در سال 1400 به هیچ وجه اجازه افزایش تعرفه اینترنت را ندارد. هرکسی که قیمت اینترنت در سال آینده را افزایش دهد؛متخلف است.»
دهنوی تاکید کرد که سه هزار میلیارد تومان موجود در این بند صرفا به تولید محتوا اختصاص دارد و به سازمان صدا و سیما تعلق نمیگیرد.
او همچنین افزود: «ما هنوز بخش هزینهای بودجه را رای گیری نکردهایم. امکان دارد در بخش هزینهای همکاران بحث تولید محتوا را هم قبول نکنند و کل این مبلغ صرف توسعه زیرساختها شود. در حال حاضر بخش در آمدی این موضوع را رای گیری کردیم.»