میزان فروش شرکت خدمات انفورماتیک در ۹ ماهه امسال به ۵ هزار میلیارد تومان رسید
شرکت خدمات انفورماتیک در دوره مالی ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ با حجم فروش ۵ هزار…
۳۰ دی ۱۴۰۳
۵ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
شرکتهایی همچون گوگل، فیسبوک، آمازون و اپل زیر ذره بین اداره بازار و رقابت انگلستان (CMA) قرار میگیرند. نهاد نظارت بر رقابت در بازار انگلستان قرار است چند بررسی ضد انحصار را امسال در ارتباط با غولهای تکنولوژی از جمله گوگل و آمازون آغاز کند و این تازهترین اقدامی است که فشار را روی شرکتهای سیلیکون افزایش میدهد.
به گزارش پیوست، اداره بازارها و رقابت (CMA) انگلستان امسال واحد جدیدی به نام بازارهای دیجیتال (DMU) دارد و این واحد که وظیفه نظرات بر شرکتهای اینترنتی را دارد میتواند جریمههای میلیارد پوندی برای این شرکتها در نظر بگیرد.
آندره کاسلی مدیر اجرایی اداره بازارها و رقبات انگلستان در مصاحبه با روزنامه فایننشیال تایمز گفت: «تا زمانی که ما بتوانیم این قدرتهای جدید و تاثیرشان بر مشتریانشان انگلیسی را کنترل کنیم باید از ابزارهای فعلی خود استفاده کنیم. امروز تنها چند پرونده علیه پلتفرمهای دیجیتالی در بروکسل وجود دارد و تعدادی از این پروندهها به بازار انگلستان مربوط میشوند.»
به گفته کاسکلی پس از برگزیت اداره بازار و رقابتها به صورت مستقل بررسیهای خود را پیگیری خواهد کرد اما انگلستان حداقل تا سال آینده پروندههای ضد انحصار خود را در کنار بروکسل و با همکاری آنها پیگیری میکند.
واحد جدید اداره بازارها و رقابت که به بازارهای دیجیتال اختصاص دارد براساس «معامله منصفانه، اعتماد و شفافیت» یک کد قانونی جدید را اعمال خواهد کرد که تمام بازیگران بزرگ بازار دیجیتال را شامل میشود.
مثلا این موضوع نحوه ارتباط غولهای تکنولوژی با انتشاراتها را شامل میشود تا این شرکتها نتوانند «از قدرت و جایگاه خود سو استفاده کنند». هم اکنون پلتفرمهایی همچون گوگل و فیس بوک برای انتشار محتوای خبری و تیترها با روزنامهها و مجلات قرارداد دارند.
فیسبوک به تازگی به دلیل قوانین جدیدی که دولت استرالیا اتخاذ کرده انتشار خبر برای این منطقه را ممنوع اعلام کرد و گوگل نیز در حال مذاکره برا پرداخت هزینه خبرنگاران و صاحبان خبر است. گوگل از قراردادهایی با واحدهای خبری استرالیا از جمله گاردین خبر داده و محتوای خبری را روی بخش اخبار خود قرار میدهد.
دولت انگلستان روز دوشنبه اعلام کرد که نگران وضعیت انگلستان است و الیور داودن با روسای فیسبوک دیدار خواهد کرد. سخنگوی بوریس جانسون گفت «ما مطمئنا نگران محدود شدن دسترسی به خبر در استرالیا هستیم. ما همانند همیشه از روزنامه نگاری و آزادی بیان حفاظت میکنیم»
با اینکه هنوز رسما هیچ شرکتی به عنوان بازیگر بزرگ تعریف نشده است اما شرکتهایی که بیش از 1 میلیارد پوند از بازار انگلستان و یا 25 میلیارد پوند از بازار جهانی درآمد داشته باشند بازیگران بزرگ بازار محسوب میشوند. گوگل بیش از 160 میلیارد دلار (120 میلیارد پوند) و فیسبوک نیز بیش از 70 میلیارد دلار از بازار جهانی درآمد دارند.
کاسلی گفت: «ما دائما در حال بررسی فعالان بازار، شکایتها، پروندههای دیگران و اقداماتی هستیم که در صورت نقص در روند کمیسیون اروپا بتوان از آنها استفاده کرد. ما انتظار داریم که در طول سال آتی پروندههای باز بیشتری داشته باشیم».
همچنین انتظار میرود که اموال و خریدهای شرکتهای بزرگ تکنولوژی نیز بیشتر زیر ذرهبین قرار بگیرد. در ماه دسامبر واحد جدید بازارهای دیجیتال اشاره کرد که گوگل، فیسبوک، آمازون، مایکروسافت و اپل از سال 2008 تا 2018 بیش از 400 شرکت را خریداری کردهاند که چند مورد آنها از سوی قانونگذاران بخش رقابت بررسی شد که البته از هیچکدام از این خریدها جلوگیری نشد.
کاسلی گفته موضوع فروش شرکت فیتبیت به گوگل که از توسط اتحادیه اروپا تایید شد بسیار سوال برانگیز است و به عقیده او راهحلهایی که این دو شرکت به بروکسل ارائه کرده و بروکسل نیز آنها را پذیرفته است «مشکوک» به نظر میرسند.
او گفت: «اصلاح رفتارهای طولانی مدتی که در این پرونده پیشنهاد شدند نهایتا از سوی کمیسیون اروپا پذیرفته شد. نگرانی ما این است که نظارت کامل و اجرای این اصلاحات بسیار دشوار است».
قوانین جدید به واحد بازارهای دیجیتال اجازه تجزیه شرکتها را نمیدهد و چنین اقدامی در حوزه اختیارات اداره بازارها و رقابت (CMA) قرار میگیرد. پس از مطالعه CMA روی بازار 13 میلیارد پوندی تبلیغات دیجیتال در انگلستان دولت چراغ سبزی برای راهاندازی واحد بازارهای دیجیتال نشان داد. این مطالعه نشان داد که گوگل 90 درصد از درآمدهای جستجوی انگلستان را در اختیار دارد و فیسبوک نیز بیش از نیمی از بازار تبلیغات دیجیتال بریتانیا را به خود اختصاص داده است.
غولهای سیلیکون ولی به تازگی در سراسر جهان تحت فشار نهادهای قانونی قرار گرفتند و اتحادیه اروپا در حال بررسی عملکرد این شرکتها از جمله اپل و آمازون است. در ماه اکتبر وزارت دادگستری امریکا به همراه 11 ایالت از گوگل شکایت کرد و این شرکت را به اقدام غیرقانونی در جهت حفظ نفوذ خود در بخش جستجو و تبلیغات متهم کرد.
در ماه دسامبر مشخص شد که مارک زاکربرگ بنیانگذار فیسبوک تهدید کرده است که اگر دولت انلگستان جبهه گیری خود نسبت به شرکتهای سیلیکون ولی را نرم تر نکند سرمایه این شرکت را از انگلستان خارج خواهد کرد. مت هنکاک در پاسخ به این تهدید در سال 2018 و زمانی که وزیر فرهنگ بود جلسهای را با حضور زاکربرگ ترتیب داد و گفت که انگلستان میتواند «از قوانین تهدید آمیز روی برگرداند و به سمت تشویق به همکاری و تضمین قوانین متناسب و دوستار نوآوری گام بردارد».
منبع: theguardian