مسیر حکمرانی اینترنت: تو قفل زده کلید برده
در مسیرم از خانهمان در کرج تا به محل کارم در تهران، به پیشنهاد برنامه…
۲ دی ۱۴۰۳
۲۸ بهمن ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
بررسیهای صورت گرفته از سوی یک بانک ایتالیایی نشان میدهد که توییتهای منتشر شده میتواند حس دقیق مردم نسبت به قیمتها را منعکس کند و آنها میتوانند تبدیل به به یک ابزار سیاستگذاری مالی جدید شوند.
به گزارش پیوست، با ادامه پیدا کردن تورم اقتصاد دانان و سیاستگذاران جهان برای سنجش رفتار مشتری بیش از پیش به شبکههای اجتماعی و منابع نامرسوم روی آورده اند. از همین رو محققان دریافتند که شاخصهای آنها براساس میلیونها توییت نه تنها با نتایج نهایی تورم و اقدامات فعلی برای انتظارت قیمت از سوی اداره آمار ملی ایتالیا، بازارهای مالی و دیگر منابع پیش بینی همخوانی دارد بلکه این اطلاعات را در لحظه و با جزئیات بیشتر ارائه میکند.
مولفان این مطالعه 1107 صفحهای میگویند «نتایج نشان میدهد که توییتر را میتوان به عنوان یک منبع زمانبندی شده در راستای طراحی روشی برای استخراج باورها استفاده کرد». این محققان باور دارند که تحقیق فعلی با تمرکز بر ایتالیا را میتوان برای دیگر کشورها نیز انجام داد.
به گفته مولف این مطالعه توییتر در سال 2019 تقریبا 200 میلیون کاربر فعال ماهیانه در جهان و 10 میلیون کاربر فعال در ایتالیا داشته است. این تحلیل با جمعآوری 11.1 میلیون توییت ایتالیایی زبان از ژوئن سال 2013 تا دسامبر سال 2019 آغاز شد و توییتها براساس یک سری کلمات مرتبط با تورم، قیمتها و طرز کار قیمتها انتخاب شدند.
در این تحقیق گفته شده که «دلیل تمرکز کامل روی تعداد خام توییتها این است که هرچه بیشتر مردم درمورد یک چیز صحبت کنند، احتمال انعکاس نظر بیشتر میشود و دیدگاه آنها میتواند بر انتظارات دیگران نیز تاثیر بگذارد». این مجموعه داده در مرحله بعدی از تبلیغات یا توییتهایی که از کلمه تورم در مضمونی متفاوت استفاده میکنند پاک شد.
به این ترتیب توییتهایی مثل «ما اروپا را از تورم نجات دادیم. جوجه را آخر پاییز میشمارند» در پایگاه دادهها باقی ماندند. در حالی که توییتهای دیگری مثل «تنها در بیبی گلیمور (فروشگاه) است که شما میتوانید سه چیز را خریداری کنید و چیزی که کمترین قیمت را داشته باشد رایگان خواهد بود. فروش ویژه تا 10 اکتبر» از دادهها حذف شدند.
سپس از این پایگاه داده برای ساخت دو شاخص درمورد افزایش یا کاهش قیمت استفاده شد و به ترتیب حجم روزانه توییتهایی که شامل یک سری کلمههای از پیش تعیین شده مثل «قیمت چانهزنی» یا «قیمت بسیار بالا» بودند تحت بررسی قرار گرفت.
این گزارش میگوید «اگر عاملان اقتصادی درمورد هزینههای بالا صحبت کنند یعنی باید انتظار تورم بیشتری را داشت. از سوی دیگر مردمی که درمورد کاهش قیمت نفت صحبت میکنند با انتظار کاهش تورم همخوانی دارند».
در نهایت لیست نهایی شاخصها براساس تفاوت بین این دو شاخص ایجاد شدند. مولفان میگویند که اثر آنها اهمیت و کاربرد سیاسی اطلاعات موجود در شبکههای اجتماعی را سبک شمرده است اما برای تفسیر این دادهها به مطالعه بیشتر نیاز است.
آنها همچنین اشاره کردند که چند شاخص توییتری در واقع از یک رخداد مهم رسانهای منشا میگرفتند مثلا فروش یک اپارتمان با رکورد قیمت 236 میلیون دلار در سال 2014 باعث شد تا توییتهای حاوی عبارت «گرانتر» افزایش یابد.
منبع: Reuters