اتحادیه فروشندگان موبایل: فاکتورهای صوری قیمت موبایل را بالا میبرد
مرکز مبادله ارز ایران اعلام کرد که فرآیند تامین ارز برای واردکنندگان موبایل تغییری نکرده…
۱۸ آذر ۱۴۰۳
معاون شبکه رایتل اعلام کرد:
۲۷ بهمن ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
معاون فنی شبکه رایتل از راهاندازی اولین پایلوت 5G رایتل در کشور پیش از پایان سال ۹۹ خبر داد و گفت: «برنامهریزیهای این کار انجام شده و فقط مکان راهاندازی این پایلوت مشخص نشده که امیدواریم تا پایان سال راهاندازی اولین پایلوت 5G رایتل را شاهد باشیم.»
بابک کاردل معاون فنی شبکه رایتل در خصوص برنامه این اپراتور برای توسعه شبکه 5G در گفتگوی اختصاصی با پیوست گفت: «با شروع اجرایی شدن توسعه 5G در کشور، رایتل هم به عنوان یکی از بازیگران این اکوسیستم روی 5G کار میکند. ما با واردکنندگان تجهیزات وارد مذاکره شدیم و از ابتدای سال اولین نود 5G رایتل را داخل شبکه راهاندازی میکنیم.»
او در زمینه تخصیص فرکانس برای توسعه 5G توضیح داد: «هر تکنولوژی جدیدی که در حوزه شبکه به وجود میآید بر اساس استفاده بهینه از فرکانس توسعه پیدا میکند. هرچقدر پهنای باند بیشتری در اختیار داشته باشیم میتوانیم سرعتهای بالاتری را به کاربران اختصاص دهیم.» به گفته کاردل در حال حاضر چالش اصلی 5G در ایران روی فرکانس ۳۵۰۰ تقسیمبندی درست فرکانس است.
او در این زمینه گفت: «مجموعا ۲۰۰ مگاهرتز پهنای باند در اختیار رگولاتوری است و با توجه به این که تقریبا ۱۶۰ مگاهرتز از اینها توسط اپراتورهای شبکه FWA در حال استفاده است که بازار بزرگی هم ندارند هنوز رگولاتوری تصمیمی در این زمینه نگرفته است.»
کاردل افزود: «تصمیمگیری رگولاتوری برای ما اهمیت زیادی دارد چرا که اپراتورها با توجه به فرکانس مشخص شده باید اقدام به خرید تجهیزات کنند.»
او درخصوص فعالیتهای رایتل در زمینه توسعه 5G گفت: «در حوزه گیمینگ و VODبا چند شرکت و استارتآپ درحال مذاکره برای همکاری هستیم. او از اعلام اسامی این شرکتها تا یک ماه آینده و رونمایی از نود 5G رایتل خبر داد.»
معاون شبکه رایتل اعلام کرد یکی از دانشگاهها برای راهاندازی 5G انتخاب شده که اگر مشکل خاصی پیش نیاید این کار عملی میشود. پیش از این هم مدیرعامل رایتل در مصاحبه با پیوست در خصوص همکاری با دانشگاه تهران برای راهاندازی سایت 5G خبر داده بود.
کاردل در خصوص رویکرد رایتل برای خاموش شدن شبکه 3G در صورت تجاری شدن شبکه 5G گفت: «شبکه 3G یک گذرگاه برای رسیدن به 4G بود. همزمان با 3G، 4G هم به بازار آمده بود اما از آنجایی که کمی دیر به ایران رسید اپراتورهای جدید مجبور شدند از 3G شروع کنند. اگر پایه تکنولوژی بود میتوانستیم رایتل را با شبکه 4G توسعه دهیم و از سرویس VOLTE استفاده کنیم.»
کاردل افزود: «سرویس 3Gدر حال حاضر بیشتر بخش مکالمه را ساپورت میکند چرا که دیگر ذائقه مردم عوض شده و سرعتهای اینترنت 3G جوابگوی نیاز مردم نیست.»
در عرض سه ماه گذشته کل شبکه رایتل در تهران به 4G و 4G+ ارتقا پیدا کرده و از آنجایی که ترافیک روی ۲ اپراتور دیگر بسیار زیاد است سرعتی که به دست کاربر نهایی میرسد کمتر است و سرعت اینترنت رایتل بهطور قابل ملاحظهای از دو اپراتور دیگر بهتر است.
یاسر رضاخواه مدیرعامل رایتل نیز در نشست تخصصی اولین مزایده باند فرکانسی برای توسعه شبکه 5G با اشاره به افزایش قیمت ارز در کشور شرایط اقتصادی شکننده اپراتورهای موبایل گفت: «قیمت هر گیگابایت دیتا به دو هزار تومان و متوسط درآمد اپراتورها از هر مشترک به ۲۰ هزار تومان کاهش یافته است.»
یاسر رضاخواه اعلام کرد: «اقتضای شرایط کشور به صورتی بوده که نتوانستیم تصمیم درستی بگیریم. در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ روی همین فرکانس راجع به وایمکس صحبت میکردیم و در آن زمان با دلار هزار تومانی چند هزار دلار روی وایمکس سرمایهگذاری کردیم درحالی که وایمکس تکنولوژی آیندهداری نبود اما رگولاتوری میخواست توسعه یابد. الان نمیدانیم این فناوری کجاست و مملکت چقدر از آن استفاده میکند. حتما کسانی از توسعه وایمکس منتفع شدند اما کشور و مردم از آن منتفع نشد.»
به گفته مدیرعامل رایتل، نیمی از برگزاری مزایده واگذاری باند فرکانسی 5G را کار درست و نیمی از آن را کار غلط توصیف کرد و گفت: «در هر صورت انجام کار نیمه غلط بهتر از انجام نشدن کار درست است.»
رضاخواه افزود: «اگر دولت به هر طریقی خسارت بازیگران قبلی دارنده پروانه در باند فرکانسی را بدهد، باز هم به نفع کشور است تا روی رنج دیگری از فرکانس برویم که قیمت آن بالا است و تجهیزات گران بخریم بعد دوباره وارد باندهای مرسوم شویم.»
او با اشاره به اینکه فرکانسها داراییهای کشورها هستند، گفت: «در اروپا باند تلویزیون آنالوگ را برای توسعه 5G خالی کردند اما در ایران این باند دست صدا و سیما است و کسی جرات نمیکند حتی در مورد آن حرفی بزند. در صورتی که اگر فرکانس به صورت غلط تقسیم شود، هزینه اپراتورها سر به فلک میکشد و با این قیمت ارز اصلا کار اقتصادی نیست.»
رضا خواه با ارائه این پیشنهاد که به جای برگزاری مزایده واگذاری باند فرکانسی، کشور به دو منطقه جغرافیایی برای توسعه نسل پنجم شبکه موبایل تقسیم شود گفت: «فرکانسهای موجود را باید با تقسیمبندیهای ۲۰۰ مگاهرتزی به اپراتورها بدهیم و اگر هزینه سرمایهگذاری نداریم کشور را جغرافیایی تقسیم کنیم. نه این که رقابتی راهبیاندازیم که برنده آن با دلار و یورو ۳۰ هزار تومانی وندروهای مخابراتی باشند.» او افزود: «مگر ایرانسل و همراه اول به دشمنان کشور سرویس میدهند که منابع فرکانسی کشور را به دلیل شرایط موجود طوری تقسیم کنیم که هیچ کدام از اپراتورها برنده قطعی مزایده 5G نشوند.»
مدیرعامل رایتل با اشاره به روند واگذاری مزایده باندهای فرکانسی 5G گفت: «تنها برنده برگزاری این مزایده وندورهای تامین تجهیزات هستند و رگولاتوری چنین اشتباه مشابهی را در زمینه صدور پروانه اپراتورهای وایمکس داشت و بعدها آن را جبران کرد؛ اما از دعوای مزایده در ایران فقط وندورها برنده میشوند.»
به گفته رضاخواه، کشور باید به سمت توسعه شبکه 5G حرکت کند و در نهایت اگر این توسعه از مسیر غلط هم شروع شود بهتر از این است که اصلا شروع نشود.