رئیس نصر کشور: فریلنسرها باید جایگاه حقوقی داشته باشند
رئیس نصر کشور گفت که ما درحال تدوین برخی از سازوکارها برای فریلنسرها هستیم. به…
۱۸ مهر ۱۴۰۳
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری:
۲۷ بهمن ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: «توسعه اینترنت اشیاء به توسعه هوش مصنوعی وابسته است و شرکتهای خوبی در حوزه هوش مصنوعی در کشور وجود دارند که به سختافزارهای حوزه اینترنت اشیا وابسته هستند.»
به گزارش پیوست، سورنا ستاری، در مراسم رونمایی از خدمات و امضای تفاهمنامهها در ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء گفت: «این توسعه پیش از هر چیز، یک مفهوم فرهنگی است و جا انداختن فرهنگ هوشمندسازی در سیستمهای دولتی در همه جای دنیا به ویژه در اقتصاد نفتی بسیار سخت است.»
ستاری افزود: «توصیه اصلی من این است که بازار اصلی اینترنت اشیاء را در بخش خصوصی ببینید و اگر مدیری را پیدا کردید که حاضر شد کتک هوشمندسازی را بخورد و آن را در سیستم خود پیاده کند، باید حتما حمایت شود.»
به گفته معاون علمی رئیس جمهوری، اینکه انتظار داشته باشیم بخش دولتی در حوزه هوشمندسازی جلوتر از مردم باشد، انتظار درستی نیست و اصول تفکر دولتی با نوآوری و هوشمندسازی متناقض است. توسعه هوشمندسازی مانند سایر توسعهها در نوآوری است. او ادامه داد: «مردم، دولت را مجبور کردند از تاکسیهای آنلاین حمایت کنند و چون مردم پشت آن ایستادند، دولت مجبور به حمایت شد. در حوزههایی که بخش خصوصی فعالیت دارد، میتوان بحث هوشمندسازی را توسعه داد.»
ستاری با بیان اینکه فعالان بخش اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی میتوانند در بحث شهر هوشمند، شهرداری را سرخط بیاورند، تصریح کرد: سرویسی دست مردم بدهید که از آن استفاده کنند؛ در آن صورت کسی جرات مقابله با آن را ندارد.
او افزود: «بخشی از حوزههای هوشمندسازی مانند حوزه راه توسط سیستم دولتی مصادره میشود و تغییری هم نمیدهند. متاسفانه در این کار موفق هم نبودیم و دست آخر هم قوانینی نوشتند که با ضوابط شرکتهای استارتاپی نمیخوانند.»
معاون علمی رئیس جمهوری گفت: «هیچ شرکت هوش مصنوعی یا خدمات فناوری اطلاعات قرار نیست فیزیک داشته باشد و اصلا فیزیک آن اهمیت ندارد.» او با اشاره به اینکه همه قوانین برای اقتصاد سنتی نوشته شدهاند، ادامه داد: «مدیری که حاضر است جلوی قانون سنتی بایستد، آدم ارزشمندی است و باید حتما حمایت شود.»
به گفته ستاری، فرهنگ توسعه از هر چیزی در توسعه مهمتر است. او ادامه داد: «اگر فرهنگ درست شود و جامعه چه در بخش دولتی و خصوصی از نوآوری استقبال کند، جامعه هم میتواند سختافزار و نرمافزار تولید کند. باید با فرهنگ غلط نفتی، فرهنگی که در مقابل نوآوری و خلاقیت با پول نفت میایستد مقابله کنیم.»