مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۵ بهمن ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
استارتآپ «ویتریننت»، مارکت پلیس B2B در زمینه ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، اوایل سال آینده دفتر رسمی خود را در افغانستان برای صادرات راهاندازی میکند.
به گزارش پیوست استارتآپ «ویتریننت» مارکتپلیس B2B در حوزه ماشینآلات صنعتی است که از سال ۹۵ با هدف ارتباط بین تولیدکننده و خریدار کار خود را با تبلیغات ویدیویی آغاز کرد. این استارتآپ در سال ۹۶ در شتابدهنده دیموند پذیرفته شد. در زمستان ۹۶ با جذب سرمایه از شرکت اسمارتآپ ونچرز و تحقیق بازار در مدل کسبوکار خود تغییراتی ایجاد کرد و تمرکز خود را روی بازار ماشینآلات و تجهیزات صنعتی گذاشت و ارتباط خریدار و تولیدکننده در این حوزه را فراهم میکرد. در شهریور ۹۸ هم یک تغییر دیگر در مدل کسبوکار خود ایجاد کردند و به یک مارکتپلیس B2B درحوزه فروش ماشین آلات و تجهیزات صنعتی تبدیل شدند تا خریدار به وسیله این پلتفرم ماشینآلات مورد نیاز خود را از تامینکننده تهیه کنند.
این استارتآپ همچنین به افغانستان و عراق و سوریه هم صادرات انجام داده است. حالا جلال فهمی، مدیرمحصول و همبنیانگذار استارتآپ «ویتریننت» از راهاندازی دفتر رسمی این استارتآپ در افغانستان برای بحث صادرات خبر میدهد. او در این مورد به پیوست گفت: «ما به افعانستان صادرات داشتیم؛ اما همکاری مستمر نبود. حالا در برنامه خود پیشبینی کردیم تا سال آینده نیز دفتر خود را به صورت رسمی در این کشور راهاندازی کنیم. در این زمینه در حال مذاکره هستیم چون مشتریان بسیاری در افغانستان داریم.»
از شهریور ماه ۹۸ تا دیماه گذشته ویتریننت به طور متوسط ۶۸ درصد رشد ماهانه فروش را تجربه کردهاست
او ادامه داد: «در بحث صادرات، کشورهای افغانستان و سوریه و عراق نمیتوانند به صورت آنلاین از سایت ویترننت خرید کنند بلکه قیمتها را به صورت آنلاین مشاهده و از طریق صرافی اقدام میکنند. از ما پیش فاکتور دریافت میکنند و ما برای آنها تجهیزات را ارسال میکنیم.»
فهمی در ادامه صحبتهای خود درمورد این استارت آپ و فعالیتهایش گفت: «از سال ۹۵ فعالیت خود را آغاز کردیم. ایده ما راهاندازی سایتی شبیه علی بابا در چین بود. سایت ما دی ماه ۹۵ راهاندازی شد و محصول قابل ارائه آماده کردیم تا مردم محصولات را از ما خریداری کنند. با اینکه هدف ما علیبابا چین بود؛ اما مدل کسبوکاری ما به سمت تبلیغات ویدیویی رفت.»
او در ادامه افزود: «درآمدزایی، ما را به سمت دیگری برد و مردم ویدیوهای آموزشی خود را روی سایت بارگزاری میکردند. خردادماه ۹۶ وارد شتابدهنده دیموند شدیم و پاییز ۹۶ دوباره کسبوکار خود را بررسی کردیم و دریافتیم که ما الان به سمت سایت آگهی ویدیویی رفتیم در صورتی که هدف ما چیز دیگری بود. به همین خاطر مسیر خود را تغییر دادیم و به سمت خدمت رسانی به سایر کسبوکارها رفتیم.»
به گفته فهمی این تیم در مدل جدید خود تمرکز خود را روی تجهیزات و ماشین آلات صنعتی گذاشت و این تجهیزات را در سایت معرفی میکرد و مدل درآمدی آنها هم از جنس عضویت سالانه بود. فهمی همچنین در این مورد بیان کرد: «خریداران ویتریننت در سایت ما عضو میشدند. تجهیزات را مشاهده میکردند و به آنهایی که عضو سایت بودند اطلاعات تماس فروشندگان را نمایش میدادیم. اگر کسی عضو سایت نبود، اطلاعات خود را ثبت میکرد، اطلاعات تماس موردنیاز را به او ارسال میکردیم و تنها با پرداخت هزینه میتوانستند اطلاعات را مشاهده کنند.»
براساس گفتههای همبنیانگذار ویتریننت، پایان سال ۹۶ شرکت اسمارتآپ ونچرز روی ویتریننت سرمایهگذاری کرد و در آنزمان تصمیم گرفتند از مدل تبلیغاتی خارج شوند و به سمت فروش ماشینآلات و تجهیزات صنعتی رفتند.
فهمی در ادامه گفت: «ما در این سالها آرام آرام خود را شناختیم و تامینکنندهها و مشتریانمان در سایت فعالیت میکردند؛ اما تعداد تامین کنندگان فعال در بستر ما محدود بود و زمین بازیمان کوچک.» او تعداد تامین کنندگان کالا در آن زمان را ۹۰ هزارتا برآورد کرد. طبق گفته او همان زمان نیاز به فروش کالا از سمت تامین کنندگان کالا حس می شد. او افزود: «شهریور ۹۸ وقتی در مدل کسبوکار خود تغییراتی ایجاد کردیم به سمت فروش ماشین آلات و تجهیزات صنعتی رفتیم. مدل کسب درآمدی خود را هم به صورت دریافت کمیسیون تعیین کردیم.»
به گفته فهمی برای بحث فروش، فروشنده استخدام کردند تا به خریدار مشاوره بدهند. اگر خریداری هم قصد خرید داشت، اطلاعات مشتری را به تامینکننده ارسال میکردند تا تجهیزات را برای او ارسال کند.
او همچنین بیان کرد: «هماکنون سه صنعت غذایی، بستهبندی و کشاورزی را فعال کردیم. ۳۰ صنعت وجود دارد که ما به ترتیب به سراغ آنها میرویم. از سال گذشته که مدل کسبوکار خود را تغییر دادیم. ۷۰ درصد رشد ماهانه به صورت میانگین را تجربه کردیم. هرماه رکورد ماه پیش خود را میشکستیم. پس دریافتیم که بازار نیاز به راهاندازی چنین بستری را داشت.»
آنطور که فهمی عنوان میکند این مدل فروش برای بازار هم به شدت جذاب بود و تامینکنندهها هم استقبال کردند و حتی تیم ویتریننت تامینکنندهها را راهنمایی کردند تا برای جذب بیشتر مشتری اقداماتی را انجام دهد.
او با بیان اینکه در این مدت تامینکنندگان جدید هم به سایت اضافه شدند و تیم ارزیابی ویتریننت هم براساس شاخصهای این استارتآپ، تامینکنندهها را ارزیابی میکنند، گفت: « ما استراتژی خود را روی محصولات تا ۱۰۰ میلیون تومان گذاشتیم و چون در این شرایط فروش آن آسانتر است و میتوان به راحتی با عکس و فیلم آن را به خریدار معرفی کرد و مشاوره داد.» به گفته فهمی هماکنون در حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار بازدید روزانه از سایت «ویتریننت» صورت میگیرد و با حدود ۴۰۰ تامین کننده به صورت فعال فعالیت میکنند.
طبق گفته او این سایت از شهریور ماه ۹۸ تا دیماه امسال نیز به صورت متوسط فروشش ماهانه ۶۸ درصد رشد کرده است.