انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۵ بهمن ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
استارتآپ هفتسنگ، توسعهدهنده نرمافزارهای تخصصی حوزه منابع انسانی و کارگزار معاونت عملی و فناوری ریاست جمهوری، تا سقف ۴ میلیون تومان به صورت رایگان محصولات نرمافزاری خود را در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار میدهد.
به گزارش پیوست، این تسهیلات در ادامه حمایتهای معاونت عملی و فناوری ریاست جمهوری از شرکتهای دانشبنیان و توانمندسازی آنها در زمینه مدیریت منابع انسانی است.
مجید منوچهری، بنیانگذار استارتآپ هفتسنگ درمورد تسهیلاتی که به شرکتهای دانشبنیان عرضه میکنند، به پیوست گفت: «معاونت علمی و فناوری از شرکتهای دانشبنیان حمایتهای مختلفی انجام میدهد، مانند موضوع فروش و صادرات و ثبت حق امتیاز و غیره. مشکل بسیاری از این شرکتها منابع است؛ اما کمترین میزان حمایت از این بخش صورت میگیرد و کمترین درخواست از سمت شرکتهای دانشبنیان در این حوزه است. به همین خاطر در رایزنیامان با معاونت علمی اعلام کردیم که اهمیت این موضوع هنوز نمود و ظهور پیدا نکرده و باید این بخش برای افراد پررنگ شود و بدانند که میتوانند از این خدمات استفاده کنند.»
او ادامه داد: «نباید حمایت معاونت علمی فقط محدود به صادرات و فروش و آزمایشگاه و تست باشد، بلکه باید در جزئیترین فعالیتها و کارهای روزانه هم به شرکتهای دانشبنیان کمک کند. حمایت در زمینه منابع انسانی موضوع قدیمی در معاونت علمی بوده؛ اما حجم درخواستها در این بخش بسیار پایین است.»
به گفته منوچهری از مجموع کل درخواستهای شرکتهای دانشبنیان از ابتدای سال جاری فقط ۱۵۰ درخواست مربوط به موضوع منابع انسانی بوده است؛ اما درخواست برای سایر خدمات و حمایتها حتی چهار رقمی هم شدهاند.
استارتآپ هفتسنگ تا پایان سال تا سقف ۴ میلیون تومان به صورت رایگان محصولات نرمافزاری خود را در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار میدهد
او عنوان کرد که تا پایان سال ۹۹، سقف این نوع حمایت ۴ میلیون تومان است و پیشبینی آنها این است که طبق مصوبه معاونت علمی سال آینده مبلغ حمایت به ۱۰ میلیون تومان نیز برسد.
منوچهری در پاسخ به این سوال که چه شرکتهایی با چه ویژگیهایی میتوانند از محصولات هفتسنگ استفاده کنند، گفت: «به تمام شرکتها در همه حوزه سرویسدهی میکنیم» او افزود: «ما به شرکتهای دارویی با دو هزار نفر سرویس ارائه میدهیم و شرکت دانشبنیان ۸ نفرهای هم داریم که از محصولات ما بهره میبرند. همه شرکتها دغدغه جذب و استخدام دارند؛ اما این دغدغه متفاوت است یعنی یک شرکت به دنبال نیروی کار در مرکز تماس است و شرکت دیگر به دنبال همبنیانگذار است. موضوع جذب و استخدام به صنعت و سایز و قدمت شرکت نیست و موضوع همگانی است.»
این استارتآپ در خردادماه ۹۸ اولین محصول خود را راهاندازی کرد و تاکنون به ۴۵ شرکت سرویس خود را عرضه کرده است. منوچهری در ادامه درمورد فعالیت این شرکت گفت: «ما یک شرکت نرمافزاری در حوزه منابع انسانی هستیم. شرکتهای بسیاری هستند که در حوزههای مختلف منابع انسانی فعالیت میکنند مانند آموزش، استخدام و ارزیابی عملکرد و غیره؛ اما خلا یک موضوع همواره در بحث منابع انسانی حس میشد و آن هم نگاه و تمرکز روی خود نیروی انسانی است.»
او ادامه داد: «ما به جای اینکه به فرآیند منابع انسانی بپردازیم، به این موضوع میپردازیم که چطور میتوانیم دادههایی را راجع به نیروهای یک شرکت به دست آوریم و آنها را تحلیل کنیم تا مدیران هنگام تصمیمگیری دادههای قابل استناد در اختیار داشته باشند.»
منوچهری در توضیح بیشتر این موضوع افزود: «به عنوان مثال فردی در شرکت استخدام شد. او در ابتدا در ارزیابیها نمرهای را کسب کرده است. پس از شش ماه درمورد این نیروی کار دادههای فراوانی جمعآوری شده است. اینکه چند بار افزایش حقوق داشته، چه دورههای آموزشی گذرانده، در چه تیمهایی فعالیت داشته و ارتباطات او به چه صورت است و چه دستاوردهایی داشته است.»
هفتسنگ داشبوردهایی را در اختیار شرکتها قرار میدهد و از طریق این داشبوردها دادههای شخصیسازی شده درمورد نیروها و تیمها و واحدها به دست میآید تا مدیران براساس این دادهها تصمیمگیری کنند.
مجید منوچهری، بنیانگذار هفتسنگ
به گفته منوچهری دادههایی هستند که در شرکتها کمتر به آنها توجه میشود، درصورتی که با این اطلاعات مدیران شناخت بهتری نسبت به نیروهای خود پیدا میکنند. او همچنین بیان کرد: «در هفتسنگ این دادهها، دادههای شخصیسازی یا People analytics نام دارند. به این صورت مدیران با توجه به این دادهها میتوانند تصمیم بگیرند که نیروهایشان در کدام تیم عملکرد بهتری دارند یا با کدام مدیر میتوانند فعالیت بهتری داشته باشند یا چه فعالیتی انجام دهند تا به کار خود علاقمند شوند.»
براساس گفتههای منوچهری، هفتسنگ داشبوردهایی را در اختیار شرکتها قرار میدهد و از طریق این داشبوردها دادههای شخصیسازی شده درمورد نیروها و تیمها و واحدها به دست میآید تا مدیران براساس این دادهها تصمیمگیری کنند.
منوچهری با اشاره به اینکه سه محصول دارند، درمورد این محصولات بیان کرد: «اولین محصول سنجش دلبستگی شغلی، دومین محصول آزمونهای استخدامی و محصول سوم ارزیابی ۳۶۰ است. این محصول متمرکز براین موضوع است که ما شایستگی نیروهای کار را بسنجیم.»
او همچنین درمورد اینکه چگونه استارتآپ هفت سنگ کارگزار معاونت علمی و فناوری شد، گفت: «من پنج سال مشاور شرکتهای دانش بنیان بودم. در این چند سال براساس تجربه کاری خود در شرکتهای گوناگون نیاز به چنین محصولاتی در حوزه منابع انسانی را حس کردم. به همین خاطر چنین محصولاتی را توسعه دادیم و به معاونت علمی و فناوری خود را معرفی و اعلام کردیم که با نرخ رشد بیشتر و سرعت عمل میتوانیم به شرکتهای دانش بنیان کمک کنیم و به این صورت کارگزار معاونت علمی و فناوری شدیم.»