skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بانک مرکزی فردا از پرداخت مبتنی بر NFC رونمایی می‌کند

پرداخت موبایلی فردا کلید می‌خورد

۱۹ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹

سرویس پرداخت از طریق موبایل و حذف فیزیک کارت بانکی از فردا کلید می‌خورد.

به گزارش پیوست، پرداخت موبایلی به عنوان یکی دیگر از راهکارهای پرداخت در کنار پرداخت کارتی و پرداخت اینترنتی قرار گرفت، در این راهکار که موبایل جایگزین کارت بانکی می‌شود، دارنده کارت می‌تواند به‌جای کشیدن کارت، موبایل خود را به دستگاه‌ کارتخوان نزدیک کند و پرداخت را انجام دهد.

رئیس کل بانک مرکزی شنبه شب طی پستی در صفحه اینستاگرام خود از راه‌ندازی سرویس جدید در حوزه پرداخت الکترونیکی خبر داد که با بهره‌برداری از آن کاربران می‌توانند بدون استفاده از فیزیک کارت‌های بانکی خود فرایند پرداخت وجه کالا و خدمات را از طریق دستگاه‌های کارتخوان انجام دهند.

پیگیری‌های انجام گرفته نشان داد در طراحی انجام این تراکنش که به تراکنش‌های «حضوری بدون حضور کارت» معروف هستند از قابلیت NFC استفاده شده است؛ به این ترتیب که اگر گوشی کاربر دارای قابلیت NFC باشد و دستگاه کارتخوان نصب شده در نیز چنین قابلیتی را دارا باشد، کاربر می‌تواند با نزدیک کردن گوشی تلفن همراه خود به دستگاه کارتخوان و بدون نیاز به استفاده از فیزیک کارت بانکی، وجه مورد نظر را پرداخت کند البته پیش از این اطلاعات کارت بانکی باید در یکی از اپلیکیشن‌های پرداخت توسط دارنده کارت ذخیره شده باشد.

در جریان این تراکنش اطلاعات کارت بانکی به صورت توکنیزه شده توسط دستگاه کارتخوان دریافت و به سوئیچ شاپرک ارسال می‌شود. این اطلاعات با استفاده از سامانه‌های مانا و سهند که از جمله سامانه‌های حاکمیتی شبکه بانکی به‌حساب می‌آیند، تحلیل و در مسیر ارسال به شتاب و بانک‌ها قرار می‌گیرند.

در این مدل پرداخت از فناوری HCE استفاده شده است. فناوری HCE، که در مقابل فناوری‌های پرداخت مبتنی بر المان امن (SE) قرار دارد، به این معناست که داده‌های حساس مورد نیاز پرداخت موبایلی به جای ذخیره شدن در المان امن (SE)، روی یک سرور ابری ذخیره شوند. این داده‌های حساس می‌تواند شامل PAN و کلید اصلی کارت (کلید رمزنگاری EMV) شود. بنابراین در اپلیکیشن پرداخت که روی موبایل نصب شده تنها داده‌هایی که از نظر محرمانگی درجه پایین‌تری دارند (به آنهاLimited Use Credential می‌گویند) ذخیره می‌شود.

اگرچه در این فرآیند همچنان وارد کردن مبلغ تراکنش و رمز اول کارت بانکی ضروری است اما حذف فیزیک کارت بانکی را می‌توان از جمله امتیازهای استفاده از مدل تراکنش حضوری بدون حضور کارت برای سهولت و رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی در دوره‌هایی مانند دوره فراگیری بیماری‌ها، تلقی کرد.

اجرایی شدن این نوع از تراکنش‌ها که مدل متمایزی نسبت به تراکنش‌های فعلی انجام شده از طریق کارتخوان‌‌ها ندارند، مستلزم ایجاد تغییرات لازم در سوئیچ شرکت‌های پی‌اس‌پی و بانک‌ها با سوئیچ «شاپرک دو» است؛ اتفاقی که بنا بر پیگیری‌ها تا به حال تنها در یکی از بانک‌ها و یکی از شرکت‌های پرداخت رخ داده است.

پیش از این نیز بانک مرکزی تلاش‌هایی برای اجرای پروژه پرداخت مبتنی بر NFC را انجام داده اما به علل متعدد با موفقیت همراه نبود. اگرچه مدل قبلی بر بستر تراکنش‌های اینترنتی و با استفاده از رمز دوم طراحی شده بود و با مدل فعلی که تنها به رمز اول نیاز دارد، متفاوت است اما موانعی که در تحلیل عدم موفقیت آن مدل برشمرده می‌شد چندان ارتباطی با این تفاوت نداشت.

کارشناسان در آن زمان از جمله  علل عدم موفقیت پرداخت با  NFC به مواردی مانند کمبود گوشی‌های مجهز به این قابلیت و همینطور دستگاه‌های کارتخوان دارای NFC اشاره می‌کردند؛ موانعی که به‌نظر نمی‌ر‌سد اکنون نیز چندان برطرف شده باشند و همچنان باید به چشم موانع فراگیری این مدل از تراکنش به آن‌ها نگریست.

بانک مرکزی در نظر دارد از این طرح فردا (دوشنبه ۲۰ بهمن ماه) رونمایی کند البته در مراسم رونمایی از این طرح خبرنگاری به غیر از صدا و سیما حضور نخواهد داشت.

http://pvst.ir/9h1

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو