skip to Main Content
دیجی‌ پی
کانال بله پیوست
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

رئیس کل بانک مرکزی خبر داد:

پرداخت از طریق موبایل به زودی اجرایی می‌شود

۱۸ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

رئیس کل بانک مرکزی خبر از اجرای پروژه تعریف کارت‌های بانکی روی تلفن‌های همراه و استفاده از موبایل برای انجام تراکنش‌های خرید در فروشگاه‌ها داد.

به گزارش پیوست، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در پست اینستاگرامی خود خبر داد که به زودی پروژه استفاده از موبایل برای انجام تراکنش‌های خرید در فروشگاه‌ها اجرایی خواهد شد و حذف تدریجی کارت‌های بانکی آغاز می‌شود.

طبق گفته رئیس کل بانک مرکزی این طرح به زودی رونمایی خواهد شد. پیش از این نیز معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی اعلام کرده بود که بانک مرکزی در حال اجرای پروژه‌ای برای تعریف کارت‌های بانکی روی تلفن همراه است. همچنین مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک نیز در مجمع سالانه این شرکت خبر از اقدامات انجام شده از سوی این شرکت برای اجرای این پروژه داده بود.

طبق آنچه رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده است این روش پرداخت، با استانداردهای معتبر بین‌المللی سازگار است و به صورت کاملا امن، این امکان را فراهم می‌کند تا مشتریان بانک‌ها بتوانند با وارد کردن مشخصات کارت‌های بانکی خود به درون موبایل، بدون تماس با کارتخوان، تراکنش‌های لازم را انجام دهند.

مستندات لازم برای اجرایی کردن این طرح به شرکت‌های پرداخت الکترونیکی و بانک‌های کشور ابلاغ شده است و به‌زودی این طرح در کل کشور اجرا خواهد شد.

پروژه پرداخت از طریق موبایل و تعریف کارت بانکی روی موبایل مدت‌هاست در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد. زمانی بحث ارائه سرویس پرداخت همراه از طریق موبایل مطرح شد که اپل‌پی و سامسونگ‌پی سرویس پرداخت خود را در سطح بین‌المللی راه‌اندازی کردند. دارندگان این گوشی‌های تلفن‌ همراه می‌توانستند با تعریف کارت خود روی تلفن‌ همراه و با استفاده از حافظه گوشی پرداخت را به سادگی به انتها برسانند؛ اما استفاده از این سرویس برای دارندگان کارت‌های بانکی ایران به سادگی دارندگان کارت‌های اعتباری مستر و ویزا و سایر بانک‌های اروپایی نبود.

مستندات لازم برای اجرایی کردن پرداخت از طریق موبایل به شرکت‌های پرداخت الکترونیکی و بانک‌های کشور ابلاغ شده است و به‌زودی این طرح در کل کشور اجرا خواهد شد.

قرار گرفتن ایران در شرایط خاص سیاسی اقتصادی امکان بهره‌برداری از این سرویس را تقریباً به صفر می‌رساند، از همین ‌رو مدیران بانکی به این نتیجه رسیدند که برای بهره‌برداری از این سرویس، فضای حافظه‌ای مورد نیاز برای انجام یک تراکنش بانکی و همچنین شناسایی فرد را با استفاده از فضای حافظه‌ای سیم‌کارت انجام دهند، چرا که برخلاف گوشی‌های تلفن همراه که تولیدش در اختیار ایران نیست اپراتورهای فعال در کشور ایرانی هستند و در فضای داخلی ایران فعالیت می‌کنند. از سویی محدود بودن تعداد آنها موجب می‌شود که کنترل عملکردشان ساده‌تر باشد. تمامی موارد سبب شد طرح پیاده‌سازی عنصر امن یا سکیور المنت روی سیم‌کارت اجرایی شود.

اما تعریف کارت‌های بانکی روی سیم‌کارت نیز به دلیل کندی انجام تراکنش‌ها از آن طریق به نتیجه نرسید حال به نظر می‌رسد، بانک مرکزی راهکاری اجرا کرده است که امکان تعریف اطلاعات کارت روی گوشی‌های هوشمند موبایل فراهم خواهد شد.

در شرایط فعلی زیرساختی فراهم شده است تا اطلاعات کارت متقاضیان روی بستر ابری ذخیره شود و بانک‌ها با در اختیار گذاشتن برنامه‌ای به مشتریان خود کلید دسترسی به این بستری ابری را برای دارندگان کارت‌های بانکی فراهم می‌کنند و دارندگان گوشی هوشمندی که کارت‌های خود را موبایلشان تعریف کرده‌اند می‌توانند پرداخت خود را از طریق گوشی‌های هوشمند انجام دهند.

 

http://pvst.ir/9gw

روزنامه‌نگاری را از سینما شروع کردم؛ با این تصور که یک روزنامه‌نگار باید از هر حوزه‌ای سر دربیاورد. خیلی زود اما یک اتفاق ساده مسیرم را به سمت روزنامه‌نگاری اقتصادی برد و پایم به تحریریه روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی و همشهری اقتصادی باز شد. زندگی حرفه‌ای من کلاً با همین اتفاق‌های ساده جلو رفته است. یکی دیگر از آنها باعث شد همکاری نیمه‌وقتی با هفته‌نامه عصر ارتباط را در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی شروع کنم. آن کار نیمه‌وقت خیلی زود تمام‌وقت شد و ۹ سال ادامه پیدا کرد؛ تا اینکه باز هم یک اتفاق، مسیر را عوض کرد. این بار مقصد پیوست بود؛ رسانه‌ای که همراه با همکارانم پایه گذاشتیم و سال‌هاست خانه حرفه‌ای من است. به‌عنوان یکی از بنیان‌گذاران پیوست، از سال ۱۴۰۱ سردبیری آن را بر عهده گرفتم؛ هرچند سردبیر شدن باعث نشد از خبرنگاری فاصله بگیرم. هنوز مصاحبه می‌کنم، گزارش می‌نویسم، سؤال می‌پرسم و دنبال سوژه‌ای می‌گردم که ارزش روایت کردن داشته باشد. تجارت، بانکداری و دولت الکترونیکی علاقه‌های قدیمی من هستند، اما در این سال‌ها تنظیم‌گری، اینترنت، اقتصاد دیجیتال و حالا هوش مصنوعی هم به آنها اضافه شده‌اند. بیشتر از خود فناوری، برایم این مهم است که فناوری و تصمیم‌هایی که درباره آن گرفته می‌شود چه تغییری در زندگی مردم و کسب‌وکارها ایجاد می‌کند. و احتمالاً اتفاق ساده بعدی، باز هم چیزی به این فهرست اضافه خواهد کرد.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو