مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۷ بهمن ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
گزارشهای منتشر شده از سوی غولهای تکنولوژی در سال گذشته نشان میدهد که آنها بیشترین هزینه را صرف لابی فدرال کردهاند. به نظر میرسد که شرکتهای بزرگ تکنولوژی با استراتژی آزموده شدهای به سوی دولت جدید و بررسیهای تازه تجاری پیش میروند.
به گزارش پیوست طبق تحلیل روزنامه والاستریت، فیسبوک و آمازون در سال گذشته بیشترین هزینه را صرف لابی فدرال کردهاند. این دومین سالی است که غولهای تکنولوژی حتی از شرکتهای بزرگی همچون AT&T و بویینگ نیز پول بیشتری را صرف لابی فدرال میکنند.
فیسبوک که سال گذشته(۲۰۲۰) با چندین پرونده ضد انحصار ایالتی و فدرال و البته جلسات شنود در واشنگتون روبهرو شد حدود ۲۰ میلیون دلار صرف لابی فدرال کرده که نزدیک به ۱۸ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش یافته است.
آمازون که مدیرعاملش برای اولین بار در سال گذشته در جلسه کنگره حاضر شد و سعی کرد تا تجارت خود را به عنوان یک پیمانکار دولتی توسعه دهد حدود ۱۸ میلیون دلار صرف لابی فدرال کرده که نسبت به سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۱۱ درصد افزایش یافته است.
یکی از سخنگویان فیسبوک میگوید: «ما به روشنی گفتیم که اینترنت نیاز به قوانین بهروز دارد و به همین دلیل است که به پشتیبانی خود از قوانین جدید برای واقعیتهای امروزی جهان آنلاین ادامه میدهیم.»
سخنگوی آمازون میگوید: «آمازون طیف وسیعی از محصولات و خدمات را به مشتریان ارائه میکند و ما همواره به دنبال راهی برای نوآوری از جانب آنها هستیم. تمرکز تیم واشنگتن ما روی این است که تضمین کند موضوعات مهم به سیاستمداران، کارکنان یا مشتریان منتقل شوند.»
روزنامه والاستریت گزارشهای شرکتهای آمریکایی که براساس قانون شفافسازی لابی به کنگره ارائه شده را بررسی کرده است. این گزارشات یک سال کامل را شامل میشوند.
اپل سال گذشته ۶/۷ میلیون دلار براساس این مستندات برای لابی هزینه کرده که نسبت به هزینه۷/۴ میلیون دلاری این شرکت در سال ۲۰۱۹ کاهش یافته است. الفابت شرکت مادر گوگل نیز بودجه لابی خود را در دومین سال پیاپی نیز کاهش داد و مبلغ آن به ۷/۵ میلیون دلار کاهش یافته است. اپل و گوگل از اظهارنظر درمورد مخارج لابی خود اجتناب کردند.
این هزینهها که براساس قانون فدرال باید شفافسازی شوند تنها بخشی از تلاشهای این چهار غول تکنولوژی محسوب میشوند. در حال حاضر این شرکتها بیشتر از همیشه زیر ذرهبین هستند و برای مقابله با منتقدان و ساخت روابط خوب با واشنگتن هزینه میکنند.
گوگل و فیسبوک با چند پرونده ضد انحصار روبهرو هستند و اپل و آمازون نیز هدف پرسشهایی قرار گرفتند که ممکن است در دولت بایدن افزایش یابد.
در حالی که بایدن هنوز رویکرد خود به شرکتهای تکنولوژی و تمایلات شخصی را بیان نکرده اما کنگره دموکرات سعی دارند که او را به سمت محدود کردن قدرت غولهای تکنولوژی سوق دهند. کنگره در حال برنامهریزی قوانین و نظارت خاص خود درمورد موضوعاتی مثل انحصار، حریم خصوصی، مسئولیت پذیری برای محتوای کاربران و شایعات هستند.
نقش شبکه اجتماعی در شورش پایتخت در ۶ ژانویه نیز باعث شد جنبه اضطرار این برنامهها پررنگ تر شود. یکی از ترفندهای مهم این شرکتها پشتیبانی مالی از گروههایی است که با طریقه کار این شرکتها موافق هستند.
گوگل در بخشی دیگر از شفاف سازی فعالیت سایسی خود در ماه دسامبر اعلام کرد که این شرکت عضو یا پشتیبان مهمی برای ۲۰۰ اتحادیه تجاری و گروههای مشاوره سیاسی محسوب میشود که حتی چندین مورد از این گروهها روی مسئله ضد انحصار کار میکنند. برخی از این گروهها از گوگل انتقاد کردهاند.
زمانی که جمعی از دادستانها به رهبری دادستان کولورادو به دلیل سلطه گوگل بر جستجوی آنلاین در اواسط ماه دسامبر از این شرکت شکایت کردند، نماینده کنسول تجارت متصل ،یکی از گروههایی که گوگل بودجه آن را تامین میکند، بیانیهای منتشر کرد و این اقدام را ناتمام گذاشت. این بیانیه پیش از اینکه پرونده علنی شود برای گزارشگران ارسال شد.
جیک وارد نماینده این کنسول گفت که اعضای آن شرکتهای کوچکی هستند که از محصولات این شرکت سود میبرند. او گفت که بودجه دریافتی از فیسبوک، گوگل و آمازون برای تحقیق و جذب نیرو صرف شده اما این شرکتها نقشی در جبههگیری این گروه ندارند.
فیسبوک در سال ۲۰۲۰ از یک گروه مشاوره به نام پروژه ادج آمریکایی (American Edge Project) پشتیبانی کرد تا درمورد خطرات سد کردن نوآوری در تکنولوژی هشدار دهد.
در ماه دسامبر ۲ مشاور استخدامی این گروه به نام سکسبی کمبلیس و کنت کونارد سناتورهای سابق نقدی برای واشنگتون تایمز نوشتند که به یک نظرسنجی از سوی این گروه اشاره میکرد که نشان داد رای دهندگان تا اندازه زیادی از محصولات و شرکتهای تکنولوژی آمریکایی رضایت دارند.
یکی از نمایندگان این گروه گفت که آنها بیش از ۲۳ عضو با پس زمینههای مختلف دارند. این گروه مشاوران دیگر صنایع از جمله تولید کنندگان دستگاه درمانی را نیز شامل میشود.
اپل هم احساس خطر موشکافیهای ضد انحصار دست پیش گرفت. پیش از جلسه کنگره تیم کوک مدیرعامل اپل و دیگر مدیرعامل سال گذشته پیشنهاد کردند که مشروعی درمورد مطالعه مزایای فروشگاه اپلیکیشنهای اپل به کارکنان کنگره ارائه کنند. یکی از سخنگویان اپل گفت که این مطالعه پیش زمینهای برای کنفرانس توسعه دهندگان اپل در سطح بینالملل تبدیل شد.
براساس پروفایل کارکنان این شرکتها در لینکدین، به نظر میرسد که آنها کسانی با تجربه کار در واشنگتن را استخدام کردهاند. فیسبوک که زیر ذرهبین اداره بازرگانی فدرال قرار دارد سال گذشته باربرا بلنک، یکی از مسئولان سابق ارشد و کهنه سرباز اداره بازرگانی با 12 سال سابقه در بخش رقابت که پروندههای ضد انحصار را بررسی میکند استخدام کرد.
این شرکت همچنین دو کارمند سابق کمیته قضایی سنا را که موضوعات مربوط به انحصار و تکنولوژی را بررسی میکند نیز استخدام کرده است.
آمازون که هدف پرسش اداره بازرگانی فدرال است سال گذشته یک وکیل ضد انحصار را از وزارت دادگستری به کار گرفت و چهار مسئول سابق کمیسیون بازرگانی از جمله ۳ وکیل و یک اقتصاددان را نیز استخدام کرد.
اپل یک وکیل از وزارت دادگستری و یک مسئول سابق اداره فدرال بازرگانی را استخدام کرده که پیشتر مشاور ربکا اسلاتر دبیرکل سابق اداره فدرال بازرگانی و یکی از اعضای فعلی این آژانس بوده است.
برخی از این شرکتها هم تبلیغاتی با تمرکز بر واشنگتن را خریداری کردهاند. فیسبوک در سال ۲۰۲۰ تبلیغات دیجیتال انتشارات واشنگتن را خریداری کرد و پشتیبانی خود از «مقررات به روز اینترنت» را اعلام کرد.
این ماه غولهای تکنولوژی به دولت بایدن پیشنهاد کردند که در مبارزه با بحران کرونا به این دولت کمک کنند و به اولویتهای مشترک خود اشاره کردند. یکی از مسئولان ارشد آمازون در روز تحلیف آقای بایدن نامهای علنی به او نوشت و کمک IT و لجستیک این شرکت را در مبارزه با ویروس کرونا پیشنهاد کرد. ساندرا پیچای مدیرعامل گوگل نیز در توییتی از اقدامات بایدن برای مبارزه با پاندمی، تغییر اقلیم و مهاجرت در اولین روز ریاست جمهوری تمجید کرد.
همچنین پیش از مراسم تحلیف نیز نمایندگان فیسبوک با تیم انتقال بایدن درمورد تلاشهای این شرکت برای مبارزه با شایعات ویروس کرونا صحبت کردند و مارک زاکربرگ مدیرعامل این شرکت میزبان انتونی فوچی متخصص بیماریهای واگیردار در دولت فدرال برای یک مکالمه آنلاین بود.
در بین دیگر شرکتهای تکنولوژی مایکروسافت ۹/۴ میلیون دلار، اوراکل ۸/۱ میلیون، بایتدنس شرکت مالک تیکتاک ۲۰۶ میلیون و توییتر ۱/۵ میلیون دلار برای لابی هزینه کردند.
منبع: WSJ