skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس:

وزارت ارتباطات تبلت تولید داخل در اختیار دانش‌آموزان قرار دهد

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۴ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

حدود ۶ ماه از آغاز سال تحصیلی می‌گذرد و هنوز بحث تهیه تبلت دانش‌آموزی و اینترنت شبکه شاد بین مسئولان به خصوص نمایندگان مجلس مطرح است. به تازگی نیز کمیسیون آموزش مجلس، وزارت ارتباطات را مکلف به تامین تبلت دانش‌آموزان محروم به دسترسی تجهیزات آموزشی کرده است. این مورد با واکنش وزارت ارتباطات مواجه شد و معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توییتی نوشت که بودجه تخصیصی یک ساله وزارت ارتباطات حداکثر ۱۵۰۰ میلیارد تومان است، این درحالی است که بودجه مورد نیاز برای خرید ۳میلیون تبلت دانش‌آموزان نیازمند ۹ هزار میلیارد تومان است. در مقابل واکنش وزارت ارتباطات، سخنگوی کمیسیون آموزش اعلام کرد که نمایندگان معتقد هستند و در این زمینه مصوب کردند تا در داخل کشور با توان داخلی می‌توان تبلت‌های دانش آموزان تولید شود چون هزینه تولید آنها کمتر از تبلت‌های وارداتی است و دولت از یک میلیارد یورویی که برای مقابله با کرونا از صندوق توسعه برداشت ‌کرد، می‌تواند در این زمینه هزینه کند.

به گزارش پیوست، احمد حسین فلاحی، سخنگوی کمیسیون آموزش در گفت‌وگو با پیوست در خصوص تهیه تبلت دانش آموزی توسط وزارت ارتباطات گفت: «قرار بود وزارت ارتباطات یک میلیون تبلت به دانش‌آموزان محروم اختصاص دهد یا براساس نامه رئیس جمهوری ارائه سیم‌کارت دانش‌آموزی رایگان تحقق پیدا نکرده است. بحثی که در کمیسیون مطرح شده بود این بود که ما می‌توانیم زیرساخت را در اختیار جوانان قرار دهیم تا تبلت داخلی تولید کنیم. دولتی‌ها اذعان داشتند که تولید تبلت امکان‌پذیر نیست و توان داخلی وجود ندارد؛ اما ما نمایندگان با یکی از تولیدکنندگان صحبت کردیم و آنها اعلام آمادگی کردند تا سه میلیون تبلت تولید کنند.»

او ادامه داد: «ما همچنین در جلسات خود با دولتی‌ها مثال تبلت نمایندگان را زدیم. در تبلت نمایندگان هم سیم‌کارت و هم تبلت تحت کنترل است. نماینده در تبلت خود در سراسر کشور امکان ارتباط با مجلس را دارد، طرح بارگزاری می‌کند، روی طرح‌های دیگران، نظر، اخطار و تذکر می‌دهد و حتی به اتوماسیون وزارت‌خانه‌ها هم نامه ارسال می‌کند.»

به گفته سخنگوی کمیسیون آموزش، جوانان داخل کشور می‌توانند تبلت مورد نیاز دانش اموزان را تولید کنند که هزینه تولید آن کمتر از تبلت وارداتی است

به گفته فلاحی، آنها در کمیسیون آموزش مصوب کردند تا اول تبلت داخلی تولید شود که قیمت آن از تبلت وارداتی پایین‌تر است، دوم سیم‌کارت رایگان کنترل‌شده زیرنظر معاونت پژوهشی آموزش و پرورش در اختیار دانش‌آموزان قرار بگیرد. این مصوبات کمیسیون بود که باید در صحن علنی مطرح شود و پس از تصویب وزارت ارتباطات آن را اجرا کند.

درمورد انتقاد وزارت ارتباطات برای نبود بودجه کافی برای تهیه تبلت، فلاحی گفت: «برای بحث بودجه برای تهیه تبلت، دولت الان از صندوق توسعه هزارمیلیارد یورو برای مقابله با کرونا برداشت کرده است. نمایندگان نمی‌دانند دولت چه میزان از این هزینه را خرج کرده است. بنابراین ما پیشنهاد کردیم تا از همین یک میلیارد یورو هزینه تبلت‌ها را نیز پرداخت کند.»

او همچنین بیان کرد: «بحثی که ما داریم این است که در داخل کشور توان تولید تبلت دانش آموزی وجود دارد و می‌توانیم سیم‌کارت کنترل‌شده هم روی آن نصب کنیم تا هرزمان که شیوع کرونا به پایان رسید و مدارس باز شد، دانش‌آموزان می‌توانند از این تبلت‌ها بدون اینکه در فضای مجازی آسیب ببینند، بهره ببرند.»

اینترنت رایگان روی سیم‌کارت‌های کنترل‌شده

بحث دیگر این طرح رایگان کردن اینترنت شاد است. تهیه و تدوین این طرح در حالی است که بارها وزیر ارتباطات در برنامه‌های مختلف اعلام کرده بود که اجرای طرح اینترنت شاد برای مدارس کشور به صورت رایگان است. حالا فلاحی در این مورد به پیوست اعلام کرد که در شاد با اینکه اینترنت رایگان است؛ اما بسیار سرعت و کیفیت پایین است و ظرفیت شاد برای تقریبا ۹ میلیون دانش‌آموزان پاسخگو است در حالیکه در کشور ۱۴ میلیون دانش آموز داریم.

او همچنین بیان کرد: «اینترنت رایگان مشکل مدارس و دانش‌آموزان را حل نخواهد کرد. اینترنت رایگان آسیب‌های فضای مجازی را هم به دنبال خود دارد چون ما الان برنامه‌ای برای کنترل اینرتنت دانش‌آموزان نداریم. با اینکه اینترنت شاد رایگان است؛ اما چند درصد دانش آموزان در شبکه شاد حضور دارند؟ ۸۰ درصد در مقطع ابتدایی،۶۰ درصد در مقطع متوسطه اول و۲۰ درصد در مقطع متوسطه دوم در شاد حضور دارند. باقی دانش‌آموزان از شبکه‌های دیگر استفاده می‌کنند. خود شبکه شاد هم مشکلات و معضلات فرهنگی دارد که خانواده‌ها هم نگران کرده است. حالا نمایندگان در کمیسیون آموزش پیشنهاد دادیم که پس از اینکه تبلت و سیم‌کارت رایگان در اختیار دانش آموزان قرار داد، اینترنت این سیم‌کارت را رایگان کنند.»

http://pvst.ir/9eb
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو