skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران فردا افتتاح می‌شود

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۹ دی ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

نمایشگاه کتاب تهران فردا ۳۰ دی‌ماه به صورت مجازی افتتاح می‌شود و بخش فروشگاهی این نمایشگاه نیز از اول بهمن ماه در سامانه نمایشگاه مجازی کتاب آغاز می‌شد.

به‌گزارش پیوست، سی‌ و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب که قرار بود بهار امسال برگزار شود، به دلیل شیوع کرونا لغو شد. از شهریورماه سال جاری همچنین خانه کتاب و ادبیات ایران به درخواست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد موظف شد تا «نخستین نمایشگاه مجازی کتاب» را از اول تا ششم بهمن ماه برگزار کند. در این مورد خانه کتاب و ادبیات ایران سامانه نمایشگاه مجازی کتاب را هم راه‌اندازی کرد.

رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، ایوب دهقانکار، در نشست خبری «نخستین نمایشگاه مجازی کتاب» گفت: «با اینکه قرار بود از ۲۶ فروردین ماه تا ۵ اردیبهشت ماه سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در محل مصلی برگزار شود؛ اما با توجه به شیوع کرونا شورای سیاستگذاری در ۲۸ تیرماه ۹۹ اعلام کرد که نمایشگاه برگزار نمی‌شود. پس از آن معاونت امور فرهنگی بسته حمایتی  تعریف کرد و مواردی برای حمایت از صنعت نشر در نظر گرفتند. براساس این بسته حمایتی، نمایشگاه مجازی کتاب با الحاق بخش فروشگاهی در دستور کار خانه کتاب قرار گرفت.»

او ادامه داد: «ابلاغیه معاونت امور فرهنگی ۲۵ شهریورماه به خانه کتاب ابلاغ شد و فردا (۳۰ دی‌ماه) با حضور وزیر ارشاد نمایشگاه افتتاح خواهد شد. بخش فروش نمایشگاه از اول بهمن ماه شروع به کار خواهد کرد.»

به گفته دهقانکار، تا این لحظه بالای صد هزار عنوان کتاب آماده است تا در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب به نمایش درآید. او اعلام کرد: «در حوزه ناشران خارجی تاکنون ۱۸۰ ناشر خارجی ثبت‌نام کردند و بیست هزار عنوان کتاب خارجی هم در نمایشگاه عرضه می‌شود.درحوزه ناشران داخلی هم هزار و ۷۳۲ ناشر برای شرکت در نمایشگاه ثبت‌نام کردند و از این تعداد هزار و ۱۳۵ ناشر عضو سامانه پست هستند و هزار و ۱۵۲ ناشر فرآیند ویرایش اطلاعات خود را تکمیل کردند. »

حاضران در نشست نمایشگاه مجازی کتاب تاکید کردند که این نمایشگاه قرار نیست جایگزین نمایشگاه بین‌المللی کتاب شود

او در خصوص بن کتاب گفت: «تاکنون ۸۱ هزار و ۴۲۸ دانشجو و طلبه درخواست دریافت بن کتاب را کرده‌اند، این یارانه‌ها روی کد ملی آنها شارژ شده تا نیازی به صدور کارت فیزیکی نباشد. به۸ هزار هیات علمی و ۸ هزار طلبه‌های حوزه علمیه یارانه تعلق می‌گیرد.»

دهقانکار تاکید کرد که این نمایشگاه سی‌وسومین نمایشگاه کتاب نیست و قرار نیست جایگزین نمایشگاه بین‌المللی شود، نمایشگاه کتاب پس از عادی‌شدن شرایط برگزار خواهد شد، این نمایشگاه تنها «نخستین نمایشگاه مجازی کتاب» است.

دهقانکار همچنین بیان کرد اپراتور‌های تلفن همراه فردا پیامک برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران را به مردم ارسال می‌کنند و پلتفرم سامانه نمایشگاه مجازی تحت وب به شهروندان معرفی می‌شود.

در ادامه این نشست، حجت اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران با اشاره به اینکه همکاری بانک صادرات با وزارت ارشاد در زمینه برگزاری نمایشگاه همکاری دیرینه است، گفت: «در شرایطی که شیوع کرونا ایجاد کرد، ما هم به دنبال این بودیم تا بستر الکترونیکی را برای تسهیل مبادله و خرید کتاب توسط کاربران فراهم کنیم. ما در طول برگزاری نمایشگاه در دو بخش همکاری خواهیم داشت. اول تسهیل نقل و انتقال وجه و پرداخت و و دریافت پول و دوم زمینه ارائه یارانه‌ها یا بن کتاب به دانشجویان و طلاب و اعضای هیات علمی را فراهم کردیم.»

باجه پستی و ماشین‌های سیار برای جابه‌جایی مرسولات ناشران

رمضانعلی سبحانی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پست همچنین در این نشست خبری با بیان اینکه مجموعه شرکت ملی پست با تمام توان خود در کنار نمایشگاه مجازی قرار گرفته تا بخش لجستیک را به عهده بگیرد، گفت: « با اینکه گفته شد این نمایشگاه جایگزین نمایشگاه فیزیکی نمی‌شود؛ اما تعداد ناشران ثبت‌نام کننده در این نمایشگاه نشان می‌دهد که در نمایشگاه فیزیکی حدود هزار و ۲۰۰ ناشر شرکت کردند و در این نمایشگاه بیش از ۲ هزار ناشر شرکت کردند. امیدواریم این نمایشگاه الگویی برای برگزاری سایر نمایشگاه‌های دیگر به صورت مجازی شود.»

او ادامه داد: «هم‌اکنون برای افزایش رضایت مشتری و ناشران، هزار و ۲۰۰ دفتر ما در سراسر کشور فعال شدند و در روستاها و شهرها اطلاع‌رسانی کردیم. پوسترهای مربوط به نمایشگاه را در روستاها هم نصب کردیم. برای جمع‌آوری مناسب بسته‌ها با مجموعه انتشاراتی‌ها در مراکز استان‌ها و در تهران هماهنگی لازم به عمل آمده است.»

به گفته سبحانی‌فر لیستی از باجه‌های فعال پست را در اختیار انتشاراتی‌ها قرار دادند تا برای جابه‌جایی مرسولات خود از باجه‌ها بهره ببرند و چون بیشتر انتشاراتی‌ها در تهران متمرکز هستند، علاوه بر باجه‌ها، ماشین‌‌های سیار هم تعیین کردند تا در زمان‌های مشخص کتاب‌های بسته بندی شده را جمع آوری و به بخش تجزیه مبادلات منتقل کنند.

او همچنین بیان کرد که مدیران پستی سراسر کشور با انتشاراتی‌ها جلساتی را برگزارکردند تا اگر نیاز به ماشین‌های سیار باشد، این امکان فراهم شود.وگرنه باجه‌های منتخت پستی برای ارسال بسته در اختیار آنها است.

او در ادامه داد: «بسته‌بندی و صدور بارکد به عهده انتشارات است.بعد از اینکه بارکد صادر شد و بسته به باجه پستی و سپس مراکز تجزیه و مبادله انتقال داده شد، پیامی برای خریدار ارسال می‌شود که مرسوله در اختیار پست قرار دارد و بعد از این مرحله مسئولیت آن بسته با پست است.»

براساس گفته‌های سبحانی‌فر هزار و ۲۰۰ ناشر از ابتدای سال تاکنون با پست همکاری می‌کنند و حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ ناشر برای این نمایشگاه همکاری خود را با پست آغاز کردند. او همچنین از همکاری با بخش خصوصی برای تامین نیروی انسانی خبر داد و بیان کرد: «چون در این دوران حجم مرسولات افزایش پیدا می‌کند، از بخش خصوصی هم کمک گرفتیم. در برخی از استان‌ها از ظرفیت‌های تاکسی‌ها و شرکت‌های تامین کننده نیروی انسانی کمک گرفتیم.»

در ادامه این نشست تفاهم‌‌نامه‌ای میان وزارت ارشاد و بانک صادرات امضا شد. براساس آنچه در این نشست اعلام شد این تفاهم‌نامه در حوزه همکاری میان بانک صادرات و خانه کتاب و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در حوزه نشر و صنف نشر برای ارائه خدمات پیشرفته بانکی مورد نیاز نمایشگاه‌ها، تمرکز روی فعالیت مالی و گردش پولی در حوزه نشر و ارائه خدمات نوین به معاونت فرهنگی و مشارکت در یارانه دانشجویی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب ایران است.

http://pvst.ir/9bv
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو