skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

معاون وزارت اقتصاد در ششمین نمایشگاه تراکنش ایران:

بانک‌ها باید مدل کسب‌وکاری خود را تغییر دهند

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۳ دی ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

ششمین نمایشگاه تراکنش ایران امروز (۲۳ دی) با حضور مدیران و تصمیم‌گیران حوزه پولی و بانکی کشور افتتاح شد. در مراسم افتتاح این نمایشگاه عباس معمارنژاد، معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد اعلام کرد که وزارت اقتصاد با همکاری بانک ملی در حال تدوین استراتژی فراگیری مالی است تا مردم در سراسر کشور به راحتی به خدمات مالی دسترسی داشته باشند. معمارنژاد در سخنرانی خود تاکید کرد که تحول دیجیتال یک ابرفرصت برای سیستم مالی است و بانک‌ها باید مدل کسب‌وکاری خود را براین اساس تغییر دهند.

به گزارش پیوست، عباس معمارنژاد، معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد در این مراسم با بیان اینکه در وزارت اقتصاد به دنبال استراتژی فراگیری مالی یا شمولیت مالی هستند و با همکاری بانک ملی این استراتژی را تدوین می‌کنند، گفت: «این استراتژی بعد از تدوین باید در هیات دولت توسط مراجع ذی‌صلاح تصویب شود. در این استراتژی به دنبال این هستیم تا تمام مردم کشور به خدمات مالی شامل خدمات بانکی، بیمه‌ای و بازار سرمایه به راحتی دسترسی داشته باشند.» او در ادامه افزود: «ما پروژه‌ای را تحت عنوان ژئومارکتینگ در مورد استقرار شعب را دنبال می‌کنیم. روستاهای یک استان بیش از ١٧٠ کیلومتر با اولین شعبه فاصله داشتند. باید این خدمات را روی ابزارهای هوشمند ارائه دهیم تا مردم نخواهند این فاصله طولانی را طی کنند.»

به گفته معمارنژاد در استراتژی فراگیری مالی سه عنصر مالی تحول دیجیتال، سواد مالی و تولید محصول مطابق سلیقه مشتری وجود دارد.  او با بیان اینکه توجه به اقتصاد هوشمند از یک انتخاب به یک اجتناب تبدیل شده، گفت: «در دنیای امروز ما بدون توجه به فناوری‌های نوین و تحول دیجیتال، امکان رقابت در بازارهای بین المللی مالی را نخواهیم داشت. در تحول دیجیتال تنها موضوع فناوری مطرح نیست؛ بلکه تحول دیجیتال نیاز به تغییر پارادایم فکری و فرهنگی در اداره سازمان‌ها دارد.»

او با بیان اینکه چالش‌های اصلی نظام بانکی مدل کسب وکارشان است که زیان‌ده است، گفت: «همکاران نظام بانکی هرچه تلاش می‌کنند، تنها ضرر و زیان می‌بینند جز تعداد انگشت‌شمار بانک‌ها. حالا بانک‌ها باید از فرصت ایجاد شده به کمک ابزارهای دیجیتال استفاده کنند. اقتصاد دیجیتال و تحول دیجیتال ابر فرصت است تا نظام بانکی مدل نظام کسب و کاری خود را اصلاح کند و به سمتی برود که دیگر شعبه محور نباشد؛ بلکه برمبنای ابزارهای هوشمند خدمات خود را ارائه دهند.»

افزایش استفاده از خدمات بانکی در دوران کرونا

معمارنژاد در ادامه صحبت‌های خود به شرایط شیوع کرونا در دنیا اشاره کرد و گفت: «در شرایط کرونا در دنیا تحولات عظیمی رخ داده و مدل کسب وکار بانکی در پساکرونا تغییر خواهد کرد. ما در اقتصاد کشور باید به سمت هوشمندی حرکت کنیم. مجمع جهانی اقتصاد در مورد تجارت الکترونیکی گزارشی عرضه کرده است. براین اساس شیوع کرونا پنج سال تجارت الکترونیکی در دنیا را جلو انداخت. ارزش شرکت‌های برتر فناوری اطلاعات در دنیا و آمریکا تنها سه هزار و چهارصد میلیارد دلار افزایش پیدا کرده و بیست و پنج درصد کابران  فعال در بانکداری دیجیتال در سراسر دنیا افزایش یافته است.»

به گفته معمارنژاد براساس این گزارش ثبت نام در اپلیکیشن‌های مالی بیست درصد افزایش یافته است. در کشورهای پیشرفته ۳۵ درصد از مشتریان استفاده از بانکداری آنلاین را گسترش داد‌ه‌اند. او تاکید کرد که حتی افراد سالمند به دلیل شیوع ویروس کرونا روی به بانکداری دیجیتال آوردند.

او همچنین به شرایط بانک‌های ایرانی در دوران کرونا اشاره و بیان کرد:  «در بانک ملی سال گذشته در همین زمان ۷۵ درصد تراکنش‌ها غیرحضوری و ۲۱ درصد حضوری بوده است. پس از شیوع کرونا ۹۲ درصد تراکنش‌ها غیرحضوری و ۸ درصد حضوری شده است. در بانک سپه تعداد تراکنش‌های غیرحضوری ۲۴ درصد افزایش یافته است.»

براساس گفته‌های معمارنژاد در سال گذشته به دنبال ایجاد سفته الکترونیکی، ۷۰ هزار ففره تسهیلات کرونایی به کمک این نوع سفته پرداخت شده و در آینده نزدیک کل سفته‌ها الکترونیکی خواهند شد و بین بانک‌ها پروتکل ارتباطی مشخصی تنظیم خواهد شد.

معمارنژاد با بیان اینکه سال گذشته همین موقع سند تدوین نقشه راه بانکداری دیجیتال در راستای اقتصاد هوشمند را تنظیم کردند، گفت:  «نقشه راه بانکداری دیجیتال سه بانک ملی و ملت و سپه مراحل آخر را طی می‌کند. در همین زمینه نقشه راه بانک‌های مسکن، کشاورزی، توسعه صادرات و صنعت و معدن در مراحل تدوین است.» به گفته معمارنژاد با تدوین این سند تحول عظیمی در سیستم بانکداری کشور رخ می‌دهد چراکه  علاوه براینکه مدل کسب‌و‌کارها مورد توجه قرارگرفته، فرآیند‌ها هم مورد بازبینی قرار گرفته است.

http://pvst.ir/9ay
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو