skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

دورکاری بزرگ‌ترین شکست تکنولوژی را رقم زد

۲۵ آذر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۹ آبان ۱۴۰۰

دورکاری

در میان مشکلات و تراژدی‌های سال ۲۰۲۰، رویکرد شرکت‌ها و خانواده‌ها به این بحران حاکی از نفوذ تکنولوژی در جهان امروز است. تکنولوژی این امکان را برای بسیاری از کارکنان اداری فراهم کرد که به دورکاری روی آورند و جالب اینکه اعتراض چندانی هم به این موضوع صورت نگرفت.

به گزارش پیوست، در حالی که برخی سازمان‌ها و کارکنان پیش از بحران نیز با دورکاری و روند کاری نوین خو گرفته بودند اما بسیاری برای اولین بار با مبحث دورکاری روبه‌رو شدند. اما مسئله تنها به کار در خانه محدود نمی‌شد، کامپیوتر‌های قدیمی، گوشی‌های هوشمند و بسیاری تکنولوژی‌های دیگر در دوران انزوایی که پیش از این بی‌مانند بود به تفریح، آموزش و مسیر ارتباطی ما تبدیل شدند.

اگر بحران کرونا ۱۵ یا حتی ۱۰ سال پیش بروز می‌کرد، شرایط کاملا متفاوت بود. کار از خانه تقریبا برای اکثریت امکان پذیر نبود و کامپیوتر‌های خانگی امکان تحمل بار کاری را نداشتند و هنوز اپلیکیشن‌ها و خدمات مربوط به دسترسی از راه دور مهیا نشده بود. شما امکان تماس تصویری با اقوام تنهای خود را نداشتید و مطمئنا اپلیکیشنی هم برای ردیابی و درنتیجه کاهش سرعت شیوع ویروس وجود نداشت.

به جز در زمان اختلال در خدمات، وجود پهن‌باند، وای‌فای، خدمات ابری و سخت‌افزار ارزان قیمت کامپیوتری تقریبا به یک امر رایج تبدیل شده است. در حالی که نرم‌افزار زوم، مایکروسافت تیم و اسلک (Slack) شهرت گسترده‌ای کسب کرده‌اند اما نمی‌توان انکار کرد که ابزار‌های موجود برای همکاری هنوز محدودیت‌های بسیاری دارند. هنوز تا زمانی که این اپلیکیشن‌های جایگزین دیدار رو در رو شوند مسیری طولانی در پیش داریم.

ابزار‌های دورکاری باعث خلاقیت ما شده‌اند اما در زمینه الهام بخشی پیشرفت چندانی نداشته‌اند و ارتباط دیجیتال که در حال حاضر در اوج خود قرار دارد باعث نشده است که مردم با احساس انزوا و تنهایی کنار بیایند.

خوب است اشاره کنیم که تکنولوژی‌هایی همچون واقعیت افزوده و واقعیت مجازی که قرار است درصورت فاصله فیزیکی انسان‌ها را به یکدیگر نزدیک کنند، تا به امروز فایده چندانی نداشته‌اند.

مسلما می‌توان گفت که حوادث امسال باعث تشدید شکاف اقتصادی بین کارکنان متخصصی که از خانه به کار خود ادامه می‌دهند با دیگر گروه کارکنانی شده است که ،در خط مقدم خدمت‌رسانی قرار دارند و امکان دورکاری ندارند و باید به تماس فیزیکی خطرناک ادامه دهند.

به‌علاوه تکنولوژی‌های دیجیتال تنها برای کسانی سودمند خواهد بود که به آن دسترسی داشته باشند؛ کودکانی که در سال ۲۰۲۰ به یک کامپیوتر خانگی با اتصال اینترنت دسترسی ندارند سال آتی به معنای سالی بدون آموزش است. تعجب آور نیست که حالا برخی به دنبال مالیات دورکاری هستند.

سال گذشته میلادی شاهد بودیم که اتکای ما به تکنولوژی افزایش یافته است، اما می‌دانیم که فواید این همه گیری و اتکا به تکنولوژی قطعی یا مساوی نیست. همانطور که به سمت سال ۲۰۲۱ می‌رویم باید با این مشکلات روبه‌رو شویم زیرا فرار از این مشکلات تبعات خطرناکی به دنبال خواهد داشت.

منبع: ZDNet

http://pvst.ir/952

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو