مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
ساترا تاثیر شبکههای اجتماعی بر انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا را بررسی کرد
۲۷ آبان ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
پژوهشگر دانشگاه هاروارد در نشست تخصصی«بررسی تاثیر شبکههای اجتماعی بر انتخابات ۲۰۲۰» ۸ محور «تبلیغات سیاسی»، «گفتمانسازی»، «اخبار نادرست و گمراهکننده»، «عملیات روانی گروهی و هماهنگ»، «مسائل مرتبط با پلتفرمها»، «تاثیر کرونا در انتخابات»، «پیشبینی انتخابات» و همچنین «مدیریت محتوا» را از جمله موارد تاثیرگزار در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا دانست.
به گزارش روابط عمومی ساترا، میثم علیزاده در این نشست که با همکاری دفتر مطالعات و تنظیمگری رسانه ساترا برگزار شد، درمورد محور اول یعنی تبلیغات سیاسی گفت: «استفاده از میکرو اینفلوئنسرها و ایمیلهای تبلیغاتی از جمله زیرمجموعههای تبلیغات سیاسی در پلتفرمهای اجتماعی است. همواره این بحث مطرح بوده که تبلیغات سیاسی (به صورت ویدئویی) تاثیر چندانی در رای کاندیداهای انتخاباتی ندارد و نتیجه ۵۹ آزمایش مشخص کرد که اثر تبلیغات سیاسی روی کاربران بسیار کم بوده است؛ اما اتفاق جالب امسال استفاده از «میکرواینفلوئنسرهای» شبکههای اجتماعی در تبلیغات سیاسی بود، یعنی افرادی که کمتر از ۱۰ هزار نفر فالوور دارند.»
به گفته علیزاده میکرواینفلوئنسرها افرادی هستند که شهرت سیاسی و هنری و ورزشی ندارند و از لحاظ قیمت برای تبلیغات ارزانتر هستند. مزیت میکرواینفلوئنسرها این است که جنس رابطه مخاطب با آنها مبتنی بر اعتماد و صمیمیت بیشتر است، به همین دلیل تاثیرگذاری بیشتری بر مخاطب دارند.
علیزاده در ادامه در خصوص محور گفتمانسازی نیز گفت: «گفتمان سازی به این معناست که دیگران را مجبور کنید درباره موضوع موردنظر شما صحبت کنند؛ خواه موافق یا مخالف. گاهی رسانههای اجتماعی میتوانند با گفتمانسازی، رسانههای سنتی را نیز تحت تاثیر قرار دهند. در تحقیقات علمی مشخص شده که توییتهای جنجالی ترامپ درباره موضوعات حاشیهای توانسته حواس مخاطبان را از موضوع اصلی و ناخوشایند دولت منحرف کنند.»
این پژوهشگر درباره موضوع سوم یعنی اخبار نادرست (فیکنیوز) و گمراهکننده نیز بیان کرد: «برای مقابله با این امر، شبکههای اجتماعی مثل توییتر از سیاستهایی مثل تشویق کاربران به نوشتن متن تکمیلی در هنگام بازنشر یک پیام، اعمال محدودیت در بازنشر، کمتر دیده شدن مطالب مخاطبان انتشاردهنده اخبار نادرست بهره بردند. در خصوص مطالب گمراهکننده نیز از سیاستهایی مثل تمرکز بر اخبار محلی و تشکیل کنسرسیومهای مختلف توسط دانشگاهها و شرکتهای خصوصی جهات مقابله با اخبار نادرست استفاده شد.»
او در ادامه افزود: «در خصوص عملیات روانی گروهی و هماهنگ، این امر به ساختن حسابهای کاربری به تعداد بسیار زیاد و هماهنگ کردن آنها برای انجام اقدامات هماهنگ مثل انتشار یک پست یا بازنشر آن در شبکههای اجتماعی اشاره دارد. گاهی اوقات این حسابهای کاربری توسط ربات اداره میشوند. اهمیت آنها در تهدید امنیت ملی و گاهی تاثیر در انتخابات از طریق هک و انتشارات اطلاعات محرمانه و تغییر آرای مردم است. بنابراین عملیات روانی برای همه کشورها مهم است.»
علیزاده درمورد بحث پیشبینی انتخابات در امریکا بیان کرد: «در انتخابات سال ۲۰۲۰، نبود دادههای کافی، مشارکت بالا، تاثیر کرونا، تخریب رسانه توسط ترامپ، اعلام عمومی نتایج پیشبینی و شرکت کردن افراد علاقهمند به سیاست در نظرسنجی موجب دقت پایین در نظرسنجیها شد. طبق تحقیقات انجامشده، گاهی اوقات مثل انتخابات ۲۰۱۶ ، بالا بودن نظرسنجیها به نفع هیلاری کلینتون، موجب بالا رفتن مشارکت طرفداران ترامپ در انتخابات و پیروزی وی شد.»
علیزاده با اشاره به بحث مدیریت محتوا در زمینه انتخابات امریکا گفت: «ترامپ در یک توییت اعلام کرد رای گیری پستی موجب احتمال افزایش تقلب در انتخابات میشود. توییتر این مطلب را نادرست اعلام کرد و پس از آن ترامپ با یک فرمان اجرایی و طبق ماده ۲۳۰، خواستار قانونمند شدن پلتفرمهای اجتماعی توسط وزارت دادگستری شد. بر اساس ماده ۲۳۰، شرکتهای اینترنتی در قبال محتوای منتشرشده توسط کاربران مصون هستند، البته این ماده صرفا ناظر به شبکههای اجتماعی نیست و ویکیپدیا و نظرات کاربران در سایتهای خبری و سایتهای فروش کالا را نیز شامل میشود.»