skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

راه‌اندازی اولیه لینوکس Mint قسمت اول؛ آشنایی با منوی Cinnamon

امید اعظمی عضو تحریریه

۲۶ آبان ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

یکی از خصوصیت‌های قابل توجه لینوکس، نصب آسان آن روی کامپیوترهای مختلف است، فرقی نمی‌کند که این کامپیوتر قدیمی باشد یا جدید. به چه پردازنده‌ای مجهز شده یا از چه رمی بهره گرفته باشد. در شرایط فعلی که امکان خرید تجهیزات جدید برای همه فراهم نیست و از سویی دورکاری و آموزش‌های آنلاین فراگیر شده، باید به گونه‌ای عمل کرد که بتوان از دستگاه‌های قدیمی به بهترین نحو استفاده کرد. یکی از راه‌های آن نصب لینوکس روی این مدل دستگاه‌هاست که در گزارشی دیگر به آن اشاره شده بود. حال در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به محیط لینوکس Mint و کارایی‌های آن بیاندازیم.

آشنایی با منوی Cinnamon

پیش از آن که به دنبال نصب نرم‌افزار‌های مختلف باشید، بهتر است با منوی Cinnamon آشنا شوید و نگاهی به نرم‌افزار‌های پیش‌فرضی که روی این نسخه از لینوکس نصب شده بیاندازید.

با باز کردن منو، از سمت چپ، ابتدا نوار دسترسی سریع را مشاهده می‌کنید. در این منو که «Favorites» نام دارد، ۵ ورودی مختلف قرار گرفته است. از بالا مرورگر فایرفاکس، که به‌صورت پیش‌فرض روی این نسخه نصب شده قرار دارد. پایین آن نرم‌افزار مدیریت اپلیکیشن‌ها که «Software Manager» نام دارد قرار گرفته و پس از آن منوی تنظیمات، ترمینال (که در ادامه به معرفی و توضیح آن خواهیم پرداخت) و فایل منیجری با نام «Nemo» که برای سازماندهی و دسترسی به فایل‌ها، پوشه‌ها و درایو‌هاست قرار گرفته است. پایین منوی Favorites نیز سه گزینه برای قفل کردن دستگاه، خروج از حساب کاربری و Quit که برای خاموش کردن، راه‌اندازی مجدد و یا متوقف کردن دستگاه تعبیه شده قرار دارد.

منوی Cinnamon در لینوکس Mint
ظاهر پیش‌فرض منوی Cinnamon در لینوکس مینت

پس از عبور از ستون اول به منوی اپلیکیشن‌ها می‌رسیم. جایی که لینوکس مینت تمام نرم‌افزار‌های نصب شده به‌صورت پیش‌فرض را به ۷ دسته مختلف تقسیم‌بندی کرده و زیر منوی هر کدام در ستون آخر منو و سمت راست نمایش داده می‌شوند. جدول زیر معرفی و توضیح کارایی هر کدام از اپلیکیشن‌های پیش‌فرض لینوکس مینت در بخش Accessories است. سایر شاخه‌های موجود در منوی Cinnamon در مطالب بعدی توضیح داده می‌شود.

لینوکس مینت تمامی نرم‌افزار‌های پیش‌فرض سیستم‌عامل را در ۷ شاخه دسته‌بندی کرده که اولین شاخه آن Accessories است و زیرشاخه‌های آن و کاربرد هرکدام را در این جدول می‌بینیم.

اضافه کردن کیبورد فارسی در لینوکس Mint

به‌طور معمول اولین کاری که ما ایرانی‌ها هنگام نصب یک سیستم‌عامل جدید انجام می‌دهیم اضافه کردن زبان فارسی به لایه‌های کیبورد است. ما هم برای راحتی استفاده از این سیستم‌عامل، زبان فارسی را به حالت نوشتاری آن اضافه می‌کنیم. برای این کار از سمت چپ پنل روی گزینه Menu کلیک می‌کنیم، در نوار جست‌وجو عبارت «Keyboard» را جست‌وجو و روی آن کلیک می‌کنیم. سپس از منوی باز شده وارد تب Layout شده و روی علامت «+» کلیک می‌کنیم. در اینجا با جسبت‌وجوی عبارت «Persian» زبان فارسی را به زبان‌های کیبورد اضافه می‌کنیم. در نظر داشته باشید برای تنظیم کلید میانبر تغییر زبان کیبورد باید به گزینه «Options» قرار گرفته در سمت راست و پایین منو مراجعه کرده و از آن‌جا روی گزینه «Switching to Another Layout» کلیک و میان‌بر مورد نظر خود را انتخاب کنید.

Keyboard Layaout در لینوکس Mint
اضافه کردن کیبورد فارسی در لینوکس Mint

نصب نرم‌افزار روی لینوکس Mint

معمولا وقتی از ویندوز استفاده می‌کنیم، برای دانلود نرم‌افزار‌های مورد نیاز به سایت‌های دانلود مراجعه می‌کنیم. سایت‌هایی که اکثرا محتوا را به‌صورت غیرمجاز برای دانلود قرار می‌دهند. این کار اشکالات زیادی داشته از جمله این که فایل‌های قرار گرفته در این سایت‌ها می‌تواند حاوی فایل‌های مخرب، ویروس‌ها و تروجان‌ها باشد و از طرف دیگر حق صاحب اثر پرداخت نمی‌شود. البته که مایکروسافت در چندسال اخیر تلاش زیادی کرد تا Microsoft Store را به یک بازار جامع و کامل بدل کند اما گویا این موضوع هنوز نیاز به زمان بیشتری دارد.

در سیستم‌عامل لینوکس، علاوه بر فروشگاه‌های نرم‌افزاری متنوع، امکان نصب دستی و دستوری پکیج‌ها و نرم‌افزار‌ها نیز وجود دارد که امکانات بیشتری را در اختیار کاربران می‌گذارد.

برای استفاده از فروشگاه نرم‌افزار‌های لینوکس مینت، مجددا روی آیکون Menu کلیک کنید و از منوی دسترسی سریع دومین گزینه از بالا یعنی Software Manager که آیکون سبز رنگی دارد را باز کنید. همانطور که مشاهده می‌کنید نرم‌افزار‌های متعدد زیادی در شاخه‌های مختلف وجود دارد که می‌توانید هرکدام را با توجه به نیازی که دارید دانلود و اجرا کنید. همانطور که مشاهده می‌کنید حتی امکان نصب فونت‌های فارسی هم در این اپلیکیشن وجود دارد.

همچنین نرم‌افزار Package Manager با نام Synaptic وجود دارد که برای نصب، ارتقا و یا حذف بسته‌های نرم‌افزاری است که در مطالب بعدی و توضیح سایر دسته‌بندی‌های منوی Cinammon به آن می‌پردازیم.

http://pvst.ir/8z3
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو