skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

هماهنگی بزرگ برای مبارزه با انحصار

اتحادیه اروپا، چین و هند مانع فعالیت‌های ضد رقابتی می‌شوند

۲۵ آبان ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

فعالیت ضد رقابتی آمازون، گوگل و علی‌بابا

قانون‌گذاران اتحادیه اروپا، چین و هند با بررسی فعالیت شرکت‌های بزرگی همچون آمازون، گوگل و علی‌بابا می‌خواهند مانع فعالیت‌های تجاری ضد رقابتی آنان شوند واز سویی حلقه قانونی رقابت در بازار را برای آنان تنگ‌تر کنند.

به گزارش پیوست، کمیسیون اتحادیه اروپا با تمرکز بر فعالیت آمازون و بررسی آن، اتهاماتی را متوجه این فروشگاه الکترونیکی کرده و ادعا کرده که آمازون یک سلطه غیرمنصفانه بر فضای فروشگاه‌های آنلاین ایجاد کرده است، این تمرکز در کشورهای آلمان و فرانسه با توجه به بزرگ بودن بازارش در این دو کشور بیشتر به چشم می‌خورد.

این تمرکز از آن رو بیشتر پدیدار می‌شود که این فروشگاه بزرگ اینترتی علاوه بر ارائه خدمات فروش به عنوان بستری برای فروش و عرضه کالا نیز به شمار می‌آید. آمازون هم به عنوان یک فروشنده و هم یک بازار فروش فعالیت می‌کند. کمیسیون اروپا همچنین در پرونده دیگری بررسی می‌کند که آیا آمازون مجرا‌های فروش خود را نسبت به دیگر فروشندگانی که تنها از خدمات ارسال و لجستیک آمازون استفاده می‌کنند برتری می‌دهد. بررسی‌ این موارد در اتحادیه اروپا پس از مطرح شدن اتهامات مشابه به این شرکت‌ها در آمریکا در دستور کار قرار گرفت.

کمیسیون رقابت هند (CCI) نیز به عنوان نهاد ناظر بر انحصار در هند یک بازرسی رسمی را روی فعالیت‌های گوگل در این کشور آغاز کرده است. CCI ادعا می‌کند که این غول تکنولوژی از قدرت خود برای ترویج گوگل‌پی در دستگاه‌های اندروید استفاده می‌کند و نتایج جستجوها را به سمت این اپلیکیشن سوق می‌دهد. به‌علاوه CCI ادعا می‌کند که سیستم مالیات فروشگاه گوگل و خرید‌های درون اپلیکیشنی این شرکت غیرمنصفانه و ضد رقابتی است و به نفع گوگل‌پی طراحی شده است. به تازگی شرکتی به نام پی‌تی‌ام (paytm) که در زمینه پرداخت در هند فعال است نیز اتهامات مشابهی را متوجه گوگل کرده و ادعا می‌کند که این شرکت فضای تکنولوژی در هند را قبضه کرده است.

نهاد قانونگذار بر بازار چین نیز پیش‌نویس قوانینی را برای جلوگیری از فعالیت ضد رقابتی در شرکت‌های بزرگ خرده فروشی چین ارائه کرده است. علی‌بابا، جی‌دی (JD.com) و تنسنت (Tencent) از جمله شرکت‌هایی هستند که قانونگذاران چینی روی آنها تمرکز دارند. نهاد‌های نظارتی به دنبال از بین بردن تبعیض قیمت، تبعیض به نفع شرکت‌هایی که قرارداد ویژه با این پلتفرم‌های منعقد می‌کنند و جمع‌آوری خودسرانه و اجباری داده از کاربران هستند. چین پیشتر نیز برای قانونمند کردن فضای خرده فروشی آنلاین تلاش کرده است، در سال ۲۰۱۸ این کشور قانونی تجارت الکترونیکی را تصویب کرد که رقابت سالم در بازار را تشویق می‌کند.

این بررسی‌ها در بازار‌های مهم جهانی نشان می‌دهد که دولت‌ها به دنبال اعمال قوانین سخت‌تر و کنترل بیشتر روی این شرکت‌های چند ملیتی هستند. برای مثال کمیسیون تجارت منصفانه ژاپن به تازگی اعلام کرده است که قرار است قوانین ضدانحصار خود را تقویت کند و در مدیریت سلطه شرکت‌های بزرگ تکنولوژی بر بزار جهانی به جمع اتحادیه اروپا و آمریکا بپیوندد.

این بررسی‌ها و فشار روی شرکت‌های بزرگ با این هدف انجام می‌گیرد که شرکت‌هایی همچون گوگل و آمازون که هردو نقش پررنگی در بازار جهانی دارند، کسب و کار شرکت‌های کوچک‌تر را در بازارهای محلی مختل نکنند. در حال حاضر که پاندمی باعث یک سری محدودیت‌ها شده و درنتیجه فعالیت‌ برای تجارت‌های کوچک سخت‌تر شده است، این موضوع و محافظت از تجارت‌های کوچک بسیار حائز اهمیت است.

با وجود اینکه قوانین محکم به فضای رقابتی بهتر برای شرکت‌های کوچک منتهی خواهد شد اما فعالیت برای شرکت‌های بزرگ در بازار‌های داخلی و جهانی دشوار تر می‌شود.

منبع: businessinsider

http://pvst.ir/8ys

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو