skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

وزیر ارتباطات: فیلترینگ و مخابرات عامل کاهش کیفیت اینترنت هستند

تحریریه پیوست

۲۵ آبان ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

کیفیت پایین اینترنت در ایران دغدغه همیشگی کاربران در دو دهه اخیر بود‌ه است. با وجود افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور؛ اما کیفیت و سرعت اینترنت سیر نزولی داشته است. گزارش مفصل رگولاتوری در مورد کیفیت اینترنت در کشور هم گواه این موضوع است. حالا وزیر ارتباطات در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا اعلام کرده است که فیلترینگ عامل اصلی کاهش کیفیت اینترنت در کشور است. همچنین محمدجواد آذری جهرمی گفته است در برخی موارد هم شبکه مخابرات ایران ظرفیت انتقال مناسب را برای اپراتورها فراهم نمی‌کند که این نیز باعث می‌شود اپراتورها امکان ارایه خدمات مناسب به کاربرانشان را نداشته باشند. عدم صدور مجوز برای احداث سایت هم عامل دیگری است که از سوی جهرمی به عنوان یکی دیگر از دلایل کاهش کیفیت اینترنت در کشور اعلام شده است.

به گزارش پیوست، رگولاتوری در گزارشی که به تازگی با عنوان ایران هوشمند منتشر کرده به بررسی وضعیت ضریب نفوذ اینترنت همراه و ثابت در کشور و همچنین وضعیت کیفیت اینترنت اپراتورهای فعال در کشور پرداخته‌ است. این گزارش نشان می‌دهد با وجود تمام اظهارات مدیران وزارت ارتباطات در مورد افزایش میزان زیرساخت‌های ارتباطی، افزایش پهنای باند، تلاش برای ورود تکنولوژی‌های جدید اینترنتی به کشور مانند فیبرنوری و VDSL همچنان نیمی از کاربران به اینترنت زیر ۲ مگابیت بر ثانیه دسترسی دارند. همچنین این گزارش مشخص می‌کند با وجود اینکه به دلیل کیفیت پایین اینترنت ثابت کاربران در سال‌های اخیر به سمت اینترنت موبایل کشیده شده‌اند، کیفیت اینترنت سیار نیز در کشور حالش بهتر از کیفیت اینترنت ثابت نیست.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات که اردیبهشت ماه سال جاری و در مراسم روز جهانی ارتباطات گفته بود تا پایان سال ۱۳۹۹ در ۸ کلان‌شهر کشور سرویس VDSL راه‌اندازی می‌شود تا کاربران به سرعتی چند برابر سرعت فعلی دسترسی داشته باشند؛ اعلام کرده که آنها تمام شرایط زیرساختی برای بالا بردن کیفیت اینترنت را فراهم کرده‌اند؛ اما استفاده از فیلترشکن‌ها و همچنین برخی مشکلات از سمت مخابرات باعث شده تا کیفیت اینترنت کاربران کاهش پیدا کند.

جهرمی در این زمینه و در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا اعلام کرد: «شاخص‌های کیفی عمومی اینترنت کشور نشان می‌دهد شرایط شبکه در بسیاری از نقاط مطلوب و در چند استان، پایین‌تر از انتظار است.  عدم مطلوبیت در برخی نقاط هم تراکم پایین سایت‌های آنتن‌دهی است.» به گفته او شبکه مخابرات ایران ظرفیت انتقال مناسب را برای اپراتورها فراهم نمی‌کند تا آن‌ها بتوانند خدمات مناسبی به کاربران خود در نقاط مختلف کشور ارائه دهند.

وزیر ارتباطات با تاکید این موضوع که در حال‌حاضر مشکل اصلی کاربران در دسترسی به اینترنت با کیفیت استفاده از فیلترشکن است گفت:‌ «زمانی که مشکلات مربوط به کیفیت اینترنت به ما گزارش می‌شود و آن را بررسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم مشکل اصلی فیلترینگ و اثر سویی است که این اتفاق بر تجربه کاربری می‌گذارد.» به گفته او روشن کردن فیلترشکن‌ها، باعث می‌شود استفاده از سرویس‌های داخلی علاوه بر هزینه زیاد با کندی روبه‌رو شود. همین مسئله نیز به گفته او کیفیت اینترنت را خراب می‌کند. براساس توضیحات او عمده شکایتی که از کندی ارتباط به وزارت ارتباطات ارسال می‌شود ناشی از تاثیر سو فیلترینگ بر کیفیت اینترنت است.

اوضاع وخیم‌تر اینترنت در روستاها

در حالی که عمده توجه‌ها به اینترنت بی‌کیفیتی است که پایتخت‌نشینان به آن دسترسی دارند، گزارش رگولاتوری از وضعیت ضریب‌نفود و کیفیت اینترنت نشان می‌دهد که در این زمینه بسیاری از استان‌های کشور مانند سیستان و بلوچستان، کرمان، کردستان و… هم از نظر ضریب نفوذ اینترند و هم دسترسی به اینترت پرسرعت و باکیفیت، وضعیت به مراتب بدتری از کاربران در شهرهای بزرگ مانند تهران دارند. محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در این زمینه هم به ایرنا گفته است که مشکلات زیرساختی مخابرات عامل کاهش کیفیت اینترنت در برخی از روستاهای کشور است. او در این مورد گفت:‌ «در برخی از استان‌ها مانند مناطقی از کرمان و سیستان بلوچستان، به دلیل محدود بودن ظرفیت انتقال مخابرات، با کندی اینترنت روبه‌رو هستیم. این افت کیفیت در مناطقی از استان تهران هم گزارش می‌شود که دلیل آن بیشتر به عدم اجازه شهروندان و شهرداری برای احداث سایت توسط اپراتورها برمی‌گردد.» به گفته جهرمی مناطقی از تهران به دلیل متراکم بودن نیاز به احداث سایت بیشتر دارند، اما عدم صدور مجوز برای احداث سایت، کیفیت اینترنت را با چالش روبه‌رو می‌کند. او توضیح داده که هنوز برای این مسئله راه‌حلی اندیشیده نشده است.

اوایل آبان  ماه نیز مدیرکل دفتر نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری اعلام کرده بود که پوشش‌دهی در جاده‌ها و روستاها به نبود زیرساخت‌های لازم مانند برق جاده، عدم دسترسی برای احداث سایت و موضوع سرقت‌های مکرر تجهیزات مخابراتی باز می‌گردد. محمد امامی یکی از بزرگترین مشکلات کامل نشدن پوشش‌دهی اپراتورها در سطح شهر را ممانعت‌های ایجاد شده از سمت شهرداری‌ها و مردم اعلام کرده و گفته بود که تاجایی که امکان داشته در مناطق نه گانه و تا جایی که قوانین اجازه داده آنها با شهرداریها در تعامل بوده‌اند؛ اما به باور او این تعاملات باید در مقررات شهرداری‌ها گنجانده شود.

به نظر می‌رسد تا زمان فراهم نشدن زیرساخت‌های مناسب از سمت مخابرات و کاهش اعمال فیلترینگ و همکاری شهرداری‌ها و مردم برای نصب سایت‌های ارتباطی، با وجود ورود تکنولوژی‌های جدید مانند VDSL یا حتی 5G کاربران نمی‌توانند به اینترنت پرسرعت و باکیفیت دسترسی داشته باشند.

http://pvst.ir/8yo

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو