مقالات و پایاننامههای کلان پیکره ترگمان گسترش پیدا کرد
صفحه توییتری ترگمان «سایت ترجمه فارسی زبان» از اضافه شدن تعداد مقالات و پایاننامه و…
۱۳ آبان ۱۴۰۳
اولین گزارش وزارت ارتباطات از وضعیت کیفیت اینترنت منتشر شد:
۱۸ آبان ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۲۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۶ آبان ۱۳۹۹
اینترنت و رسیدن به کیفیت و سرعت بالا در ایران هیچ وقت به هم نمیرسند. این موضوع را گزارش اخیر وزارت ارتباطات در مورد وضعیت کیفیت اینترنت در کشور به خوبی نشان میدهد. در حالی که حداقل در چند سال گذشته مدیران ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از افزایش ضریبنفوذ و بالا رفتن میزان دسترسی به اینترنت در کشور و مخصوصا روستاها گفتهاند؛ اما کاربران از کیفیت پایین و قطع و وصلهای مکرر سرویس اینترنتشان گله کردهاند؛ حالا هم اولین گزارش وزارت ارتباطات در مورد کیفیت نشان میدهد که حق با کاربران است تا جایی که بعد از سالها صحبت از توسعه اینترنت، عمده میزان دسترسی به سرعت اینترنت براساس همین گزارش کمتر از ۲ مگابیت بر ثانیه است. همین گزارش نشان میدهد که در حالی کاربران پیوسته از پایان زودهنگام بستههای اینترنتی خود شکایت دارند، این بستهها با بیکیفیتترین سرعت در اختیارشان قرار میگیرد.
به گزارش پیوست، در یک نگاه کلی این گزارش کیفیت اینترنت را براساس دو شاخص اصلی سنجش کیفیت و تجربه مشتری بررسی کرده که آمارها نشان میدهد کیفیت اینترنت 3G براساس پارامترهای این شاخصها مانند نوسان تاخیر (Jitter) ، پکت لاست و تاخیر در سه اپراتور همراه اول، ایرانسل و رایتل بسیار نامطلوب است. پایین بودن هرکدام ازا ین پارامترهای میتواند به ترتیب روی سرویسهای VOICE، گیم و VIDEO CALL تاثیر بگذارد. کمک گرفتن از این پارامترها برای بررسی کیفیت اینترنت 4G و TDL-TE هم گویای این است که هرچند ایرانسل توانسته کیفیت بستههای اینترنت خود را تا حد وسط و براساس استاندارد در نظر گرفته شده از سمت رگولاتوری نگه دارد اما کاربران رایتل در این بین بیکیفیتترین سرویس اینترنت بر مبنای 4G را در اختیار دارند.
بررسی کیفیت اینترنت براساس شاخصهای سنجش کیفیت و تجربه مشتری در فناوری ADSL گویای آمار عجیب و شاید باورنکردنی است. در حالی که بسیاری از کاربران در شبکههای اجتماعی و پای پستهای وزیر ارتباطات در اینستاگرام و توئیتر، از کیفیت بد اینترنت ثابت خود گلایهمند هستند، گزارش کیفیت رگولاتوری و حداقل روی کاغد نشان میدهد که کیفیت ADSL براساس پارامترهای سنجش کیفیت در وضعیت به مراتب بهتری از کیفیت اینترنت سیار است. حتی در این بین نام شرکت مخابرات با داشتن ۴۷ درصد سهم از اینترنت ثابت که بیشترین انتقادها به کیفیت آن میشود، براساس پارامترهای مختلف بعد از شرکتهایی مانند شاتل و آسیاتک، بین ردههای دوم تا پنجم در رفت و آمد است.
نکته جالب دیگر بررسی کیفیت روی اینترنت ثابت رگولاتوری نیز نشان میدهد که ایران در این زمینه و برمبنای توسعه تکنولوژی تا چه حد عقب مانده است؛ چرا که در این گزارش تنها کیفیت اینترنت بر منبای تکنولوژی ADSL مورد بررسی قرار گرفته و به بررسی کیفیت روی تکنولوژیهایی مانند فیبرنوری و VDSL به دلیل نداشتن سهمی در بازار شرکتهای اینترنت ثابت اشاره نشده است.
براساس این گزارش ، ۴۴ درصد مشترکان پهن باند ثابت کشور به سرعت ۲ تا ۱۰ مگابیت بر ثانیه (سرعت ۲۰۴۸ تا ۱۰۲۴۰ کیلوبیت بر ثانیه ) دسترسی دارند. از این میان ۳۰ درصد مشترکان اینترنت ثابت به سرعتی برابر ۲۵۶ کیلوبیت بر ثانیه تا ۲ مگابیت برثانیه (۲۵۶ تا ۲۰۴۸ کیلو بیت برثانیه) دسترسی دارند. دسترسی مشترکان به سرعت ۱۰ تا ۲۰ مگابیت بر ثانیه (۱۰۲۴۰تا ۲۰۴۸۰ کیلوبیت بر ثانیه) و ۲۰ تا ۳۰ مگابیت برثانیه (۲۰۴۸۰ تا ۳۰۰۰۰ کیلو بیت برثانیه) هر دو تنها برابر ۱۱ درصد است. از سوی دیگر دسترسی مشترکان تا ۲۵۶ کیلوبیت برثانیه و بالای ۳۰ مگابیت برثانیه نیز هر کدام ۲ درصد از سهم بازار را دارد.
در اولین گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد کیفیت اینترنت کشور تاکید شده که برای اندازهگیری کیفیت اینترنت و ارائه این گزارش ۶ هزار و ۷۰۰ سنجه در سراسر کشور توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نصب شده است. همچنین برای درک بهتر شرایط کیفیت اینترنت همه اعداد اعلام شده، میانگین ۶ ماه اول سال ۱۳۹۹ است.
درادامه گزارش مفصل رگولاتوری در خصوص بررسی وضعیت کیفیت پهنای باند کشور، ارزیابی کیفیت اینترنت از زاویههای متفاوتی قابل بررسی است. این گزارش برای ارزیابی شبکه ارائه سرویس اینترنت، شاخصهای اندازهگیری را در دو گروه کلی دستهبندی کرده است. دسته اول شاخصهای QoS یا شاخصهای سنجش کیفیت و دسته دوم شاخصهای QoE که شامل شاخصهایی برای تجربه مشتری در نقطه انتهایی انتقال خدمات است.
در ابتدای فصل چهارم در مورد بررسی وضعیت اینترنت، ابتدا وضعیت کلی کشور به ازای شاخص QoS و پارامترهای مخصوص آن بررسی شده است. به زبان ساده QoS که شاخص سنجش کیفیت و میزان کیفیتی است که کاربر نهایی دریافت میکند، شامل پارامترهایی است که گویای میزان کیفیت شبکه و زیرساخت انتقال دادهها است. رعایت این پارامترها اثر بسزایی روی کیفیت اینترنت دریافت شده توسط مصرفکنندگان دارد. پارامترهایی که در شاخص QoS مورد توجه قرار میگیرد شامل موارد زیر است:
براساس شاخص QoS و پارامترهای آن (Jitter،PLR و RTT) میانگین ۶ ماهه اول سال ۱۳۹۹ از وضعیت کیفیت اینترنت اپراتورها به ازای هر تکنولوژی مشخص شده است. در این زمینه کیفیت سرویس 3G تمامی اپراتورها براساس این سه پارامتر در وضعیت نامناسب قرار دارند.
در پارامتر نوسانات تاخیر یا Jitter که مصوبه سازمان تنظیم آستانه قطع شدن خدمت در آن را تا ۱۰ میلیثانیه در نظر گرفته، وضعیت کیفیت اینترنت براساس تکنولوژی 3G بسیار نامطلوب گزارش شده است. میانگین نوسانات تاخیر در تکنولوژی 3G در این گزارش ۳۴.۷۶ میلی ثانیه نمایش داده شده است. در تکنولوژیهای TD-LTE و 4G هم میانگین کیفیت نوسانات تاخیر لب مرز است. Jitter در تکنولوژی 4G، ۸.۰۳ میلیثانیه گزارش شده و این میزان در تکنولوژیTD-LTE، هشت میلیثانیه است. از بین تکنولوژیهای موجود در زمینه نوسانات تاخیر تنها تکنولوژی ADSL سربلند بیرون آمده است. میانگین نوسانات تاخیر در این تکنولوژی ۱.۶۹ میلی ثانیه است.
بررسی پارامتر میزان پکت لاست یا PLR که براساس مصوبه رگولاتوری آستانه قطع شدن خدمت ۲ درصد است باز هم کیفیت اینترنت براساس تکنولوژی 3G در وضعیت نامناسب قرار دارد. میانگین PLR در تکنولوژی 3G برابر با ۱.۱۱ درصد است. این میزان در تکنولوژی 4G به ۰.۹۱ درصد و در تکنولوژی ADSL به ۰.۵۱ درصد میرسد. میانگین میزان اتلاف بستهها در تکنولوژی TD-LTE نسبت به سه تکنولوژی دیگر کمتر و ۰.۴۱ درصد گزارش شده است.
اما در پارامتر تاخیر یا RTT که آستانه قطع شدن سرویس براساس مصوبه ۲۲۲ رگولاتوری ۲۰۰میلیثانیه در نظر گرفته شده، کیفیت اینترنت براساس تکنولوژی 3G با نمرده ناپلئونی قبول میشود. میانگین پارامتر تاخیر در این تکنولوژی به عدد ۱۸۸.۳۴ میلیثانیه میرسد. در بخش پارامتر RTT وضعیت کیفیت اینترنت در تکنولوژی ADSL از دیگر تکنولوژیها بهتر است. میانگین تاخیر در سرویس اینترنت برمبنای تکنولوژی ADSL تنها ۹۷.۰۱ میلیثانیه گزارش شده است. میانگین کیفیت اینترنت برمبنای پارامتر RTT در دو تکنولوژی 4G و TD-LTE نیز تقریبا در حد وسط قرار دارند. میزان تاخیر در 4G ۱۱۵.۴۲ ثانیه و در TD-LTE، ۱۱۷.۲۳ ثانیه اعلام شده است.
در ادامه گزارش وضعیت کلی کشور به تفکیک اپراتورها و براساس هرکدام از پارامترهای Jitter، PLR و RTT دیده میشود. براین اساس هیچکدام از اپراتورها در زمینه پارامتر نوسانات تاخیر یا همان Jitter و برمبنای تکنولوژی 3G وضعیت مناسبی ندارند و از حد مجاز در نظر گرفته شده از سمت رگولاتوری یعنی ۱۰ میلی ثانیه و میانگین در نظر گرفته شده در این گزارش یعنی ۳۴.۷۶ میلیثانیه عبور کردهاند. از بین سه اپراتور سیار یعنی همراهاول، ایرانسل و رایتل نوسانات تاخیر در ایرانسل با ۴۷.۶ میلیثانیه از دو اپراتور دیگر بیشتر است. این میتواند به این معنی باشد که کاربران ایرنسل برای استفاده از سرویسی مانند voice نباید روی تکنولوژی 3G این اپراتور حساب بازکنند. پس از ایرانسل، رایتل است که در پارامتر Jitter براساس تکنولوژی 3G نمره قابل قبولی ندارد. نوسان تاخیر در رایتل ۳۱.۰۸ میلی ثانیه است. این پارامتر در تکنولوژی 3G همراه اول ۲۴.۶۹ میلیثانیه گزارش شده است.
وضعیت کیفیت اینترنت اپراتورهای همراه براساس پارامتر Jitter در تکنولوژی 4G بسیار بهتر از 3G گزارش شده است. Jitter در تکنولوژی 4G همراه اول ۵.۴۳ میلیثانیه است و این میزان در ایرانسل برابر با ۵.۷۶ میلی ثانیه نشان داده شده است. اما در این بخش رایتل با رد شدن از میزان استاندارد در نظر گرفته شده از سمت رگولاتوری یعنی ۱۰ میلیثانیه، بدترین کیفیت اینترنت روی 4G را براساس پارامتر Jitter در اختیار کاربرانش میگذارد؛ نوسان تاخیر 4G رایتل برابر با ۱۲.۸۸ میلی ثانیه است.
بررسی پارامتر Jitter در تکنولوژی TD-LTE هم تنها بین ایرانسل و مبیننت قابل مقایسه است. در این زمینه هم نوسانات تاخیر در این دو اپراتور نزدیک به حد استاندارد در نظر گرفته شده از سمت رگولاتوری است و میتوان گفت کیفیت اینترنت TD-LTE براساس پارامتر Jitter تقریبا نزدیک به خط قرمز است. Jitter ایرانسل روی تکنولوژی TD-LTE برابر با ۷.۲۲ میلی ثانیه و در مبیننت ۸.۹۲ ثانیه اعلام شده است.
در گام بعدی میزان پکت لاست یا PLR در اپراتورهای تلفنهمراه به تفکیک تکنولوژی مورد بررسی قرار گرفته است. آستانه قطع شدن پکت لاست طبق نظر رگولاتوری و براساس مصوبه ۲۲۲ باید تا ۲ درصد باشد . PLR رایتل بر مبنای تکنولوژی 3G روی عدد ۱.۶۸ درصد و در تکنولوژی 4G روی عدد ۳.۳۲ درصد است یعنی ۱.۳۲ درصد بیشتر از حد مجاز. کیفیت اینترنت 3G ایرانسل بر مبنای پارامتر PLR هم ۱.۲۲ درصد و در 4G این میزان به ۰.۴۸ درصد میرسد.
در پارامتر PLR کیفیت اینترنت همراه اول نسبت به دو اپراتور نمره بالاتری دارد. پکت لاست همراه اول در تکنولوژی 3G تنها ۰.۹ درصد است و این میزان در تکنولوژی 4G تنها ۰.۳ درصد است. وضعیت کیفیت اینترنت روی تکنولوژی TD-LTE و برمبنای پارامتر PLR هم قابل قبول است. در این زمینه از بین ایرانسل و مبیننت، مبیننت با داشتن PLR، ۰.۴ درصد بالاتر از ایرانسل که PLR آن ۰.۴۶ درصد گزارش شده قرار دارد.
بررسی وضعیت کیفیت اینترنت اپراتورهای تلفن همراه بر مبنای پارامتر تاخیر یا RTT که آستانه قطع سرویس آن ۲۰۰ میلیثانیه در نظر گرفته شده نیز نشان میدهد که در تکنولوژی 3G کاربران به کیفیت بسیار پایین و در تکنولوژی 4G و TD-LTEبه کیفیت نسبتا متوسط دسترسی دارند.
پارامتر تاخیر در تکنولوی 3G همراه اول از دو اپراتور دیگر بیشتر است. پارامتر RTT روی تکنولوژی 3G همراه اول بیشتر از حد مجاز یعنی ۲۰۲.۱۸ میلیثانیه است. این میزان براساس تکنولوژی 3G در ایرانسل برابر ۱۹۲.۹۸ میلیثانیه و در رایتل ۱۹۲.۵۴ میلیثانیه گزارش شده است. همچنین RTT در رایتل و براساس تکنولوژی 4G از دو اپراتور دیگر بیشتر و برابر با ۱۳۵.۰۳ میلی ثانیه است. بعد از رایتل RTT روی تکنولوژی 4G ایرانسل بیشتر است که میزان آن به ۱۱۵.۰۳ میلیثانیه میرسد. در نهایت نیز همراه اول قرار دارد که RTT آن بر مبنای 4G به ۱۱۱.۳ میلیثانیه میرسد. پارامتر کیفیت RTT روی تکنولوژی TD-LTE ایرانسل ۱۲۱.۸ میلیثانیه که کمی بیشتر از مبیننت در این زمینه است. پارامتر کیفیت RTT مبیننت براساس TD-LTE برابر با ۱۱۳.۴۱ میلیثانیه است.
در کنار اپراتورهای تلفن همراه پارامترهای کیفیت براساس Jitter، PLR و RTT در اپراتورهای اینترنت ثابت نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در این زمینه و با توجه به آمار منتشر شده و البته روی کاغذ مشخص است که کیفیت اینترنت روی سرویس ADSL به مراتب بهتر از کیفیت اینترنت ارائه شده از طریق اپراتورهای سیار است. در هر سه پارامتر و آنطور که نمودارهای این بخش از گزراش رگولاتوری نشان میدهند شرکت شاتل بهترین کیفیت اینترنت را به کاربرانش ارائه میکند.
پارامتر کیفیت Jitter یا نوسانات تاخیر در شاتل به ۰.۹۵ میلیثانیه میرسد که بسیار کمتر از عدد استاندارد مشخص شده از سمت رگولاتوری یعنی ۱۰ میلیثانیه است. بعد از شاتل در این پارامتر مخابرات ایران با ۱.۱ میلیثانیه و آسیاتک با ۱.۱۹ ثانیه قرار دارند. در بین ۱۱ شرکت مورد بررسی قرار گرفته براساس این پارمتر، هایوب در انتهای جدول قرار دارد که نوسانات تاخیر در آن به ۳.۲۶ میلیثانیه میرسد.
در بخش پارامتر کیفیت PLR یا پکت لاست که حد مجاز آن ۲ درصد است تعیین شده، باز هم شاتل در صدر قرار دارد. PLR در شاتل ۰.۲۴ درصد است. بعد از شاتل آسیاتک با ۰.۳۱ درصد در جایگاه دوم قرار دارد. پارسآنلاین هم که حالا چندسالی است با هایوب ادغام شده در این پارامتر موفق به کسب عدد ۰.۳۸ درصد شده است. در پارامتر کیفیت PLR از بین ۱۱ شرکتی که اطلاعاتشان در این گزاش ثبت شده شرکت رهام داتک با داشتن PLR، ۲.۷۴ درصدی در انتهای جدول ایستاده است.
اما در بخش پارامتر کیفیت تاخیر یا RTT که آستانه قطع شدن خدمت آن را رگولاتوری ۲۰۰ میلی ثانیه در نظر گرفته شرکتهای شاتل، پارسآنلاین و صبانت در صدر قرار داردند. RTT شاتل ۸۸.۰۲ میلیثانیه، پارسآنلاین ۹۰.۰۲ میلیثانیه و صبانت ۹۵.۴۳ میلیثانیه گزارش شده است. بدترین نمره کیفیت اینترنت از منظر پارامتر تاخیر به شرکت رهام داتک میرسد که تاخیر آن برابر با ۱۱۶.۰۹ میلیثانیه است.
بررسی کیفیت اینترنت مخابرات به عنوان شرکتی با داشتن ۴۷ درصد سهم از بازار اینترنت هم در این گزارش به صورت جداگانه میتواند قابل توجه باشد. مخابرات در بخش پارامتر کیفیت PLR عدد ۰.۵۷ درصد را برای خود ثبت کرده است. وضعیت کیفیت سرویس اینترنت این شرکت بر مبنای پارامتر کیفیت Jitter، ۱.۱ میلیثانیه گزارش شده است. اما کیفیت اینترنت مخابرات براساس پارامتر کیفیت RTT برابر با ۹۹.۶۳ میلی ثانیه است. هرچند بسیاری از کاربران در شبکههای اجتماعی یا حتی در یکی از لایوهای پیوست از کیفیت پایین اینترنت مخابرات گلهمند هستند آما آنچه روی کاغذ نشان میدهد این است که کیفیت اینترنت مخابرات براساس شاخصهای مختلف در وضعیت قابل قبول قرار دارد و در بین شرکتهای دارنده پروانه FCP در بین ۵ شرکت اول است.
در بخش بعدی گزارش رگولاتوری بررسی وضعیت کیفیت پهنباند ثابت و سیار در کشور، کیفیت اینترنت کشور براساس پارامترهای Quality of Experience)QoE) مورد بررسی قرار گرفته است. به زبان ساده QoE شامل پارامترهایی برای تجربه مشترک در نقطه انتقایی انتقال خدمات است. این پارامترها به صورت نسبی و محلی بوده و براساس متوسط نیاز یک جامعه و سطح توقع آنها قابل اندازهگیری است. به زبان دیگر تجربهای که کاربر از خدمات خود کسب میکند و میزان رضایت او از خدمات ارائه شده را کیفیت تجربه مینامند. پارامترهای این شاخص شامل سه دسته کلی DNS،Email، FTP، WEB، VOIP و Video میشود. در این گزارش تنها به پارامترهای FTP، DNS و WEB توجه شده است. اما هرکدام از این پارامترها چه میگویند:
در این گزارش و در بررسی کیفیت اینترنت از نظر تجربه مشتری و براساس پارامتر FTP download throughput میانگین کیفیت در تکنولوژیهای TD-LTE عدد ۵.۵۱ مگابیت برثانیه، ADSL عدد ۳.۰۸ مگابیت برثانیه، 4G عدد ۵.۸۳ مگابیت برثانیه و در 3G عدد ۳.۵۰ مگابیت برثانیه در نظر گرفته شده است.
براساس این میانگینها در بخش پارامتر FTP download throughput، کیفیت سرویس انتقال فایل بر مبنای تکنولوژی 3G بین اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل بسیار نزدیک به حد آستانه یعنی عدد ۳.۵۰ مگابیت برثانیه است. کیفیت سرویس انتقال فایل در رایتل با اینکه به حد آستانه نرسیده اما با کیفیت ۳.۲۶ مگابیت برثانیه نسبت به دو اپراتور دیگر یعنی همراه اول و ایرانسل پایینتر است. FTP download throughput همراه اول نیز ۳.۲۱ مگابیت برثانیه و ایرانسل ۲.۸۷ مگابیت برثانیه گزارش شده است.
FTP download throughput که روی تکنولوژی 4G براساس میانگین عدد ۵.۸۳ مگابیت برثانیه است، در ایرانسل از حد مجاز خود رد شده است. کیفیت سرویس انتقال فایل در اپراتور دوم برابر با ۵.۸۶ مگابیت برثانیه است. این پارامتر در تکنولوژی 4G همراه اول هم برابر ۵.۲۴ مگابیت برثانیه گزارش شده. در این میان رایتل براساس پارامتر FTP download throughput با عدد ۳.۵۵ مگابیت برثانیه بهترین کیفیت را روی تکنولوژی 4G در اختیار کاربرانش میگذارد.
اما در بخش تکنولوژی TD-LTE میانگین در نظر گرفته شده برای پارامتر FTP download throughput عدد ۵.۵۱ مگابیت برثانیه است که مقایسه این پارامتر در بین ایرانسل و مبیننت نشان میدهد که این پارامتر کیفیت در سرویس مبیننت با عدد ۴.۱۲ مگابیت برثانیه بهتر از ایرانسل با عدد ۵.۵۳ مگابیت برثانیه است.
DNSPesponse time پارامتر دیگری است که برای بررسی کیفیت اینترنت از دیدگاه تجربه کاربری مورد استفاده قرار گرفته است. میانگین کیفیت اینترنت براساس پارامتر DNSPesponse time و روی تکنولوژی 3G عدد ۱۴۸.۷۲ ثانیه در نظر گرفته شده است. بر همین اساس بدترین کیفیت اینترنت براساس این پارامتر به سرویس 3G رایتل میرسد که اندازه آن از حد در نظر گرفته شده میانگین رد شده و به ۱۷۱.۱۲ میلیثانیه رسیده است. بعد از رایتل، ایرانسل قرار دارد که در زمینه پارامتر DNSPesponse time روی تکنولوژی 3G کیفیتش برابر با ۱۴۵.۷۶ میلیثانیه است. اینترنت 3G همراه اول در مقایسه با دو اپراتور دیگر براساس شاخص DNSPesponse time در وضعیت بهتری قرار دارد. کیفیت اینترنت نسل سوم همراه اول براساس این شاخص برابر با ۱۴.۰۳ میلیثانیه است.
در گام بعدی این گزارش پارامتر DNSPesponse time روی تکنولوژی 4G اپراتورهای همراه اول ، ایرانسل و رایتل مورد بررسی قرار گرفته است. عدد میانگین در نظر گرفته شده این پارامتر برای 4G، ۱۳۲.۶۸ میلیثانیه است. در این زمینه تنها همراه اول و ایرانسل است که پارامتر DNSPesponse time روی 4G کیفیت قابل قبولی دارد. DNSPesponse time همراه اول در این تکنولوژی ۱۲۷.۵۶ میلیثانیه است و در ایرانسل این رقم به ۱۲۸.۵۳ میلی ثانیه میرسد. DNSPesponse time رایتل برای 4G با رد شدن از حد مجاز در۶ ماه نخست سال ۱۳۹۹ به عدد ۱۶۱.۲۶ میلیثانیه رسیده است.
کیفیت اینترنت با کمک پارامتر DNSPesponse time روی تکنولوژی TD-LTE هم مورد بررسی قرار گرفته است. میانگین در نظر گرفته شده برای این پارامتر روی TD-LTE، ۱۳۳.۹۹ میلیثانیه است. در این زمینه که تنها دو سرویس ایرانسل و مبیننت قرار دارند، ایرانسل با ۱۳۱.۰۴ بهترین کیفیت را ارائه میکند و مبیننت با رد شدن از آستانه مجاز و رسیدن به ۱۳۶.۸۵ کم کیفیتترین سرویس را براساس پارامتر DNSPesponse time در اختیار کاربرانش میگذارد.
WEB Throughput سومین پارامتری است که در این گزارش برای نشان دادن کیفیت اینترنت براساس تجربه کاربری مورد استفاده قرار گرفته است. این پارامتر برای تکنولوژیهای 3G میانگین ۰.۳۳ مگابیت برثانیه، 4G میانگین ۰.۴۵ مگابیت برثانیه، TD-LTE و ADSL میانگین ۰.۴۶ مگابیت برثانیه در نظر گرفته شده است.
بررسی پارامتر WEB Throughput روی کیفیت تکنولوژی 3G همراهاول، ایرانسل و رایتل نشان میدهد که براساس این پارامتر هر سه اپراتور در کیفیت نسبتا یکسانی را در اختیار کاربرانشان میگذارند. پارامتر WEB Throughput روی تکنولوژی 3G به ترتیب در رایتل ۰.۳۰ مگابیت برثانیه، همراه اول ۰.۳۱ مگابیت برثانیه و ایرانسل با ۰.۳۴ مگابیت برثانیه است.
بررسی پارامتر WEB Throughput روی تکنولوژی 4G سه اپراتور هم تنها روی رایتل با ۰.۳۵ مگابیت برثانیه کیفیت بهتری دارد. WEB Throughput روی این تکنولوژی در همراه اول ۰.۴۶ مگابیت برثانیه و در ایرانسل ۰.۴۸ مگابیت برثانیه گزارش شده است. WEB Throughput ایرانسل روی تکنولوژی TD-LTE کمی فراتر از حد میانگین در نظر گرفته شده در گزارش به ۰.۴۷ مگابیت برثانیه رسیده و در مبیننت این میزان برابر با ۰.۴۵ مگابیت برثانیه است.
در ادامه گزارش هر سه پارامتر FTP download throughput، DNSPesponse time و WEB Throughput برای بررسی کیفیت سرویس اینترنت بر مبنای تکنولوژی ADSL نیز مورد توجه قرار گرفته است.
آنطور که در این گزارش آمده میانگین کیفیت در ADSL براساس پارامتر DNSPesponse time عدد ۱۱۳.۴۸ میلیثانیه در نظر گرفته شده است. براساس این پارامتر شاتل با داشتن کیفیت ۱۰۱.۵۸ در جایگاه اول در بین ۱۱ شرکته دارنده پروانه FCP قرار دارد. بعد از این شرکت پارسآنلاین با کیفیت ۱۰۵.۹۲ میلیثانیه و آسیاتک با ۱.۹.۳۴ میلیثانیه ایستاده است. بدترین کیفیت براساس پارامتر DNSPesponse time هم به شرکت رهام داتک میرسد که با رد کردن میزان میانگین در نظر گرفته شده در گزارش برابر با ۱۵۱.۰۵ میلی ثانیه است.
در پارامتر FTP download throughput برای بررسی کیفیت سرویسهای ADSL اپراتورهای اینترنتی رقمی میانگین ۳.۰۸ تعیین شده است. در این بخش شرکت صبانت با داشتن کیفیت ۱.۳۲ مگابیت برثانیه در صدر است و پس از آن مخابرات با ۱.۴۳ مگابیت برثانیه و فناوار با ۱.۶۸مگابیت برثانیه قرار دارند. سه شرکت شاتل با ۴.۸۱ مگابیت برثانیه ، پارسآنلاین با ۴.۵۴ مگابیت برثانیه و هایوب با ۳.۷۶ مگابیت برثانیه نیز به ترتیب بدترین رقم را در زمینه پارامتر FTP download throughput برای کیفیت شبکه خود ثبت کردهاند.
آخرین پارامتر در نظر گرفته شده برای بررسی کیفیت شبکه ADSL پارامتر WEB Throughput است که در این گزارش میانگین در نظرگرفته شده برای این پارامتر ۰.۴۶ مگابیت برثانیه است. در این زمینه فناوا با ۰.۳۸ مگابیت برثانیه، لایزر و رهام داتک با ۰.۳۹ مگابیت برثانیه در جایگاه برتر اول تا سوم قرار دارند. کیفیت نه چندان مناسب اینترنت براساس پارامتر WEB Throughput هم در اختیار شاتل با ۰.۵۵ مگابیت برثانیه و پارسآنلاین با ۰.۵۳ مگابیت برثانیه میرسد.
بررسی کیفیت اینترنت براساس دو شاخص سنجش کیفیت و تجربه مشتری که در این گزارش به آن اشاره شده تنها یک تصویر کلی از وضعیت وخیم اینترنت در کشور را به دست میدهد، تصویری که بدون این آمار و نمودارها هم قابل درک است. در بیش از دو دهه گذشته کاربران در آرزوی دست یافتن به اینترنت پرسرعت و باکیفیت بودهاند و وزیران ارتباطات دولتهای مختلف از جمله محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم که حداقل در سخنرانیهای خود بیشتر از وزرای گذشته بر توسعه اینترنت تاکید داشته هم نتوانسته نظر گرفتن برنامههای توسعهای مختلف کاربران را تا این لحظه به این آرزوی دیرینه خود برساند.
*بخش اول گزارش کیفیت اینترنت رگولاتوری که در مورد وضعیت توسعه اینترنت در کشور است را میتوانید از طریق لینک زیر بخوانید:
سهم کمتر از ۱۰ درصدی شرکتهای قدیمی اینترنت از بازار اینترنت ثابت
*نسخه کامل گزارش رگولاتوری در مورد وضعیت کیفیت پهنای باند کشور را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید:
کیفیت بسته های همراه اول افتضاحححح شده،خیلیییی سریع تموم میشه که گاهی شک میکنم نکنه هک شدم،خیلییی غیر طبیعی تموم میشه و اصلااا نمیشه مستقیم به فیلتر شکن وصل شد
من که دو ماهی هست اصلا از همراه اول بسته نمیخرم،و گاهی که ازش بسته هدیه میگیرم،میببنم هنوز بی کیفیت هست
خیلییی افتضاح شده
ایرانسل خوبه ولی وعده های دروغش در رابطه با جایزه ها و بسته ها و مکالمات رایگان باعث میشه شارژ اصلی رو مصرف کنیم:) ایرانسل عزیز اول این که ۱ گیگ اینترنت رایگان و فلان دقیقه مکالمه در مقابل پولی که شما از مشترکین به نحوهای مختلف در میارید اصلا چیزی نیست دوم این که دروغ خوب نیست برای خودتون و مشترکین احترام قائل باشید تا این که با عنوان شیاد و کلاهبردار بین اذهان لقب بگیرید.
هرکاریش بکنی کیفیت اینترنت در ایران به دلیل وجود فیلترینگ در سطح نازلی قرار داره و با لحاظ محدودیتهای تحریمی که از آنطرف علیه کاربران ایرانی اجرا میشه ما را به چوب دو سر طلا تبدیل کرده. در مورد اینترنت موبایل هم این مقاله به تاثیر پوشش شبکه در بررسی کیفیت اینترنت اشاره ای نکرده و از طریق پکت لاس و جیتر نمیشه فهمید آیا مشکل بخاطر ضعف آنتن دهی در محل بوده یا مشکلات شبکه IP اپراتورها.
بهترین اپراتور از نظر کیفیت اینترنت در سطح استان:
چهارمحال و بختیاری: ایرانسل
اصفهان: ایرانسل
خوزستان: همراه اول
کهگیلویه و بویراحمد: همراه اول
لرستان: همراه اول
خراسان رضوی: همراه اول
فارس: همراه اول
آذربایجان شرقی:ایرانسل
تهران: همراه اول
آذربایجان غربی: ایرانسل
البرز: ایرانسل