مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۰ آبان ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد که در شش ماهه اول سال ۹۹ در سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات مردمی ۱۹۵، مشترکان اپراتورهای تلفن همراه ۵ هزار و ۴۸۸ شکایت در حوزه عدم آنتن دهی تلفن همراه ثبت کرده اند. براساس اعلام رگولاتوری بخشی از این شکایات مربوط به عدم آنتندهی در داخل ساختمان است.
محمد امامی، مدیرکل دفتر نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری میگوید که مشکل عدم آنتندهی تلفنهمراه تنها با همکاری دستگاههای اجرایی مانند شهرداری و همچنین شهروندان قابل حل است. براساس اظهارت او در حالحاضر هزار وپ۳۱۹ شهر تحت پوشش فناوری 2G، هزار و ۲۸۹ شهر تحت پوشش فناوری، هزار و ۲۸۹ شهر تحت پوشش فناوری 3G و هزار و ۱۵۸ تحت پوشش فناوری 4G قرار گرفتهاند. آنطور که او توضیح میدهد وضعیت پوششدهی فناوری 2G در روستاها به ۴۴ هزار و ۹۱۸ روستا میرسد و پوشش دهی نسل سوم و چهارم تلفنهمراه نیز شامل ۵۵ هزار روستا میشود. همچنین ۸۶ درصد از جادههای کشور تحت پوشش نسل دوم، ۶۷ درصد تحت پوشش نسل سوم و ۳۹ درصد تحت پوشش نسل چهارم تلفن همراه هستند.
امامی با اعلام اینکه برای تحت پوشش قرار دادن بالاتر باید مردم و دستگاههای مختلف همکاری بیشتری داشته باشند در مورد عمده دلایل مشکلات در زمینه عدم پوشش دهی گفت: «دلایل متفاوت است که از جمله آن میتوان به عدم همکاری شهرداریها و مردم، سرقت دکلها، وضعیت جغرافیایی، میزان جمعیت، آب و هوای منطقه، که می تواند بر سیگنالهای مخابراتی تاثیر بگذارد اشاره کرد.» او با مطرح کردن مثالی در این زمینه ادامه داد: «به عنوان مثال در حال حاضر پوششدهی در برخی مناطق کلانشهرها تحت تاثیر هارمونی ساخت و سازها، قرار گرفته است، چرا که حتی مصالح بکار رفته در ساختمانها و قطر دیوارها، سیگنالهای مخابراتی را تحت تاثیر قرار می دهد.» امامی مشکلات پوششدهی در جادهها و روستاها را هم به نبود زیرساختهای لازم مانند برق جاده، عدم دسترسی برای احداث سایت و موضوع سرقتهای مکرر تجهیزات مخابراتی ارتباط میدهد.
امامی یکی از بزرگترین مشکلات کامل نشدن پوششدهی اپراتورها در سطح شهر را ممانعتهای ایجاد شده از سمت شهرداریها و مردم اعلام میکند. او در این زمینه گفت: «عمده مشکل اپراتورها در بحث پوششدهی شهرها به موضوع احداث سایتها به دلیل ممانعتهای مردمی و قوانین شهرداریها مربوط می شود؛ متاسفانه در این بخش در برخی از شهرها، شهرداریها به صورت سلیقهای با موضوع نصب دکل و تجهیزات مخابراتی برخورد میکنند.» براساس اظهارات امامی رگولاتوری تاجایی که امکان داشته در مناطق نه گانه و تا جایی که قوانین اجازه داده با شهرداریها در تعامل است؛ اما به باور او این تعاملات باید در مقررات شهرداریها گنجانده شود.
امامی در مورد مشکلاتی که مردم در زمینه تکمیل پوششدهی آنتن شبکه تلفنهمراه باعث آن میشوند گفت: «مردم از کیفیت آنتندهی در برخی مناطق به ویژه در داخل منزل، اداره و … در مناطق پر جمعیت و متراکم شکایت دارند. متاسفانه مردم در این زمینه نگرانیهایی دارند و به همین دلیل در برخی موارد با اپراتورها همکاریهای لازم برای نصب دکلهای آنتن صورت نمی گیرد.» او ادامه داد: «متاسفانه گاهی این تصور اشتباه که دکلهای مخابراتی سرطان زاست، شنیده میشود در صورتیکه تجهیزات مخابراتی براساس استانداردهای جهانی ساخته میشود. علاوه بر این، کیفیت و عملکرد این تجهیزات به صورت مداوم توسط دستگاههای مسئول مانند سازمان انرژی اتمی و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بررسی و به مردم اعلام میشود که نصب این تجهیزات روی ساختمانها مشکلی برایشان ایجاد نمی کند.»
پوششدهی تلفن همراه در داخل ساختمان یکی از موضوعات مهم برای مشترکان است و براساس اعلام رگولاتوری عمده شکایت مردم در حالحاضر پوششدهی ضعیف آنتن تلفنهمراه اپراتورها در داخل ساختمان است، حال این سوال به وجود میآید که آیا اپراتورها تعهدی در مورد پوششدهی آنتن تلفن همراه در داخل ساختمان دارند. امامی در پاسخ به این سوال توضیح میدهد: «اپراتورها براساس پروانه و مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ملزم هستند تمام سطح شهر از جمله داخل ساختمانها را پوشش دهند. در واقع اپراتورها در پروانه خود متعهد شدند که تمام شهر را پوشش بدهند و این کاملاً بدیهی است که این تعهد داخل ساختمانها، پارکها، پاساژهای متعارف و … را در بر بگیرد.»
براساس اعلام او اپراتورها در این مورد الزام دارند و درصورت رعایت نکردن این موضوع براساس مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات جریمه خواهند شد.