skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

دورکاری در آلمان به یک حق تبدیل می‌شود

۱۱ مهر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۹ آبان ۱۴۰۰

دولت آلمان در حال بررسی پیشنهادی است که در آن به مردم این کشور این حق را می‌دهد تا در صورت امکان از خانه کار کنند.

به گزارش پیوست، بحران کرونا در بسیاری از کشور‌های جهان از جمله آلمان باعث تحولی در نحوه کار شده است. در آلمان حتی پیش از کرونا نیز ۱۸ درصد از کارکنان از خانه مشغول به کار بودند اما با همه گیر شدن بحران تعداد این کارکنان دوبرابر شد.

مطالعه‌ای از سوی شرکت بیمه درمانی DAK نشان داد که کارمندان این تحول کاری را در جهت بهبود خلاقیت و بهبود تعدادل کار و زندگی خود قلمداد می‌کنند.

هوبرتوس هایل وزیر کار آلمان در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز اعلام کرد که حق کار از خانه «پیشرفت تکنولوژی را به پیشرفت اجتماعی تبدیل می‌کند» و در این زمینه یک پیش‌نویس قانونی در چند هفته آینده ارائه خواهد شد. او می‌گوید: «سوال این است که چطور پیشرفت تکنولوژی مدل‌های تازه تجاری ایجاد می‌کند و خلاقیت را نه برای تعداد محدود بلکه برای بسیاری افزایش می‌دهد».

مخالفت با طرح دورکاری 

این پیش‌نویس قانونی احتمالا با مخالفت‌های زیادی هم روبرو خواهد شد. آلمان توسط اتحادی بین حزب آنگلا مرکل یعنی دموکرات‌های مسیحی راستی (CDU) و دموکرات‌های اجتماعی چپی اداره می‌شود. هیل از حزب SPD است و برخی در حزب CDU انتقادات عمیقی به ایده او وارد کرده‌اند.

ماه گذشته وزیر کار آلمان در پرجمعیت ترین ایالت این کشور اعلام کرد که این کارفرمایان هستند که باید درمورد چگونگی کار کارمندان خود تصمیم‌گیری کنند. کارل جوزف لامان یکی از اعضای CDU می‌گوید: «من فک نمی‌کنم که بتوان از طریق قانون، کار از خانه  را تحمیل کرد».

جانا شیمک قانونگذار CDU نیز در بیانیه‌ای مشابه در ماه جولای هشدار داد که چنین اقدامی تنها باعث «اعمال نفوذ بیشتر» برای کارفرمایانی خواهد شد که در حال حاضر بیش از پیش به دورکاری روی آورده‌اند.

همچنین رئیس اتحادیه کارفرمایان دولت فدرال آلمان (BDA) نیز در ماه ژوئن این پیشنهاد هایل یعنی وزیر کار آلمان را «یاوه محض» توصیف کرد و هشدار داد که چنین کاری باعث خواهد شد تا کارفرمایان برای تامین نیروی کار به منابع خارجی روی آورند.

با این وجود سبزها-که در نظرسنجی بیشتر از SPD رای آورده‌اند و ممکن است در اتحاد بعدی حضور داشته باشند-در ماه ژوئن به پشتوانه مفهوم دورکاری پیش نویسی را در این زمینه تقدیم پارلمان کردند.

راستی‌های تندروی آلمان یا حزب گزینه دیگری برای آلمان (AfD) که در حال حاضر حزب مخالف رسمی اتحاد محسوب می‌شوند اعلام کردند که این برنامه می‌تواند باعث آسیب پذیری بیشتر کارکنان شود.

هزینه‌ای که باید به دوش کشید

هایل این هفته در مصاحبه‌ای با روزنامه فایننشال تایمز اعلام کرد که این پیش نویس قانونی قرار است ساعات کاری کسانی که تصمیم به دورکاری می‌گیرند را تنظیم کند. او همچنین گفت که این پیشنهاد از حقوق مشترک طرفین حمایت خواهد کرد.

بزرگترین اتحادیه آلمان «IG متال» ماه گذشته اعلام کرد که تحقیقات این اتحادیه نشان می‌دهد که مردم می‌خواهند برای زمان دورکاری و زمان کار در اداره حق انتخاب داشته باشند و البته برای تحقق این خواسته به قوانین روشنی نیاز است؛ مثلا وجود تجهیزات IT یا صندلی‌های اداری را الزام کند. به گفته این اتحادیه «کارفرما باید هزینه این الزام را به دوش بکشد».

آلمان تنها کشوری نیست که در واکنش به واقعیت‌های دوران کرونا به سمت دورکاری و حمایت از آن روی آورده است. در اسپانیا نیز دولت، اتحادیه‌ها و تعاونی‌های تجاری چند هفته پیش به قراردادی دست پیدا کردند که طبق آن شرکت‌ها باید هزینه‌های تجهیز کارکنان برای دورکاری را پوشش دهند و برنامه کاری انعطاف پذیری را برای دورکاری مشخص کنند. ایرلند نیز در حال تهیه راهنمایی برای مسئله دورکاری است.

منبع: fortune

 

 

http://pvst.ir/8qe

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو