مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۶ مهر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
وزیر ارتباطات امروز (۶ مهر) در مراسم رونمایی از کاربردهای توسعه نسل پنجم مخابراتی، از جبران عقبماندگی در بخش اینترنت ثابت به کمک 5G تا پایان دولت دوازدهم خبر داد. محمدجواد آذری جهرمی با بیان اینکه ایران پنجمین کشوری است که در خاورمیانه توانسته توسعه 5G را شروع کند گفت: « در این فکر هستیم که دولت در سرمایهگذاری این بخش مشارکت کند و سرمایهگذاری را تنها بر عهده اپراتورها نگذاریم. تا اسفند ماه بخش خوبی از ظرفیت مناطق پرتراکم کشور براساس تکنولوژی 5G قابل ارائه خواهد بود.»
به گزارش پیوست، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم تاکید کرد که برای توسعه 5G نباید تجربههای گذشته ورود با تاخیر یک تکنولوژی در کشور تکرار شود. او با اشاره به عقبماندگی که کشور به دلیل تاخیر ۱۲ سال ورود تکنولوژی نسل سوم و چهارم تلفنهمراه با آن مواجه شد گفت: «۱۲ سال به دلیل نگرانیهای فرهنگی و اجتماعی برای ورود نسل 4G و3G در کشور مقاومت شد و یک فرصت طلایی رشد را از دست دادیم. حالا به دلیل جلوگیری از تکرار این اتفاق لوایح و مصوبات مورد نیاز برای توسعه و شکلگیری زیستبوم 5G در کشور را در نظر گفتهایم.»
محمدجواد آذری جهرمی با بیان اینکه در حالحاضر 5G همزمان با دنیا در کشور در حال توسعه است اعلام کرد: «مصوبات و قوانین بالادستی برای توسعه 5G گرفته شده تا به مشکل توسعه 4G و 3G در کشور برنخوریم. براساس سند شبکه ملی اطلاعات این مجوز گرفته شده که ۱۰ درصد ترافیک روی شبکه ملی اطلاعات بر بستر تکنولوژیهای جدید باشد که توسعه خدمات بر مبنای 5G یکی از این تکنولوژیهای جدید است.»
براساس اظهارت او در حالحاضر در پژوهشگاه فناوری اطلاعات و مجموعه ایرانسل و محیط اطراف این اپراتور، امکان خدمات دهی 5G به وجود آمده است. همچنین به گفته وزیر ارتباطات در حالحاضر ایرانسل براساس برنامهریزیهای خود در تلاش است تا دو نقطه دیگر در تهران یعنی منطقه عباسآباد و مجموعه دانشگاه تربیت مدرس را تحت پوشش 5G قرار دهد. آنطور که جهرمی در این برنامه اعلام کرد همراه اول نیز در گامهای اولیه برای نصب سایتهای 5G قرار است استفاده از این تکنولوژی را به صورت نمادین در دانشگاههای تهران، صنعتی شریف و علوم پزشگی شهید بهشتی راهاندازی کند.
جهرمی با اعلام اینکه تصمیم دارند بخشی از عقبماندگی در حوزه توسعه اینترنت ثابت را با توسعه 5G در کشور برطرف کنند گفت: «فکر میکنیم تا پایان دولت بخش زیادی از سایتهای فعلی را به 5G ارتقاء دهیم. البته این کار به صورت سراسری نخواهد بود و به صورت نقطهای برای ارائه خدمات FWA یا اینترنت خانگی به کمک مودم نه گوشی رخ میدهد.» او ادامه داد: «مجوزهای لازم از سوی سازمان تنظیم مقررات با بازنگری در پروانه سرویسهای اینترنت بیسیم ثابت در این زمینه ارائه شده است. در این فکر هستیم که دولت در سرمایهگذاری این بخش مشارکت کند و سرمایهگذاری را تنها بر عهده اپراتورها نگذاریم.» جهرمی تاکید کرد که تا اسفند ماه بخش خوبی از ظرفیت مناطق پرتراکم کشور بر بستر تکنولوژی 5G قابل ارایه خواهد بود.
او به سود اقتصادی توسعه این تکنولوژی در کشور اشاره کرد و گفت: «توسعه 5G در کشور را با توسعه کاربردهایش در بخشهایی مانند اینترنت اشیا و هوش مصنوعی شروع کردهایم و از رشد اقتصادی که میتواند به دنبال داشته باشد مطمئن هستیم. در حال حاضر حجم متوسط ماهانه مصرف اینترنت موبایل در کشور ۱۰ گیگابایت است که این میزان مصرف در شبکه اینترنت ثابت به ۴۵ گیگابایت میرسد. مطمئنا با توسعه 5G به دلیل سرعت و کاهش اختلال در آن فشار روی شبکه موبایل نیز کمتر و اپراتورها میتوانند خدمات بهتر و با کیفیتتری به کاربرانشان ارائه کنند.»
او از شروع رسمی خدمات رسانی به کمک تکنولوژی 5G در کشور خبر داد و اعلام کرد که ایرانسل و همراهاول به کمک ۴ شرکت دیگر فعال در حوزه اینترنت بیسیم ثابت تلاش خواهند کرد که سرویس اینترنت با کیفیتی به کاربران کشور ارائه دهند. همچنین او تاکید کرد که براساس سند شبکه ملی اطلاعات که باید هزینه حوزه ارتباطات ۲ درصد سبد خانوارها را تشکیل دهد، بنابراین هزینه استفاده از 5G برای کاربران بالا نخواهد بود. او در پاسخ به سوال برخی منتقدان که وقتی محتوایی نباشد توسعه 5G چه مزیتی دارد گفت: «با کمک سرویسهای بومی و همچنین تعامل فعالانه با سرویسهای خارجی امید داریم که تولید محتوا در کشور افزایش پیدا کند.» همچنین جهرمی از برنامه بعدی وزارت ارتباطات برای اتصال نزدیک به هزار و ۱۰۰ دانشگاه به شبکه فیبرنوری خبر داد و اعلام کرد: «درحالحاضر نزدیک به ۲۰۰ دانشگاه به فیبرنوری متصل هستیم که با سرمایهگذاری جدی در برنامه داریم که تمام دانشگاه کشور که نزدیک هزار و ۱۰۰ دانشگاه است را به فیبرنوری متصل تا دغدغه جریان علمی برای تولید محتوا و دسترسی باکیفیت به محتوا برطرف شود.»
آنطور که جهرمی اعلام کرد در حال حاضر با انعقاد ۵ تفاهمنامه بین وزارت ارتباطات با دو دانشگاه شریف و تهران، همراه اول و ایرانسل در این برنامه شرایط توسعه 5G در کشور زده خواهد شد. براساس یکی از این تفاهمنامهها قرار است با همکاری ایرانسل و مجموعههای دانشگاهی در شهر کیش طرح پایلوت ایجاد محیط استاندارد برای پیادهسازی خودروهای خودران زده شود. از سمت دیگر در تفاهمنامهای دیگر بین همراه اول و تیمهای دانشگاهی طرف تفاهمنامه قرار است طرح سلامت هوشمند از جمله جراحی از راه دور به کمک تکنولوژی 5G به اجرا گذاشته شود.