skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی:

افزایش قیمت دلار و مشکل تخصیص ارز عامل گرانی در بازار موبایل است

تحریریه پیوست

۳۱ شهریور ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در واکنش به افزایش بین ۳۰ تا ۵۰ درصدی قیمت گوشی در چند روز گذشته اعلام کرده که بالا رفتن قیمت دلار و همچنین مشکلات تخصیص ارز به واردکنندگان موبایل باعث این گرانی شده است. با این حال امیر اسحاقی تاکید کرده تخصیص ارز برای واردات موبایل و اصلاح قانون سقف و سابقه می‌تواند آرامش به بازار فروش گوشی‌ را به کشور بازگرداند.

به گزارش روابط عمومی انجمن وارد کنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، امیر اسحاقی، دبیر انجمن واردکنندگان موبایل درباره شرایط تامین موبایل مورد نیاز کشور گفت: «طی ۴۵ روز گذشته تخصیص ارزی به منظور واردات موبایل به شرکت‌ها صورت نگرفته است. این اتفاق باعث کاهش موجودی شرکت‌ها و ناتوانی آن‌ها در تامین نیاز بازار شده است.»
وی ادامه داد: «عدم تخصیص ارز و ناتوانی در تامین موبایل در روزهایی رخ داد که با تقاضای مضائف از سوی بازار به دلیل بازگشایی مدارس روبرو شدیم و این اتفاق باعث برهم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضا و ایجاد شوک قیمتی در بازار شد.»
اسحاقی ضمن اشاره به لزوم ایجاد تعادل در بازار گفت: «امروز بیش از ۳۵۰ شرکت مجوز واردات رسمی موبایل را دریافت کرده اند که از این میان ۱۷۰شرکت از ابتدای سال ۹۹ تا کنون موفق به واردات تلفن همراه به کشور شده‌اند.» به گفته او طبق آمارهای ارائه شده توسط سامانه همتا، در نیمه اول سال جاری (از فروردین تا شهریورماه۹۹) تعداد ۶ و نیم میلیون دستگاه موبایل در کشور ثبت رجیستری شده است که ۵۰۰ هزار دستگاه آن از طریق رویه مسافری ثبت شده که عمدتا مربوط به برند آمریکایی آیفون بوده که به صورت قاچاق وارد کشور شده است.

او با استناد به آمارهای موجود اعلام کرد:‌ «بر اساس آمارهای دریافتی حدود ۱ و نیم میلیون دستگاه موبایل فعال نشده در کشور موجود است که از این میزان چیزی حدود ۶۰۰هزارتای آن گوشی های فیچرفون (دکمه‌ای) است و ۹۰۰هزار دستگاه دیگر موبایل‌های هوشمند هستند که این تعداد گوشی در سطح خرده فروشی و فروشگاه ها موجود است. این در حالی است که تجربه نشان داده موجودی پشتیبان مورد نیاز که باعث ایجاد اطمینان خاطر در بازار شود، باید ۳ و نیم میلیون دستگاه باشد.»
اسحاقی ضمن اشاره به بار روانی که ترس از کمبود کالا در بازار ایجاد کرده، یادآور شد: «بارها گفته‌ایم که اشباع کالایی که تقاضای بالایی دارد باع رقابت در سطح توزیع می‌شود. به این ترتیب با ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا شاهد تعدیل قیمت‌ها در سطح عرضه و خرده فرشی خواهیم بود. اما در شرایط کنونی نه تنها تخصیص برای واردات موبایل صورت نمی‌گیرد، بلکه ثبت سفارش شرکت‌ها نیز به دلیل اجرای قانون سقف و سابقه مختل شده است.» براساس اظهارات او در ماه‌های مرداد و شهریور  کشور با کاهش ۲۰ برابری ثبت سفارش نسبت به تیرماه روبرو شده است.

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در ادامه با اشاره به اینکه مجموعه فعالیت‌هایی می‌تواند بازار موبایل را از این مشکلات دور کند گفت: «ما به عنوان طرف مشورتی دولت در حوزه تلفن همراه با درک شرایط اقتصادی کشور، از دستگاه های دولتی خواسته‌ایم تا گشایشی مسمتر و پایدار در زمینه‌ی تخصیص ارز برای واردات موبایل صورت گیرد. همچنین پیشنهاداتی در خصوص اصلاح قانون سقف و سابقه ارائه کرده ایم که امیدواریم با اعمال اصلاحات پیشنهادی، ثبت سفارش‌های موبایل آغاز شود و با این دو اقدام نیاز بازار تامین و کالا به سطح اشباع برسد.»

http://pvst.ir/8ne

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو