«پوسیدگی مغزی» واژه منتخب آکسفورد برای سال ۲۰۲۴ به روند مهمی در جهان امروز اشاره دارد
ناشر فرهنگ لغت محبوب آکسفورد واژه منتخب خود برای سال ۲۰۲۴ را پوسیدگی مغزی یا…
۱۳ آذر ۱۴۰۳
عضو کمیسیون صنایع مجلس:
۱۹ شهریور ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس و وزیر اسبق ارتباطات در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم باید نظام مدیریت فضای سایبری را تعریف کند و نباید مردم را در فضای مجازی بیپناه رها کرد، از روند توسعه شبکه ملی اطلاعات انتقاد کرد. به اعتقاد رضا تقیپور الزامات شبکه ملی اطلاعات در زمانبندی مشخص تحقق پیدا نکرده است.
به گزارش پیوست، رضا تقیپور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در جلسه علنی امروز (۱۹ شهریور) مجلس به سخنان مقام معظم رهبری در زمینه تغییر مفهوم حکمرانی در دنیای امروز اشاره کرد و گفت: «فضای مجازی امروزه تمدن جدیدی را ایجاد کرده است؛ مانند انقلاب صنعتی. گسترش روزافزون قابلیتهای فضای مجازی،جهانیشدن ارتباطات، انفجار اطلاعات و فناوریهای نوظهور باعث مطرح شدن مفاهیم و پارادایم نوین شده است.»
او ادامه داد: «به گفته صاحبنظران ما در ابتدای یک انقلاب قرار داریم. این انقلاب شیوه زندگی و کسبوکار و ارتباط را به شکل گستردهای تغییر میدهد. این انقلاب به سرعت در حال فراگیری است و ما هم باید سرعت و فراگیری انقلاب را درک کنیم. در بین چالشهای متنوعی که با آن روبرو هستیم، مهمترین و اساسیترین چالش دنیای امروز تحولات فضای مجازی است و ما باید این تحولات را درک کنیم.»
به گفته تقیپور فضای مجازی امروزه روی حاکمیتهای ملی اثرات عمیق و گستردهای دارد و حاکمیت فضای سایبر امروز یکی از ابعاد جدید حاکمیت ملی در فضای سایبری است. او همچنین تاکید کرد: «حاکمیت دارای سه عنصر قلمرو، شهروندان و سیاست است. بنابراین پیششرط وجود حاکمیت ملی در فضای مجازی برخورداری از قلمرو و شهروندان و نظام است. باید نظام مدیریت فضای سایبر را در مجلس تعریف کنیم وگرنه فاصلهامان از این قافله جهانی بیشتر و بیشتر خواهد شد.»
وقتی میدانیم افرادی از بیرون فضای مجازی را هدایت میکنند، نمیتوانیم در مقابل آن بیکار بنشینیم. ما نمیتوانیم مردم را که با فضای مجازی در ارتباط هستند، بیپناه رها کنیم
رضا تقیپور، نماینده تهران در مجلس
این نماینده تهران همچنین بیان کرد: «از آنجا که تمام رفتارهای جامعه فیزیکی به طور طبیعی در فضای سایبری هم منعکس میشود. مدل مدیریت جامعه فیزیکی هم به طور طبیعی در فضای مجازی اعمال میشود. البته باید توجه کنیم که این شیوه مدیریت باید متفاوت باشد. حواسمان باید باشد که حاکمیت ملی در آینده به صورت اجتنابناپذیر به فضای سایبری که مردم به صورت فزایندهای به آن اتکا دارند، تسری پیدا خواهد کرد.»
تقیپور در ادامه اضافه کرد: «ما نمیتوانیم مردم را که با فضای مجازی در ارتباط هستند، بیپناه رها کنیم؛ چرا که عوامل مسلط بینالمللی در این زمینهها فعال هستند. به همین خاطر من روی شبکه ملی اطلاعات تاکید دارم. دولت برای توسعه این شبکه اهتمام لازم را به خرج نمیدهد. شبکه ملی اطلاعات اجزایی دارد و این اجزا باید در زمانبندی مشخص توسعه یابند. در حالی که از زمانبندی عقب هستند. سیاستهای اصولی که در زمینه پهنای باند وجود دارد، باید رعایت شوند.»
او با بیان اینکه در حاکمیت فضای سایبری کشور در اشکال مختلف مانند حاکمیت دادهها واطلاعات، حاکمیت فضای فناوری، حاکمیت فضای الکترومغناطیسی در کشور خلاهای جدی وجود دارد،گفت: «مجلس یازدهم وظیفه دارد با توجه به آثار چشمگیر فضای مجازی در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی و لزوم بهرهمندی از فرصتهای ناشی از آن در جهت پیشرفت همه جانبه کشور و ارائه خدمات گسترده و مفید به اقشار گوناگون مردم و گسترش و عمقبخشی به اقتصاد دیجیتال دانش بنیان وبرنامهریزی همه جانبه برای بهبود شرایط کسبوکارهای مرتبط با فضای مجازی به سرعت قوانین لازم در این حوزه را تدوین کند.»