skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل جدید شرکت پست با ماموریت افزایش درآمدها آغاز به کار کرد

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲ شهریور ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۳ شهریور ۱۳۹۹

مراسم تودیع حسین نعمتی مدیرعامل سابق شرکت ملی پست و معرفی رمضانعلی سبحانی‌فر به عنوان مدیرعامل جدید شرکت پست امروز عصر (۲ شهریورماه) برگزار شد. در این مراسم رمضانعلی سبحانی‌فر «راه‌اندازی سیستم مکانیزه تجزیه و مبادلات»، «ارتقا سیستم شبکه مجازی و یکپارچه‌کردن آن»، «تکمیل پروژه GNAF» و «ارتقا سطح معیشت کارکنان و امنیت شغلی آنها» را به عنوان ۴ محور برنامه‌های خود اعلام کرد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز از مدیرعامل جدید درخواست کرد تا افزایش ظرفیت شرکت پست با راه‌اندازی سیستم مکانیزه تجزیه و مبادلات را پیگیری کند و درآمد این شرکت را از هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته به دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در سال جاری برساند.

به گزارش پیوست، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، به فعالیت‌های انجام شده در زمان مدیریت حسین نعمتی پرداخت و گفت: «در این سه سال درآمد شرکت ملی پست از سالی ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۶ به هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ افزایش یافت. سیاست توسعه بازار و محصول در شرکت پست به خوبی پیگیری شد. آمار ترافیک از ابتدای سال ۹۸ تا ماه قبل پنج برابر شده است. بخشی از افزایش حجم مرسولات به کرونا بستگی دارد و بخشی دیگر این بود که شرکت پست به سمت B2B رفته و با شرکت‌های دیگر قرادادهای بسیاری منعقد کرد.»

او ادامه داد: «در سال‌های گذشته شرکت پست بیشتر از ظرفیت نیرو استخدام کرده بود و حجم بسیار نیروها مشکل‌آفرین شد. در این دوره سیاست انقباضی در نظر گرفتیم و با بازنشستگی و عدم جذب نیرو بدنه عملیاتی شرکت سبک‌تر شد.»

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مدیرعامل جدید پست باید به افزایش ظرفیت شرکت پست توجه کند.

او با اشاره به اینکه در این دوره افزایش درآمد پرسنل و مدیریت افزایش درآمد سایر شرکت‌ها دنبال شد، بیان کرد: «طرح ستاپ برای توجه به معیشت کارکنان اجرایی شد و ۵۰ درصد حقوق‌ها افزایش یافت و هم‌اکنون پستچی داریم که ۱۱ میلیون حقوق دریافت می‌کند.»

به گفته جهرمی شرکت پست ظرفیت‌های بسیاری دارد که مدیرعامل جدید باید به آنها توجه کند و راه‌ افزایش ظرفیت شرکت پست مکانیزه‌کردن تجزیه و مبادلات مرسولات است. او همچنین بیان کرد: «اگر هم‌اکنون ترافیک مرسولات پستی  ۲.۲ میلیون است، این مقدار باید به ۵ یا ۱۰ میلیون ارسال مرسوله برسد. از مدیرعامل جدید پست همچنین انتظار دارم تا درآمد این شرکت از هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته به دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در سال جاری برسد.» براساس گفته‌های جهرمی، برنامه تحول دیجیتالی پست برنامه بسیار هوشمندانه‌ای است که باید در شرکت پست با هدف ارتقا مدیریت عملیات، هوشمندسازی شبکه پستی و ارائه خدمات نوین همچنان با جدیت دنبال شود.

جهرمی با اشاره به اینکه دستورالعمل ارسال اجباری مرسولات بالای پنج کیلو با پست پیشتاز اشتباه است و انحصار ایجاد می‌کند،گفت: «رویه‌ای که برای افزایش درآمد شرکت به مردم فشار بیاورید اشتباه و خلاف استراتژی توسعه بازار است.»

چهارمحور برنامه مدیرعامل جدید

در این مراسم رمضانعلی سبحانی‌فر، مدیرعامل جدید شرکت ملی پست به تجربیات خود در وزارت ارتباطات پرداخت و گفت: «۲۱ سال در بدنه وزارت ارتباطات و ۸ سال مسئولیت بخش ارتباطات در مجلس را به عهده داشتم. در طول مدت ۸ سال کارهای مهمی برای مجموعه وزارت ارتباطات انجام دادیم. زمانی وزارت ارتباطات و راه و شهرسازی ادغام شد و حتی وزیر راه و شهرسازی هم در ساختمان وزارت ارتباطات ساکن شد. چون براساس برنامه پنجم دولت باید تعداد وزارت‌خانه‌ها را کاهش می‌داد. من با رئیس مجلس و دیگر مسئولان صحبت کردم و برای برگشت این قانون راهی نبود و باید طرحی ارائه می‌کردیم و دو سوم رای نمایندگان را نیاز داشت. طرح را تهیه کردیم و در صحن علنی با ۱۹۱ رای از ادغام وزارت ارتباطات جلوگیری شد.» او ادامه داد: «امروز اگر وزارت ارتباطات در خودش اعتباری می‌بیند به خاطر تصویب ماده واحده‌ای در مجلس بود و براساس آن درآمدهای وزارت ارتباطات به توسعه بخش ارتباطات برمی‌گردد.»

خارج کردن شرکت پست و پست‌بانک از واگذاری به بخش خصوصی و تهیه و تدوین اساسنامه شرکت ملی پست از دیگر اقداماتی بود که سبحانی‌فر در این مراسم اعلام کرد. او همچنین برنامه‌های خود را برای شرکت ملی پست معرفی کرد و گفت: «در برنامه کاری خود چهار محور را در نظر گرفتم. توجه به کارکنان، امنیت شغلی و ارتقا سطح معیشت کارکنان، راه‌اندازی سیستم مکانیزه تجریه مبادلات، ارتقا سیستم شبکه مجازی و یکپارچه‌سازی آن، تکمیل پایگاه اطلاعاتی GNAF.»

او از وزیر ارتباطات درخواست کرد تا فصل‌الخطاب شرکت پست با شرکت‌های زیرمجموعه و دستگاه‌های بیرونی و شرکت‌های خصوصی قانون باشد. سبحانی‌فر همچنین بیان کرد: «من بخش خصوصی را به عنوان شریک خوب می‌شناسم و رقیب نمی‌دانم. من در بخش خصوصی بیشترین همکاری را خواهم کرد، در صورتی که قانون اجرایی شود.»

مدیرعامل جدید شرکت پست گفت که بخش خصوصی را به عنوان شریک می‌داند و با بخش خصوصی بیشترین همکاری را خواهد داشت

به گفته مدیرعامل جدید شرکت ملی پست، این شرکت حالا ۸۵۰ میلیارد تومان زیان انباشته دارد و زیان انباشته شرکت در سال ۹۸ هم ۳۸۰ میلیارد تومان بوده است. او همچنین بیان کرد: «چه کسی حاضر می‌شود مرسوله‌ای را با ۱۰ هزار تومان از تبریز به سیستان ببرد؟ من خودم قانون‌گذار بودم و می‌دانم می‌توان درآمدزایی بهتری داشت. ارائه خدمات پایه پستی در سراسر کشور باید با نرخ مصوب کمیسیون و مابه التفاوت نرخ مصوب کمیسیون با قیمت تمام شده در بودجه سالانه در نظر گرفته و باید به شرکت پست پرداخت شود. اگر فصل الخطاب قانون باشد و مرزها مشخص باشد، می‌توانم مشکلات را برطرف کنم.»

۵۰ درصد افزایش درآمد کارکنان

حسین نعمتی، مدیرعامل سابق شرکت پست در این مراسم با تشکر از همه معاونان و مجموعه هیات مدیره پست در مورد اقدامات انجام شده در شرکت پست در زمان مدیریت خود گفت: «زمانی که شرکت پست را تحویل گرفتم، شرکت دارای شرایط ویژه‌ای بود و از زیرساخت‌هایی که باید برخوردار باشد، بی‌بهره بود، فعالیت بخش خصوصی پست شروع شده و در دنیا ساختار شرکت پست تغییر کرده و از پست نامه به سمت بسته و امانت رفتند. ما هم باید در ساختار خود تغییراتی ایجاد می‌کردیم و ایجاد تغییرات مستلزم برنامه‌ریزی بود. به همین خاطر با یک تیم قوی برنامه‌های گذشته شرکت پست را به روزرسانی کردیم و آنها را با شرایط جدید دسته‌بندی کردیم.»

او همچنین بیان کرد: «در این زمینه ۱۲ کمیته در شرکت پست تشکیل شد و همه اعضای هیات مدیره و معاونان عضو این کمیته‌ها بودند و در این کمیته‌ها ۷۲ پروژه تعریف شد. بخش قابل توجهی از پروژه‌ها اجرایی شد. در یک ماه گذشته در سطح شبکه پستی کشور بحث تغییر ساختاری اجرایی و عملیاتی شد.»

او در سخنان خود به پروژه GNAF نیز اشاره و بیان کرد: «یکی از پروژه‌هایی که به عنوان پروژه اقتصاد مقاومتی در گذشته تصویب شده و اجرایی نشده بود، پروژه GNAF بود. در گذشته مدلی که برای اجرایی‌کردن این پروژه در نظر گرفته بودند، هزینه‌هایی بسیاری در برداشت. الان این پروژه صد درصد اقتصادی شد.» به گفته حسین نعمتی هم‌اکنون ۳۰۰ شهر ژئوکد شدند و ۸۰ درصد این پروژه عملیاتی و اجرایی شده است.

براساس گفته‌های نعمتی بسیاری از نرم‌افزارهایی که در گذشته در سطح شبکه پستی کشور استفاده می‌شد، به صورت جزیره‌ای فعالیت می‌کردند و در ساختار جدید پست همه نرم‌افزارها بهسازی و یکپارچه شدند و الان همه مرسولات قابل رهگیری هستند.

حسین نعمتی، مدیرعامل پیشین پست گفت که در زمان مدیریتش، پروژه GNAF پیشرفت ۸۰ درصدی داشته است

او همچنین بیان کرد: «بحث مهم دیگر معیشت کارکنان است و امروز می توانیم ادعا کنیم که در بحث پرداخت‌ها شفافیت‌های بسیار خوبی ایجاد شد. کارمندان ماهی هشت میلیون تومان پرداختی دارند. هزینه یک نفر قراردادی به ۱۰ میلیون تومان رسیده است. البته با مشکلاتی که وجود دارد شاید این اعداد خیلی زیاد هم نباشد.»

نعمتی با اشاره به اینکه گاهی در گذشته بودجه‌ای برای پرداخت وجود نداشت؛ اما در دوره جدید تمام پرداخت‌ها سر وقت انجام می‌شود، گفت: «اکنون در سطح شبکه پستی کشور بدهی به پیمانکاران نداریم و سرمایه شرکت امروز به ۱۲ هزار میلیارد رسیده است.»

نوسازی ناوگان پستی از دیگر موضوعاتی بود که نعمتی به آن اشاره کرد و گفت: «در این مدت ناوگان شرکت پست بهبود پیدا کرد. در بخش نامه‌رسانی ۳ هزار ۲۰۰ دستگاه موتور به ناوگان اضافه کردیم. بحث پست پلاس و استفاده از موتور برقی در ناوگان شرکت پست هم با جدیت در حال پیگیری است. البته مشکلات در سطح کشور باعث شد تا ما نتوانیم آن را اجرایی کنیم.»

او همچنین آمار و ارقامی از وضعیت شرکت پست در دنیا پرداخت و گفت: «امروز شرکت پست ایران در دنیا به جایگاه سی‌وهشتم دست پیدا کرده است. در بحث کیفیت سرویس خدمات پایه جایگاه چهاردهم در سطح کشور داریم. در بحث سرویس پیشتاز در دنیا سوم هستیم. در ایام کرونا رشد بیش از ۳۵ درصد حجم مبادلات و بسته‌ها را تجربه کردیم، درآمد کارکنان در سال ۹۹ بیش از ۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزایش یافته است. حقوق و دریافتی کارکنان از ابتدای سال ۹۸ تاکنون افزایش صددرصدی داشته است.»

او همچنین به پروژه‌هایی که ناتمام مانده و مدیرعامل جدید باید آنها را دنبال کند، پرداخت و گفت: «زمان کافی برای اجرای تمام پروژه‌ها را نداشتیم و برخی از آنها ناتمام ماند. برنامه‌هایی مانند توسعه هاب پستی، پست هوشمند، توسعه زیرساخت‌های کشور، تکمیل سرویس‌های سکوی الکترونیک و راه‌اندازی تجارت الکترونیکی بین کشورهای همسایه باید دنبال شود.»

http://pvst.ir/8ix
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو