دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
آیا قطعی برق برج میلاد دوباره تکرار خواهد شد؟
۲۲ مرداد ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
برق برج میلاد مهمترین برج مخابراتی و ارتباطی کشور امروز (۲۲ مرداد) برای کمتر از نیمساعت از سوی اداره برق تهران قطع شد. اداره برق دلیل این قطعی نیم ساعته را بدهی این برج به شرکت برق اعلام کرده است. این اتفاق در حالی رخ میدهد که با توجه به نصب تجهیزات مخابراتی و ارتباطی و حضور یکی از اصلیترین دیتاسنترهای کشور در این برج و ارائه سرویس از محل برج به برخی از مراکز حساس ارتباطی کشور، این اقدام میتواند موجب اخلال در ارائه سرویسهای آنلاین شود. چندی پیش نیز بهدلیل قطعی چندساعته فیبرنوری شهرداری با خروج دیتاسنتر آسیاتک از مسیر سرویس دهی، تعدادی از سایتهای مهم کشور برای بیش از ۵ ساعت از دسترس خارج شدند.
به گزارش پیوست، پس از شیوع ویروس کرونا و اعمال برنامههای فاصلهگذاری اجتماعی بسیاری از بخشهای تجاری برج میلاد تعطیل و درآمدهای این برج نیز با کاهش چشمگیری مواجه شد از سویی تعرفههای این برج برای خدمات عمومی مانند تعرفههای تجاری محاسبه میشود. این درحالی است که مسئولان این برج معتقدند که این برج زیربنایی ۶۳ هکتاری دارد که تمامی این مراکز تجاری نیست و محاسبه نرخ برق براساس تعرفه فرهنگی میتواند کمکی به رفع این مشکل کند.
معاون فنی برج میلاد، مهدی علیپور، در گفتوگو با پیوست با اعلام اینکه سیستمهای پشتیبانی این برج موجب شد تا مشکلی برای زیرساختهای موجود در برج بهوجود نیاید گفت: «با توجه به حساسیت برج میلاد، زیرساختهای پشتیبانی این برج به گونهای طراحی شده که میتواند برای مدتی قطعی برق را جبران کند؛ اما قطعی برق در این برج در صورت تکرار یا تداوم میتواند خسارتهای جبران ناپذیری به جای بگذارد.»
او ادامه داد: «هر چند UPSهای موجود در برج برای مدتی میتواند جوابگوی برق باشد؛ اما با توجه به آسانسورهای بکارگرفته شده در برج، اگر کسی در آسانسور میماند، میتوانست مشکلزا باشد.»
او تاکید کرد: «از سویی ما به مراکز حساسی از جمله هلالاحمر و اورژانس تهران و دیتاسنتر آسیاتک خدمات ارائه میدهیم و هر گونه اختلال در سرویسدهی میتواند خطرات جبران ناپذیری بهجا بگذارد.»
او با اشاره به اینکه برج میلاد بعد از حرم امام رضا بزرگترین نیروگاه مقیاس کوچک در تولید برق است گفت: «ما به صورت میانگین یک مگاوات به برق شهر بر میگردانیم ولی به دلیل اینکه فرکانس این نیروگاه CCHP با برق شهر هماهنگ است و از طریق آن تولید برق میکند قطعی برق شهر موجب توقف در تولید برق نیز شد.»
برج مخابراتی میلاد با هدف ارائه خدمات و فرستنده مخابراتی در قلب تهران راهاندازی شد و در ابتدا قرار بود مانند سایر کشورها از این برج برای ارائه خدمات مخابراتی استفاده شود؛ اما تا کنون به صورت محدود از این قابلیت برج استفاده شده است. برج میلاد هماکنون به هلال احمر و اورژانس تهران و سایر مراکز حساس کشور ارائه خدمت میکند اما با توجه به ارتفاع این برج از خدمات مخابراتی آن، شرکتها ارائهدهنده خدمات مخابرات و شرکتهای FCP نمیتوانند بهرهمند شود.
امکان ارائه خدمات در ارتفاع بیش از ۴۰۰ متر فقط از طریق برودکست وجود دارد و این امکان هماکنون فقط در اختیار صداوسیما است. سرویس برودکست یا همان فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ که به صورت اختصاصی در اختیار صدا و سیماست. با وجود اینکه برج میلاد بارها به صدا و سیما پیشنهاد کرده که از این قابلیت برج میلاد استفاده کنند و خدمات برودکست خود را به این برج منتقل کند اما این سازمان تا کنون اقدامی در این زمینه انجام نداده است.
*عکس از سعید فداییان