skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

حالا که فین تک‌ها می توانند بانک باشند، گام بعدی چیست؟

تحریریه پیوست

۱۶ مرداد ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

هفته گذشته نئوبانک وارو (Varo) به عنوان استارتاپی در زمینه ارائه خدمات مالی نوین، اعلام کرد اداره حسابرسی ارزی (OCC) اجازه نامه فعالیت کامل یک بانک را به این شرکت اعطا کرده است و صندوق بیمه سپرده‌های بانکی دولت فدرال (FDIC) و بانک مرکزی آمریکا نیز این شرکت را به عنوان یک بانک ارائه دهنده خدمات بانکداری خرد به رسمیت شناخته است.

به گزارش پیوست، استارت‌آپ وارو (Varo) به عنوان یک نئوبانک برای رسیدن به این مرحله سه و نیم سال انتظار کشید، اما حال این شرکت مجاز است سپرده مستقیم را به شکل مالکانه دریافت کند و درنتیجه هزینه‌های سرمایه و اعطای وام کاهش پیدا می‌کنند. هرچند این شرکت از این پس می‌تواند هزینه‌های سرمایه‌گذاری خود را کاهش دهد اما به دلیل استانداردهای پیچیده و سختی که در مسیرش قرار داشت بعید به نظر می‌رسد که استارت‌آپ دیگری بخواهد این مسیر را طی کند.

حالا که مجوز بانکداری برای وارو صادر شده است، گام بعدی چیست؟ کولین والش مدیر عامل این شرکت می‌گوید از این مجوز برای دنبال کردن یک سری اهداف استراتژیک استفاده خواهند کرد؛ کاهش هزینه‌ها، کنترل بیشتر و ارائه سریع محصولات. با این حال این مجوز موقعیت‌های بیشتری را در زمینه بانک‌داری شخصی فراهم خواهد کرد.

وارو تا کنون خدمات مالی خود را از طریق همکار بانکی خود، بنکورپ (Bancorp) ارائه می‌داد. فین‌تک‌ها برای ارائه خدمات بانکی با بانک‌ها وارد مذاکره می‌شدند و از سوی آنان ارائه خدمات می‌کردند. آنان مدیریت برنامه برای ارائه رابط کاربری به مشتریان را بر عهده می‌گیرند، اما این همکاران بانکی هستند که مالکیت حساب‌های جاری، سپرده و اعتباری را بر عهده دارند.

اما از این پس وارو با مالکیت زیرساخت خود می‌تواند کنترل بخش بانکی را در اختیار بگیرد و هزینه‌های ساختار هر حساب را کاهش دهد. همچنین این شرکت می‌تواند واسطه‌ای متناسب بابخش‌های زیرساختی خود  طراحی کند و فرایندهای بانکداری از جمله مدیریت حساب و تصمیم گیری درمورد وام را با توجه به درگاه خودش اداره کند.

این شرکت قرار است پس از انتقال ۲ میلیون کاربر خود به بانک وارو، کارت‌های اعتباری، وام و سپرده‌های خاص خود را معرفی کند. از این پس با عدم وابستگی به بانک‌ها، این شرکت می‌تواند خدمات بانکی خود را به صورت مستقیم و کم هزینه ارائه کند.

جالب اینکه وارو حالا می‌تواند خود یک ارائه دهنده خدمات بانکی باشد. آیا وارو به همکار بانکی تبدیل خواهد شد و علاوه بر نرم افزار فعلی زیرساخت بانکی را هم به دیگر شرکت‌ها ارائه خواهد داد؟

پلتفورم‌های BaaS (بانکداری به عنوان یک خدمت) نرم افزار کاملی برای ارائه خدمات بانکی را فراهم می‌کنند و فین‌تک‌ها برای ارائه این خدمت باید با یکی از بانک‌های تایید شده FDIC همکاری کنند. شرکت وارو با ارائه زیرساخت بانکی در کنار BaaS به گزینه‌ای کم هزینه برای فین‌تک ها تبدیل خواهد شد.

حتی اگر وارو مجوز نرم‌افزار بانکداری خود را نیز به فین‌تک‌ها ارائه ندهد، بازهم قادر است سرمایه لازم را برای اعطای وام به مشتریان در اختیار فین‌تک ها قرار دهد. با این وجود اگر وارو به فعالیت در زمینه خدمات دسته اول بانکی ادامه دهد، دیگر فین‌تک‌ها اطمینان کافی برای استفاده از نرم افزار این شرکت را نخواهند داشت، زیرا این فین‌تک‌ها در واقع قرار است با این نئوبانک رقابت کنند.

باید دید که وارو در سال‌های آینده چطور روی این مجوز سرمایه‌گذاری خواهد کرد. این شرکت به رهبر دیگر فین‌تک ها بدل خواهد شد یا شاید هم در سطحی متفاوت و خاص خود به رشد ادامه دهد.

به هرحال توجه قانون‌گذاران به فین‌تک‌ها و ارائه آزادی عمل در زمینه خدمات مالی مطمئنا استارتاپ‌ها و فین‌تک‌ها را در مسیر هیجان انگیزی قرار خواهد داد.

 

منبع: فوربس

http://pvst.ir/8eu

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو