«پوسیدگی مغزی» واژه منتخب آکسفورد برای سال ۲۰۲۴ به روند مهمی در جهان امروز اشاره دارد
ناشر فرهنگ لغت محبوب آکسفورد واژه منتخب خود برای سال ۲۰۲۴ را پوسیدگی مغزی یا…
۱۳ آذر ۱۴۰۳
۱۹ فروردین ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
شیوع ویروس کرونا، موجب افزایش ۷۲ درصدی تعداد کاربران اپلیکیشنهای فینتک شده است، این در حالی است که بسیاری از بخشهای اقتصادی جهانی در آستانه رکود قرار دارند.
بر اساس تحقیقات جدید گروه deVere شرکت خدمات مالی سوئیس، جهش سریع استفاده و بهکارگیری اپلیکیشنهای فینتک اخبار دلگرم کنندهای را برای این بخش به ارمغان آورده است. به نظر میرسد میراثی که ویروس کرونا از خود به جای خواهد گذاشت، یک جامعه آنلاین و دیجیتال رشدیافته خواهد بود. بر اساس این تحقیقات رشد ۷۲ درصدی در استفاده از اپلیکیشنهای فینتک نشانگر تطبیقپذیری مردم با شرایط انسداد اجتماعی و تعطیلی کسبوکارهاست که ویروس کرونا به جامعه تحمیل کرده است.
مدیر بخش اروپایی گروه دیور جیمز گرین توضیح میدهد که دنیا در چند هفته اخیر به کلی تغییر کرده است. اقداماتی که ما جهت نابودی ویروس کرونا انجام میدهیم تاثیرات متقابلی بر زندگی، کار و امور مالی مردم خواهد داشت. گروه دیور رشد ۷۲ درصدی در استفاده از اپلیکیشنهای فینتک در اروپا را اندازهگیری کرده است که با توجه به ابتلای بیش از ۷۰۰ هزار انسان (تا زمان ترجمه این مقاله)، در سراسر جهان به ویروس کرونا جهشهای سریع مشابهی را در استفاده از اپلیکیشنهای فینتک در سایر نقاط دنیا میتوان متصور بود.
طبق همین گزارش، اپلیکیشن فروش طلای glint pay افزایش ۷۱۸ درصدی طی هفته گذشته در تعداد کاربرانش را گزارش کرده است. افزایش میزان کاربران اپلیکیشنهای فینتک فقط مختص اروپا نیست بلکه این روند در آسیا و خاورمیانه نیز خود را نشان داده است و فینتکها جهشی بزرگ را تجربه کردهاند. همچنین یک بانک در فیلیپین ثبتنام بیش از دو برابر معمول در خدمات بانکی آنلاین را گزارش کرده است.
در شرایط همهگیری کرونا وقتی که مردم به دنبال راههایی برای کارکردن، برقراری ارتباط و سرگرمی خود هستند اپلیکیشنهای فینتکی به کمک آنها آمدهاند و همین امر به نظر میرسد موجب افزایش چشمگیر استفاده از آنها شده است این روند تقریبا ، با نرخ رشد ثابت استفاده از تکنولوژیهای دیجیتال همزمان شده است.
نتفلیکس با آغاز قرنطینه، رکورد بالایی در تعداد بینندگانش را ثبت کرده است. در همین راستا جیمز گرین میگوید که کنفرانسهای از راه دور شرکت zoom میان دیگر شرکتهای تکنولوژی دیجیتال، موجب رشد قابل ملاحظهای در قیمت سهامش شده است. طبق گفته او دوره جدیدی که با دیجیتالی شدن و تکنولوژیهای جدید آغاز شده تغییرات مهمی را ایجاد خواهد کرد. افزایش تقاضا برای پلتفرمهای تماس تصویری مثل google hangouts, skype, فیستین, zoom برای کسانی که از راه دور کار میکنند (دور کاری) قابل ملاحظه است.
در همین راستا همهگیری ویروس کرونا روی ارتباطات ویدئویی zoom تاثیر بسیاری زیادی گذاشته است و موجب افزایش ارزش سهامش شده است. این بستر ارتباط ویدئویی که ارزش سهامش از اواسط فوریه روند کاهشی داشت، حالا با رشد ۳۲ درصدی سهامش در روزهای اخیر اثر قابل توجهی خلق کرده است.
البته سوال اینجاست که آیا این حرکت به سمت دیجیتالی شدن بعد از پایان همهگیری ویروس کرونا ادامهدار خواهد بود یا خیر؟ پاسخ مثبت است و این تاثیرات به احتمال زیاد تداوم خواهند داشت.
به کارگیری و استفاده از اپلیکیشنها ماهها و سالها قبل از شیوع ویروس کرونا رشد ثابت و پایداری داشته است. به عنوان مثال سال گذشته اداره مالی انگلستان گزارش کرد که در سال ۲۰۱۸ ، ۷۲ درصد از بزرگسالان از خدمات بانکی آنلاین و ۴۸ درصد از موبایل بانکها استفاده کردهاند. این امر نشان میدهد که حرکتی طولانی مدت از قبل در جریان بوده است .
استفاده از اپلیکیشنها سهولت و کارایی بیشتری را در مقایسه با مراجعه حضوری به شعب بانک برای مشتریان فراهم آورده است. محتمل است که شرایط فعلی که موجب مواجهه اجباری مردم با اپلیکیشنهای بانکی و فینتک شده است تعداد قابل توجهی از آنها را به کاربران واقعی اپلیکیشنها تبدیل کند (افزایش نرخ تبدیل). چنین اتفاق مشابهی در تکنولوژیهای دیجیتال به طورعام هم میتواند ایجاد شود. در آمریکا در سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۷ دورکاری رشدی در حدود ۱۵۹ درصد داشته است. آمریکاییها زمان کمتری را در بیرون و زمان بیشتری را در منزل سپری میکردند. این ناشی از وابستگی زیاد آنها به تکنولوژیهای دیجیتال بوده است.
انسداد اجتماعی و تعطیلی که ویروس کرونا در کسب و کارها ایجاد کرده است میتواند موجب تقویت و تسریع روندهایی که از قبل در جریان بودهاند بشود؛ به ویژه اگر این تعطیلات ماهها طول بکشد که این طولانی شدن میتواند سبب به وجود آمدن عادتهایی در مردم شود. به عبارت دیگر تاثیری که ویروس کرونا در طولانی مدت خواهد داشت این است که موجب گسترش ویروس دیگری به نام «تکنولوژی دیجیتال» خواهد شد.
منبع: فوربز