skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رییس مركز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط كسب‌وکار:

زمان لازم برای شروع کسب‌وکار از ۷۲ و نیم روز به ۷۲ ساعت کاهش یافت

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۱۲ مرداد ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

مدت زمان لازم برای شروع کسب و‌کار در ایران از ۷۲ و نیم روز به سه روز کاهش یافت. بر این اساس متقاضیان راه‌اندازی کسب و‌کار با مراجعه به اتاق بازرگانی استان خود از طریق «پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و‌کار» می‌توانند در سه روز شرکت خود را ثبت و مجوزهای لازم را دریافت کنند. رییس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد چالش احراز هویت الکترونیکی در ایران را دلیل عدم راه‌اندازی این پنجره واحد به صورت الکترونیکی اعلام و ابراز امیدواری کرد تا این پنجره واحد را تا پایان مهر یا آبان ‌ماه به صورت الکترونیکی نیز راه‌اندازی کنند.

به گزارش پیوست، بانک جهانی در «شاخص سهولت انجام کسب وکار» نماگری به نام «شروع کسب‌وکار» تعریف کرده است. براساس تعریف بانک جهانی، زمانی کسب‌وکاری شروع می‌شود که این مراحل را طی کرده باشد: ثبت شرکت مسئولیت محدود، ثبت اسم شرکت، گرفتن کد اقتصادی،ثبت نام مالیات برارزش افزوده، گرفتن کد کارگاهی تامین اجتماعی، انتشار آگهی روزنامه کثیرالانتشار، انتشار آگهی روزنامه رسمی و دریافت دفتر پلمپ شده حسابداری از پست.

رتبه ایران در نماگر «شروع کسب‌وکار» از میان ۱۹۰ کشور ۱۷۸ است و ۷۲ و نیم روز «شروع کسب‌ و کار» طول می‌کشد. حالا وزارت اقتصاد برای کاهش زمان این شاخص «پنجره واحد فیزیکی شروع کسب‌وکار» را در اتاق بازرگانی تهران راه‌اندازی کرد و علاوه بر تهران در اتاق بازرگانی‌های شهرهای شیراز ، اصفهان، مشهد و تبریز هم راه‌اندازی شده است.

به گفته علی فیروزی، رئیس مرکز ملی مطالعات و پایش بهبود فضای محیط کسب و کار وزارت اقتصاد و دارایی هراستانی که درخواست دهد، این پنجره واحد در اتاق بازرگانی استان مورد نظر راه‌اندازی می‌شود.

علی فیروزی، رئیس مرکز ملی مطالعات و پایش بهبود فضای محیط کسب و کار وزارت اقتصاد و دارایی خبر از راه‌اندازی پنجره واحد الکترونیکی شروع کسب و کار تا آبان ماه می‌دهد

علی فیروزی ،درمورد این پنجره واحد به پیوست گفت: «بانک جهانی شاخص «شروع کسب‌وکار» در ایران را ۷۲ و نیم روز ثبت کرده است و سبب شد تا رتبه ایران در شاخص «شروع کسب‌وکار» از بین ۱۹۰ کشور، ۱۷۸ باشد. هدف‌گذاری ما روی زمان بود و تلاش کردیم تا این زمان به سه روز کاهش پیدا کند.»

او اعلام کرد: «در ابتدا آنچه که برای ما اهمیت داشت، ارتباط بین دستگاهی بود. یعنی اگر اطلاعات شرکت فردی در سازمان ثبت، ثبت شد، دیگر نیازی نباشد تا به سازمان مالیات و تامین اجتماعی مراجعه و همان اطلاعات را ثبت کند و دستگاه‌ها با هم ارتباط داشته باشند و این اطلاعات میان دستگاه‌ها جابه جا شود.»

او ادامه داد: «به همین خاطر ارتباط الکترونیکی بین سازمان ثبت اسناد و سازمان امور مالیاتی،سازمان ثبت اسناد و سازمان تامین اجتماعی، سازمان ثبت اسناد و روزنامه رسمی و سازمان ثبت اسناد با پست از یکسال پیش برقرار شده بود.»

فیروزی همچنین گفت: «البته هم‌اکنون سایتی برای ثبت شرکت وجود دارد؛ اما وقتی ما بررسی کردیم که چرا فرآیند ثبت شرکت طولانی می‌شود، دریافتیم که به دلیل کمبود دانش حقوقی یا نبود دانش تخصصی برای نوشتن اساسنامه فرآیند طولانی می‌شود، یعنی اساسنامه را به سازمان مربوطه ارسال می‌کنند و دوباره اساسنامه را بازمی‌گردانند چون بخشی از آن اشتباه است یا نام شرکت انتخاب می‌کنند و مورد قبول واقع نمی‌شود. این موارد باعث طولانی‌تر شدن فرآیندها می‌شود.»

به گفته فیروزی در این پنجره واحد قرار نیست متقاضیان اطلاعاتی وارد سامانه کنند؛ بلکه دو کارشناس خبره که مورد تایید سازمان ثبت هستند، در پنجره واحد فیزیکی حضور دارند و تمام فعالیت‌های مربوط به راه‌اندازی کسب‌وکار را انجام می‌دهند.

او همچنین تاکید کرد: «گلوگاه بزرگ‌تر در طولانی‌شدن فرآیندها دریافت کد اقتصادی و گواهی ثبت‌نام ارزش افزوده بود که با بخشنامه وزیر اقتصاد کد اقتصادی را حذف کردیم و هر شرکتی که ثبت شد شماره شناسه ملی‌اش، کد اقتصادی او به شمار می‌آید، از همین رو راه‌اندازای شرکت بدون ارائه هیچ مدرکی و حتی غیرحضوری می‌تواند در سامانه مالیاتی ثبت‌نام کنند.»

براساس گفته‌های فیروزی بانک جهانی دریافت کد اقتصادی و دریافت گواهی ثبت نظام ارزش افزوده در ایران را ۵۵ روز ثبت کرده بود و حالا این چند روز هم حذف شده است.

او با اشاره به اینکه وجود چنین پنجره واحدی در کشورهای دیگر چون چین و گرجستان و آذربایجان هم مرسوم است، گفت: «از ۱۰ خرداد تاکنون حدود ۲۲ شرکت در این پنجره واحد در تهران ثبت شدند. بررسی ما نشان می‌دهد که در این مدت ثبت شرکت‌ها و تمام مراحل شروع کسب‌وکارها در این پنجره واحد بیش از ۳ روز طول نکشیده است. یک رکورد هم ثبت کردیم و یک شرکت در ظرف یک روز تمام مراحل «شروع کسب وکار» را طی کرد.»

به گفته فیروزی در اتاق بازرگانی‌های شهرهای شیراز، اصفهان، مشهد و تبریز هم این پنجره واحد راه‌اندازی شده و هر استانی که درخواست دهد هم پنجره واحد برایشان راه‌اندازی می‌شود.

او همچنین تاکید کرد: «در این مورد با اتاق بازرگانی‌ها همکاری کردیم تا این پنجره واحد به فرد وابسته نباشد و توسط بخش خصوصی واقعی که از این خدمت منفعت می‌برد، وابسته باشد تا دچار مشکل نشود. تاکنون ثبت شرکت‌ها با مسئولیت محدود در این پنجره واحد امکان‌پذیر بود و چند هفته آینده امکان ثبت شرکت‌های سهامی خاص هم به وجود می‌آید.»

یکی از مشکلات در راه‌اندازی پنجره واحد الکترونیکی شروع کسب و کار موضوع احراز هویت الکترونیکی افراد است

او در پاسخ به این سوال که چرا این پنجره واحد از ابتدا به صورت الکترونیکی راه‌اندازی نشد، گفت: «در حال حاضر ثبت شرکت‌ها به صورت آنلاین در سازمان ثبت وجود دارد و افرادی که دانش حقوقی خاص ندارند و برایشان تفاوتی ندارد چند روز مراحل شروع کسب‌وکار به طول ‌انجامد، می‌توانند به صورت مستقل شرکت‌های خود را ثبت کنند؛ اما این پنجره واحد فیزیکی و حضور افراد در این پنجره واحد به دو دلیل است.»

فیروزی این دو دلیل را اینگونه توضیح داد: «اول اینکه امکان دارد افراد دانش حقوقی و فنی برای شروع کسب‌وکار خود نداشته باشند و کارشناسان می‌توانند به آنها یاری برسانند و دوم احراز هویت الکترونیکی هنوز در ایران با مشکلاتی روبرو است. در ایران باید حداقل با حضور دو نفر شرکت ثبت کرد و امضای الکترونیکی باید به چه صورت انجام شود؟»

او در ادامه اضافه کرد: «بحث هویت الکترونیکی نیز در حال بررسی است تا پنجره واحد به صورت الکترونیکی راه‌اندازی کنیم. امیدوارم تا پایان مهر یا آبان‌ماه این پنجره واحد با تمام مزیت‌هایش هم به صورت الکترونیکی راه‌اندازی ‌شود و کارشناسان خبره در فضای مجازی به افراد برای راه‌اندازی کسب‌وکارشان کمک ‌کنند.»

فیروزی همچنین بیان کرد: «البته شاید بپرسید که چرا صبر نکردیم و شش ماه بعد پنجره واحد را به صورت الکترونیکی راه اندازی می‌کردیم. در این صورت در این مدت افرادی که می‌توانستند کار خود را در عرض سه روز انجام دهند، مجبور بودند زمانی بیش از این را طی کنند.»

براساس گفته‌های فیروزی آن چیزی که اهمیت دارد این است که ۷۲ و نیم روزی که بانک جهانی برای نماگر «شروع کسب‌وکار» محاسبه کرده بود، به ۷۲ ساعت کاهش یافت. او تاکید کرد که در حال‌حاضر هم این پنجره واحد با قواعد دولت الکترونیکی فعالیت می‌کند، یعنی روی بستر الکترونیکی داده‌های متقاضی به سامانه مالیاتی و تامین اجتماعی و روزنامه رسمی منتقل می‌شود.

http://pvst.ir/8dx
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو