skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مرکز داده همراه اول در تبریز افتتاح شد

همراه اول روی پیام‌رسان‌های داخلی سرمایه‌گذاری می‌کند

میثم قاسمی تحریریه

۸ تیر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

مراسم افتتاح مرکز داده همراه اول در آذربایجان شرقی با حضور رئیس مجلس، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد. در این مراسم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از همراه اول خواست تا روی پیام‌رسان‌های داخلی و موتور جست‌وجوی بومی سرمایه‌گذاری کند. این اقدام برای اجرایی شدن تکالیف تعیین شده شورای عالی فضای مجازی برای وزارت ارتباطات صورت گرفته است.

به گزارش پیوست، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح مرکز داده همراه اول در استان آذربایجان شرقی که امروز (۸ تیر) برگزار شد، گفت: «برای اجرای تکالیف شورای عالی فضای مجازی، تقسیم وظایف میان شرکت‌های مختلف انجام شده است و از همراه اول خواسته‌ایم در حوزه پیام‌رسان‌های داخلی و موتور جست‌وجوی بومی، سرمایه‌گذاری کند.»

در همین زمینه مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل همراه اول نیز اعلام کرد ساختمان جدید این شرکت که با هدف استقرار مدیران ارشد همراه اول ساخته شده بود، پیش از افتتاح با تغییراتی در اختیار شرکت‌های فعال در زمینه پیام‌رسان و موتور جست‌وجو قرار گرفته است.

درها را به روی استارت‌آپ‌ها باز کنید

وزیر ارتباطات از راه‌اندازی دیتاسنتر شرکت زیرساخت خبر داد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم اعلام کرد در مرداد ماه امسال دیتاسنتر ۱۵۰ رکی شرکت زیرساخت که برای حمایت از پیام‌رسان‌ها و موتور جست‌وجوی داخلی طراحی شده، افتتاح خواهد شد.

آذری جهرمی همچنین با اشاره به افتتاح مرکز داده همراه اول در تبریز که ۲۵۰ رک منصوبه دارد و همچنین آغاز به کار مرکز داده ایرانسل در هفته‌های گذشته، اعلام کرد تا پایان سال ۸ مرکز دیگر در این زمینه آغاز به کار خواهند کرد.

او در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد براساس قولی که مدیرعامل همراه اول داده است تا مهر ماه سال جاری ۵ سایت 5G این شرکت آغاز به کار خواهند کرد. جهرمی در این زمینه گفت: «تجهیزات 5G‌ وارد کشور شده است و تا دو هفته آینده لابراتوار 5G‌ در مرکز تحقیقات مخابرات ایران آغاز به کار می‌کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سخنان خود با اشاره به بالای استفاده از سهم دیتای خارجی در شبکه همراه اول علت این موضوع را وجود «قالب‌های انحصار» دانست و گفت: «دلیل این موضوع این است که درهای همراه اول به روی استارت‌آپ‌ها باز نیست. شرکت‌های تو در تو با مالکیت واحد را تعطیل کنید و مسیر را برای حضور استارت‌آپ‌ها و جوانان باز کنید.»

او همچنین سهم ۵۰ درصدی درآمدهای مربوط به مکالمه از کل درآمدهای همراه اول را نامناسب خواند و خواستار تغییر این درصد به نفع درآمدهای دیگر با استفاده از حضور استارت‌آپ‌ها شد.

جهرمی دیگر خواسته خود از همراه اول را سهیم کردن تولیدکنندگان محتوا از درآمدهای این حوزه عنوان کرد. او پیشتر این درخواست را از ایرانسل نیز داشت. او با اشاره به برخی سخنان درخصوص گران شدن استفاده از دیتای خارجی و ارزان شدن دیتای خارجی عنوان کرد که مطمئن نیست کسانی که چنین سخنانی می‌گویند مطالعات اقتصادی دقیقی در این زمینه انجام داده باشند زیر تجربیات قبلی نشان می‌دهد اپراتورها به سمت فروش محصول گران‌تر می‌روند و ارزان شدن محتوای داخلی بیش از آنچه اکنون وجود دارد ممکن است نتیجه عکس داشته باشد. او در زمینه گفت: «به جای آنکه دست در جیب مردم کنیم، بهتر است سهم تولیدکننده محتوا را بدهیم تا محتوای تولید داخل، قوی‌تر شود.» وزیر ارتباطات همچنین از همراه اول خواست در زمینه سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی در کشورهای دوست، فعال شود.

جهرمی همچنین اعلام کرد پلیس فتا به او گفته است که پس از اجرای رمز دوم پویا در کشور، میزان شکایت‌های مردم این حوزه ۲۰درصد کاهش یافته است. او از رئیس مجلس خواست موضوع تشکیل کمیسیون فضای مجازی در مجلس را به صورت جدی پیگیری کند.

۱۳۷۰ رک راه‌اندازی می‌کنیم

مدیرعامل همراه اول اعلام کرد این شرکت در زمینه پیام‌رسان بومی سرمایه‌گذاری می‌کند.

در ابتدای این مراسم، مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل همراه اول با بیان این‌که مرکز داده‌ای که امروز افتتاح می‌شود، ۲۵۰ رک منصوبه دارد که امکان اضافه کردن ۱۰۰ رک دیگر نیز در آن وجود دارد، اعلام کرد برنامه همراه اول این است که تا پایان سال ۱۳۷۰ رک به مجموعه دیتاسنتری کشور اضافه کند.

به گفته اخوان این مرکز به شرکت‌های خواستار دریافت خدمات نیز سرویس‌های ابری ارائه می‌کند.

اخوان بهابادی، تحول دیجیتال را دارای ۴ رکن دانست که به اختصار SNAC خوانده می‌شود که به ترتیب عبارتند از S شبکه‌های اجتماعی، M موبیلیتی، A آنالیز و C خدمات ابری.

او عنوان کرد که همراه اول تا پیش از این تنها در حوزه خدمات موبایل تمرکز داشته است؛ اما از زمانی که او مدیرعامل این شرکت شده است، تصمیم به حضور در تمامی حوزه اتخاذ شده و راه‌اندازی دیتاسنتر نیز در همین راستا است.

به گفته مدیرعامل همراه اول، ساختمان جدیدی که برای استقرار مدیران این شرکت ساخته شده بود، در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه پیام‌رسان و موتور جست‌وجوی بومی قرار گرفته است.

در مراسم امروز (۸ تیر) مرکز داده همراه اول در تبریز افتتاح شد. برای راه‌اندازی این مرکز، ۳۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است. این مرکز، بزرگ‌ترین دیتاسنتر بیرون از تهران است.

مجلس آماده همراهی است

رئیس مجلس، خواستار یافتن راهی برای استفاده همه از شبکه شاد شد.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با تاکید بر لزوم پرداخت به اقتصاد دیجیتالی و افزایش سهم آن در تولید ناخالص داخلی اعلام کرد در این زمینه اگر نیاز به تصویب یا اصلاح قانون باشد، مجلس به سرعت این موضوع را پیگیری می‌کند.

قالیباف که برای نخستین بار پس از انتخاب به عنوان رئیس مجلس در یک مراسم افتتاحیه حضور می‌یافت، با اشاره به شبکه شاد و آموزش مجازی در دوران کرونا از فعالان صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست راهکاری بیابند که آن دسته از دانش‌آموزانی که توانایی خرید گوشی هوشمند را ندارند نیز بتوانند از این شبکه استفاده کنند.

باید از وابستگی به پلتفرم‌های غربی نجات پیدا کنیم

رئیس مرکز ملی فضای مجازی بر شکل‌گیری اقتصاد پلتفرمی تاکید کرد.

در این مراسم ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی نیز ابراز امیدواری کرد از ابتدای مهر ماه امکان برگزاری کلاس مجازی در شبکه شاد، فراهم شود.

فیروزآبادی سخن کسانی که می‌گویند شورا و مرکز ملی فضای مجازی، این فضا را رها کرده‌اند نادرست خواند و اجرای طرح‌هایی مانند رمز دوم پویا و دیتاسنترهای داخلی را نتیجه پیگیری‌ها و نظارت‌های این شورا دانست.

او در عین حال تاکید کرد شبکه ملی اطلاعات در برخی از حوزه‌ها شاهد تاخر است که این موضوع به اختلاف نظر در تعریف این شبکه مربوط می‌شود.

فیروزآبادی با اشاره به راه‌اندازی مرکز داده همراه اول، تاکید کرد کشور باید از وابستگی به پلتفرم‌های غربی در این حوزه نجات یابد.

http://pvst.ir/86d
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو