استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
تدوین و ابلاغ دستورالعمل برگزاری مسابقات برخط از سوی ساترا:
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
دستورالعمل برگزاری مسابقات آنلاین از سوی سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی(ساترا) تدوین شد در این دستورالعمل تاکید شده است که طراحی سوالات نباید بر اساس شانس باشد و سازوکار مسابقات برخط نباید مصداق ترویج فرهنگ کسب ثروت بدون کار و تلاش باشد همچنین اگر مسابقه براساس پیشبینی طراحی شده باید هرگونه پیشبینی براساس معلومات و تجربه مشترکان در نظر گرفته شود.
به گزارش پیوست، طبق دستورالعملی که از سوی ساترا برای برگزاری مسابقات برخط پیشبینی شده است، رسانه متقاضی ارائه مسابقات برخط باید مجوز فعالیت صوت و تصویر فراگیر را از ساترا دریافت کرده باشد.
مسابقه برخط نیز به هر گونه مسابقهای گفته میشود که دسترسی عمومی از طریق رسانه مجاز با اهداف تجاری، تبلیغاتی یا فرهنگی به نحوی برگزار شود که مشترکان به صورت آنلاین امکان شرکت در آن را داشته باشند. طبق پیشبینیهای صورت گرفته اگر رسانهای متقاضی برگزاری مسابقات آنلاین همراه با تراکنش مالی و با حضور مجری و پخش زنده باشد موظف است درخواست مجوز مسابقات آنلاین خود را همراه با کاربرگ تشریح مسابقه (مشخصات تراکنش مالی و مجری) به اداره کل صدو مجوز ساترا ارسال کند.
اسفند ماه گذشته(۱۳۹۸) ساترا شرایط صدور مجوز برای پخش زنده را تصویب و برای رسانههای صوت و تصویر فراگیر ارسال کرده بود طبق آن هر رسانهای که متقاضی برگزاری برنامه زنده بود باید با ارائه کاربرگ برنامه مورد نظرش مجوز آن را از ساترا دریافت میکرد.
طبق دستورالعمل تدوین شده برای مسابقات برخط شرایط و قواعد شرعی و عرفی باید در شیوه برگزاری، تعیین نوع جوایز و پرداختها رعایت شود و از سوی کارگروهی متشکل از متخصصان منتخب ساترا تایید شود. همچنین باید شرایط عضویت و شرکت در مسابقات برای تمامی کاربران در شرایط مشابه باید یکسان باشد و امکان حذف حساب کاربری مشترکان در هر زمان فراهم شود.
رسانه متعهد به حفظ محرمانگی اطلاعات و رعایت حریم خصوصی مشترکان است. در صورتیکه استفاده آماری از اطلاعات مشترکان در جهت مصالح عمومی یا استفاده موردی از اطلاعات یک مشترک در جهت بهبود خدمات دهی لازم باشد، باید از سازوکارهای «بینام سازی» برای حفظ محرمانی اطلاعات استفاده شود.
یکی از شرایطی که در این دستورالعمل روی آن تاکید شده است مشخص بودن حامی مالی مسابقات است .حامی مالی مسابقات باید مشخص و اطلاعات کافی آن در دسترس عموم قرار گیرد.
همچنین اگر قرار است مسابقه آنلاین با امکان تراکنش مالی برگزار شود باید اطلاعات کافی و لازم در زمینه تعرفه مسابقه، پرداخت درون برنامه، نصب برنامه دیگر و موضوع مسابقه و نحوه حذف حساب کاربری مشترک به کاربران ارائه شود همچنین رسانه باید دارای نماد اعتماد الکترونیک باشد و قوانین و مقررات مربوط به پرداخت از طریق درگاه اینترنتی را رعایت کند.
از سویی باید امکان نظارت و دسترسی مشترکان به تمام تعاملات مالی یا خدمات اعم از پرداختهای قبلی، سرویسهای فعال، جوایز و پاداشهایی که طلب دارند، امتیازات کسب شدهای که میتواند منجر به منفعت مالی برای آنان شود به صورت شفاف مشخص شود.
همچنین رسانه میتواند بابت هزینههای اجرای مسابقه از مشترکان مبالغی را دریافت کند مشروط بر آنکه دریافت مبلغ از بازندگان و برندگان در شرایط مشابه یکسان باشد. اما این درآمد زایی نباید از محل فروش سوال به هر شکلی باشد، البته اگر درآمدزایی از محل فروش سوال در صورتی که در ابتدای انجام مسابقه به معنی اجازه شرکت در مسابقه برای همه شرکت کنندگان یکسان باشد ممنوع نیست. همچنین بهای جوایز مسابقه باید پیش از مسابقه مشخص باشد.
مسئولیت کنترل و اعمال قوانین کشور و مقررات ساتر برعهده مدیر رسانه بوده و در صورت تخلف مشترکان، رسانه مجاز موظف به تذکر و اخطار، حذف محتوا، محدود کردن استفاده از خدمات یا مسدودسازی حساب کاربری مشترک است.
هرگونه مسئولیت محتوایی، فنی و اجرایی مسابقات و رعایت مصادیق و ضوابط این مقررات برعهده رسانه است.
متن کامل دستورالعمل مسابقات برخط در رسانههای صوت و تصویر فراگیر را از لینک زیر میتوانید بخوانید:
«دستورالعمل مسابقات برخط در رسانههای صوت و تصویر فراگیر»