skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

با موافقت نمایندگان صورت گرفت:

تاجران نام خود را در دفتر «ثبت تجارتی» به صورت الکترونیکی ثبت خواهند کرد

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در بندی از لایحه قانون تجارت که به تصویب نمایندگان مجلس رسید موظف شده است تا کلیه فرایندها ومراحل ثبت‌نام متقاضیان برای ثبت‌نام در دفتر ثبت تجاری را به صورت الکترونیکی فراهم کند، چرا که طبق لایحه تجارت، تاجر شخصی است که نام خود را در دفتر ثبت تجاری ثبت کرده باشد.

به گزارش پیوست، نمایندگان مجلس در صحن علنی امروز (۲۳ اردیبهشت‌ماه) مجلس موادی از لایحه  قانون تجارت ،کتاب سوم تحت عنوان «تکالیف تاجر» را تصویب کردند. نمایندگان در این مواد ویژگی تاجر و شرایط ثبت نام تاجر در دفتر ثبت تجارتی را بررسی و تصویب کردند. تاکنون دو کتاب از لایحه تجارت تحت عنوان‌های کتاب «قراردادهای تجاری» و «اسناد تجاری» به تصویب نمایندگان مجلس رسیده و در صورت تصویب کتاب سوم، مجلس برای اینکه بتواند در روزهای باقی مانده از این دوره لایحه تجارت را پس از ۱۵ سال نهایی کند باید کتاب‌های مربوط به بخش‌های «شرکت‌های تجاری» و «ورشکستگی و قراردادهای ارفاقی» را نیز تصویب کند.

براساس ماده۴۵۷ این لایحه تاجر شخصی است که نام خود را در دفتر ثبت تجارتی مطابق مقررات مربوط ثبت کرده باشد.
براساس موادی که نمایندگان تصویب کردند، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان مرجع ثبت، مکلف است کلیه فرآیندها و مراحل ثبت نام متقاضیان را به صورت الکترونیکی انجام دهد و اطلاعات دفتر ثبت تجارتی را به صورت روزآمد نگهداری کند.
اطلاعات دفتر ثبت تجارتی غیرمحرمانه محسوب می‌شود و مرجع ثبت باید به صورت برخط، روزآمد و مطمئن تمام اطلاعات تاجران ثبت نام شده را به اتاق بازرگانی و روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران و هویت افراد مذکور را به سازمان ثبت احوال کشور ارسال کند.
این اطلاعات همچنین باید به صورت برخط، روزآمد و مطمئن در سامانه الکترونیکی روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران آگهی شود به نحوی که اشخاص بتوانند به هزینه خود تصویر گواهی شده آن اطلاعات را از سامانه مذکور دریافت کنند.

 

براساس لایحه تجارت  سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف است کلیه فرآیندها و مراحل ثبت نام متقاضیان را به صورت الکترونیکی انجام دهد و تاجران نیز موظف هستند نام خود را در دفتر ثبت تجارتی ثبت کنند

طبق این لایحه تاجران پس از ثبت نام خود در دفتر ثبت تجارتی، شناسه انحصاری دریافت می‌کنند و باید در همه اسناد، صورتحساب‌ها، آگهی‌ها، تابلوها و سایر مکتوبات خود، اعم از دست‌نویس، چاپی یا الکترونیکی، شماره انحصاری خود را درج کند و در غیر این صورت به جزای نقدی درجه شش محکوم می شود.

تابستان سال گذشته بررسی لایحه «قانون تجارت» پس از ۱۵ سال در صحن علنی مجلس آغاز شد. این لایحه دارای هزار و ۲۶۱ ماده و در ۵ کتاب  «قراردادهای تجاری»، «اسناد تجاری»، «تکالیف تاجر»، «شرکت‌های تجاری» و «ورشکستگی و قراردادهای ارفاقی» تنظیم و تدوین شده است.

شهریور ماه سال گذشته کتاب اول این لایحه تصویب و برای تایید به شورای نگهبان ارسال شد و این شورا پس از وارد کردن ایراداتی آن را به مجلس بازگرداند و نمایندگان آبان ماه سال گذشته برای تامین نظر شورای نگهبان ایرادات را اصلاح و دوباره به این شورا فرستادند.

پاییزسال گذشته همچنین کتاب دوم این لایحه به تصویب رسید و به شورای نگهبان ارسال شد و این شورا بار دیگر ایرادهایی به کتاب دوم نیز وارد کرد که مجلس اردیبهشت‌ ماه سال جاری این ایرادها را برطرف و برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارسال کردند.

نمایندگان مجلس دهم در تلاش هستند تا تصویب تمام کتاب‌های این لایحه را در این دوره به پایان برسانند وگرنه در دوره بعد بررسی دوباره این لایحه به تعویق می‌افتد.

http://pvst.ir/7y2
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو