انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی سرانجام ۳۰ مهر برگزار میشود
هیات اجرایی اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی با انتشار اطلاعیهای تاریخ برگزاری انتخابات این اتحادیه را…
۲۲ مهر ۱۴۰۳
۹ اردیبهشت ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
سیستم آموزشی کشور در دو ماه گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا از راه دور و به صورت آنلاین برگزار میشود. فراهم نبودن زیرساختهای ارتباطی مناسب و کندی اینترنت به دلیل افزایش میزان استفاده از آن در این دوران سبب شده تا آموزشهای آنلاین در مدارس و دانشگاهها با چالشهای جدی روبهرو شود. در این مدت سرویسهای مختلف آموزشی سعی کردهاند با راهاندازی سرویسهای نوین تا حدودی چالشهای کیفیت پایین اینترنت هنگام آموزش از راه دور را برطرف کنند. یکی از این سرویسها پلتفرم آموزش آنلاین «آداک آکادمی» است. این پلتفرم با مجوز آموزشگاه یار الکترونیکی از سازمان فنی و حرفهای کشور برای استفاده دانشگاهها، مدارس و آموزشگاهها از بستری برای آموزش در این روزهای بحرانی کشور راهاندازی شده است. به گفته مدیرعامل شرکت «آداک فناوری وستا» که این پلتفرم را راهاندازی کرده، تفاوت «آداک آکادمی»با دیگر سامانههای آموزش آنلاین این است که به دلیل قرار گرفتن آن روی سرورهای داخلی کشور و ساختار معماری نرمافزاری آن، کاربران برای استفاده از این سامانه نیاز به پهنای باند کمتری دارند.
اکبر شهامتی، مدیرعامل شرکت «آداک فناوری وستا» در مورد سرویس ارائه شده توسط این شرکت به پیوست گفت: « شرکت آداک فناوری وستا یکی از شرکتهای پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و استارتآپی است. حدود پنج ماه از آغاز به کارمان به صورت رسمی میگذرد. ما همچنین مجوز آموزشگاهیار آنلاین از سازمان فنی و حرفهای دریافت کردیم. تنها شرکتی هستیم که موفق شدیم مجوز آموزشگاه الکترونیکی را دریافت کنیم.»
او در مورد سرویس «آداک آکادمی» و همزمانی راهاندازی این سرویس با شیوع کرونا در کشور بیان کرد: «در وضعیتی که کشور به آن دچار و بحث آموزش هم با مشکلاتی روبرو شده است، محصولی به نام آداک آکادمی را آماده کردیم که بستری برای برگزاری کلاس و جلسات آنلاین است. کاربران میتوانند به راحتی کلاسهای آنلاین خود را با امکاناتی که این سیستم در اختیار آنها قرار میدهد، برگزار کنند. نرمافزارها و سختافزارها و ملزومات شبکه مانند سرورها هم داخل کشور است و روی بستر اینترانت ملی قرار دارند.»
او در مورد نحوه عملکرد این سامانه گفت: «در این سامانه پنلی در اختیار همه دانشگاهها، آموزشگاهها و مدارس قرار داده میشود و آنها در این پنل کلاس خود را تعریف و لینک کلاسها را هم به دانشآموزان و دانشجویان خود ارسال میکنند. سرساعت خاص استاد وارد پنل خود میشود و کلاس را آغاز میکند.»
شهامتی ادامه داد: «در کلاس آنلاین معلم یا استاد وایت برد در اختیار دارد. در این کلاس امکاناتی همچون چت و اتاق خصوصی و سوال و جواب در کلاس و آزمون قرار دادیم. علاوه برآن امکان ضبط کردن کلاسها هم وجود دارد و پس از پایان کلاس، فیلم آن در اختیار دانش آموزان یا دانشجویان قرار میگیرد.»
براساس گفتههای شهامتی از اوایل اسفندماه سال گذشته تاکنون کاربران این سامانه حدود ۴ و نیم برابر افزایش یافتند و از حدود هزار و ۸۰۰ کاربر در روز به ده هزار کاربر روزانه سرویس ارائه میدهند.
اگر دانشگاهی بخواهد ۱۰ کلاس ۲۰نفره به صورت همزمان برگزار کند،در سامانه «آداک آکادمی» با حداقل سختافزار و سرور میتواند این کار را انجام دهد.در این سامانه قیمت بستههای آموزشی با کمترین قیمت در بازار عرضه و پشتیبانی فنی به صورت ۲۴ ساعته به مشتریان ارائه میشود
اکبر شهامتی،مدیرعامل شرکت «آداک فناوری وستا»
به گفته شهامتی یکی از تفاوتهای «آداک آکادمی» با دیگر پلتفرمها در این زمینه این است که به دلیل حضور این سامانه روی سرورهای داخلی کشور و ساختار معماری نرمافزار کاربران برای استفاده از این سامانه نیاز به پهنای باند کمتری دارند. او همچین تاکید کرد: «در پلتفرمهای دیگر مانند ادوب کانکت، به دلیل باری که روی سرور و شبکه این نرمافزارها قرار دارد، نیاز به پهنای باند بالایی است. با توجه به اینکه در روزهای اخیر به دلیل استفاده بسیار از پهنای باند، سرعت اینترنت کاهش یافته بود، اکثر دانشگاهها با مشکلاتی روبرو شدند.»
او همچنین عنوان کرد: «یکی دیگر از مزیتهای استفاده از سامانه «آداک آکادمی» این است که هزینه نگهداری سرورها هم بسیار کمتر است. به عنوان مثال اگر دانشگاهی بخواهد ۱۰ کلاس ۲۰نفره به صورت همزمان برگزار کند، با حداقل سختافزار و سرور میتواند این کار را انجام دهد. اما در مقابل ۸۰ درصد رقیبان ما برای برگزاری چنین کلاسهایی به صورت آنلاین نیاز به سختافزارهای بسیاری دارند و بستههای نرمافزارهای آموزشی خود را با قیمت بالایی عرضه میکنند.» به گفته شهامتی در این سامانه قیمت بستههای آموزشی با کمترین قیمت در بازار عرضه و پشتیبانی فنی به صورت ۲۴ ساعته به مشتریان ارائه میشود.
شهامتی همچنین در صحبتهای خود به مجوز آموزشگاهیار آنلاین اشاره کرد و در مورد مزیت دریافت چنین مجوزی بیان کرد: « در پروسه دریافت مجوز آموزشگاهیار چند نهاد و ارگان شرکتهایی که خواستار دریافت مجوز هستند را بررسی میکنند. این نهادها، بحث زیرساخت سختافزاری و سرعت و پایداری سرورها و نحوه کاربرد نرمافزارها را بررسی میکنند. شرکتهای خواستار مجوز آموزشگاهیار باید از اداره اماکن عمومی پلیس مجوز داشته باشند تا از نظر انتظامی و قضایی برای برگزاری مکان کلاسها مشکلی نداشته باشد.»
او در ادامه افزود: « تاییدیه حدود ۷ تا ۸ ارگان مختلف که در حوزه آموزش دخیل هستند را گرفتیم. حدود یک سال و سه ماه زمان برد تا مجوز را اخذ کردیم. با این مجوز به نوعی همکار سازمان فنی و حرفهای کشور محسوب میشویم و قرار است نیروهایی در سازمانهای فنیوحرفهای که طرف قرارداد با ما هستند، مستقر شوند و خدمات پشتیبانی و خدمات آموزشی ارائه دهند. مزیت اصلی این است که آموزشگاههای فنی و حرفهای برای برگزاری دورههای آنلاین خود باید با شرکتی که مجوز آموزشگاهیار الکترونیکی دارد، همکاری کند.»
شهامتی در ادامه در خصوص قدمهای بعدی شرکت «آداک فناوری وستا» بیان کرد: «شرکت ما آیتی و آموزش است. علاوه بر سامانه «آداک آکادمی» در حال راهاندازی بستری برای برگزاری کلاسهای خصوصی آنلاین و مشاوره آموزشی و کنکوری هستیم که چندماه آینده به بازار عرضه میشود. در این نرمافزار تمام امکاناتی که در کلاسهای آنلاین وجود دارد؛ مانند ویدیوهای همزمان، تماسهای صوتی و تصویری، تماسهای نامحدود عرضه شود. مشاوره در رشتههای مختلف را هم عرضه میکنیم.»
او عنوان کرد: «بخشی از پلتفرم آداک آکادمی هم به دورههای آموزش آنلاین اختصاص دارد که با استفاده از آموزشهای سازمان فنی و حرفهای کشور بتوانیم محتوای فارسی اثربخش تولید کنیم.»