انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۳۰ فروردین ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
کلاسهای آنلاین دانشگاهها تا پایان سال تحصیلی ۹۸-۹۹ جایگزین کلاسهای حضوری دانشگاهها میشوند و فقط احتمال برگزاری امتحانهای پایان ترم به صورت حضوری وجود دارد. این تصمیم با توجه به گسترش ویروس کرونا در کشور گرفته شده است.
به گزارش پیوست، طبق ابلاغیه وزارت علوم به تمامی دانشگاههای کشور، دانشگاهها و موسسات آموزش عالی باید مبنای به پایان بردن نیمسال جاری را با اتکای حداکثری بر آموزشهای الکترونیکی قرار دهند و تنها امتحانهای پایان ترم را به صورت حضوری برگزار کنند، هر چند که احتمال برگزاری این امتحانات نیز بهصورت الکترونیکی و از راه دور وجود دارد. هنوز وزارت علوم تصمیم قطعی در مورد برگزاری امتحانات به صورت الکترونیکی نگرفته است. همچنین طبق پیشبینیهای صورت گرفته در این نیمسال ارائه آموزش الکترونیکی برای تمامی دورس عمومی و اختصاصی در همه مقاطع تحصیلی بدون محدودیت و با مدیریت دانشگاه مجاز است.
طبق این ابلاغیهها تعداد کلاسهای برگزار شده باید به ۱۶ جلسه در طول یک ترم برسد. همچنین پیشبینی شده است در مورد تعداد غیبت مجاز دانشجو در کلاسهای دروس الکترونیکی برخط یا کلاسهای حضوری در شورای آموزشی دانشگاه تصمیمگیری شود تا غیبت بیشاز حد مجاز کنونی در مقررات تحصیلی برای جلسات الکترونیکی یا غیرحضوری موجب حذف درس و جلوگیری از شرکت دانشجود در جلسه امتحان پایان دوره نشود.
همچنین اگر به تشخیص دانشگاه شرکت دانشجویان در یک یا چند درس درکلاسهای الکترونیکی مقدور نباشد، روند تحصیل دانشجو به نحوی هدایت میشود که نیمسال تحصیلی وی بدون احتساب در سنوات و به درخواست دانشجو حذف شود.
از سوی دیگر باید موضوع حضور فیزیکی یا الکترونیکی(برخط-برونخط) اعضای هیات علمی در کلاسهای درس به روشی مدیریت شود که کیفیت آموزش لطمه نبیند و تمامی سرفصلهای برنامه درسی پوشش داده شود.
طبق گزارش وزارت علوم در مجموع حدود ۳ میلیون دانشجو در حال حاضر مشغول به تحصیل در دانشگاههای سراسر کشور به جز دانشگاههای زیرمجموعه وزارت بهداشت هستند که از این تعداد حدود یک میلیون نفر مربوط به دانشگاه آزاد، حدود ۴۳۰ هزار نفر مربوط به دانشگاه پیام نور، حدود ۲۵۰ هزار نفر در دانشگاههای جامع علمی و کاربردی، حدود ۸۵ هزار نفر در دانشگاه فرهنگیان، حدود ۱۳۶ هزار نفر در دانشگا فنی حرفهای و حدود ۱۵ هزار نفر در دانشگاههای وابسته بهسایر دستگاههای اجرایی مشغول به تحصیل هستند. موسسات آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی در مجموع حدود ۳۰۰ هزار دانشجو و دانشگاههای دولتی تحت پوشش مستقیم وزارت علوم نیز حدود ۷۰۰ هزار نفر دانشجو را آموزش میدهند.
بررسیهای وزارت علوم نشان میدهد از میان ۵۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی که به صورت مستقیم زیرنظر وزارت علوم قرار دارند امکان ارائه دروس نظری بهصورت الکترونیکی به میزان بیش از ۹۰ درصد به طور متوسط ایجاد شده است
بررسیهای وزارت علوم نشان میدهد از میان ۵۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی که به صورت مستقیم زیرنظر وزارت علوم قرار دارند امکان ارائه دروس نظری بهصورت الکترونیکی به میزان بیش از ۹۰ درصد به طور متوسط ایجاد شده است. دروس نظری ۸۵ تا ۹۰ درصد دروس دانشگاهی را شامل میشوند به عبارت دیگر تمامی اساتید و دانشجویان این دروس امکان بهرهإرداری و ارائه خدمات را دارند و به صور متوسط بیش از ۶۰ درصد اساتید تا ۱۵ فرودین ماه کلاسهای جبرانی خود را به صورت الکترونیکی به طور کامل برگزار کردهاند.
همچنین از مجموع دانشجویانی که تحت پوشش این دسته از دانشگاههای دولتی هستند، تا کنون به طور متوسط از سوی دانشگاهها امکان استفاده از بستر آموزش الکترونیکی برای افزود بر ۹۰ درصد آنها فراهم شده است. میتوان گفت که تمامی دروس نظری این دانشگاهها یا کاملا آماده ارائه بربستر کلاسهای آنلاین الکترونیکی هستند یا محتواهای دروس به صورت آفلاین آماده شده و در اختیار دانشجویان قرار دارد. طبق گزارش وزارت علوم طراحی بستر لازم آموزشهای الکترونیکی طراحی محیطهای نرمافزاری، افزودن سرورهای لازم، افزایش پهنای باند دانشگاهها همگی انجام شده است و دانشگاهها از ۱۵ فروردین ماه بهصورت کامل کلاسهای دانشگاهها بهصورت مجازی برگزار شد.
این وضعیت برای دانشگاههای غیر متمرکز مانند دانشگاههای پیام نور و دانشگاه جامع علمی کاربردی تا حدودی متفاوت است این دسته از دانشگاهها که در مجموع بیش از یک میلیون از ظرفیت دانشجویی را پوشش میدهند ۱۰۰ درصد دروس نظری به صورت الکترونیکی تعریف و بالای ۹۰ دردص نیازهای دانشجویان در این درسها به خوبی پوشش داده است.
دانشگاه آزاد اسلامی نیز با داشتن حدود یک میلیون دانشجو توانسته تا قبل از پایان سال ۹۸ حدود ۲۰ درصد درسها را بر بستر آنلاین ارائه دهد. اکنون با تلاشهای انجام شده بالای ۶۰ درصد ازدرسها آماده شده و در حال گسترش آن هستند و بهنظر میرسد طی این روزها به ۹۰ درصد برسد.
با هماهنگیهای صورت گرفته میان وزارت علوم و وزارت ارتباطات امکان استفاده از بستر کلاسهای مجازی وسایتهای آموزش مجازی دانشگاههای دولتی کشور به صورت رایگان برای تمامی دانشجویان و اساتید فراهم شده است.
نزدیک به دو هفته پیش نیز سخنگوی دولت در نشست خبری آنلاین خود اعلام کرده بود که با توجه به نیاز حوزه آموزش با همکاری وزارت ارتباطات تصمیم برای رایگان شدن مصرف اینترنت ثابت و موبایل برای سایتهای دانشگاهی گرفته شده است.