skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

تحریریه پیوست

در همایش شهر هوشمند عنوان شد: لزوم رفع موانع برای فعالیت در زمینه IoT

تحریریه پیوست

۱۹ آذر ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰

حاضران در نشست تخصصی «نقش اینترنت اشیا در شهرهای هوشمند»، بر لزوم رفع موانع فعالیت بازیگران حوزه شهر هوشمند تأکید کردند.

حاضران در نشست تخصصی «نقش اینترنت اشیا در شهرهای هوشمند»، بر لزوم رفع موانع فعالیت بازیگران حوزه شهر هوشمند تأکید کردند.

به گزارش پیوست، در نشست تخصصی که در روز دوم همایش شهر هوشمند برگزار شد، بیژن عباسی آرند مدیرعامل ایرانسل، رسول سرائیان دبیر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، وحید شاه‌منصوری از ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی و علی رحمان‌پور هم‌بنیانگذار و مدیرعامل لینکپ حضور داشتند.

در این پنل، مدیرعامل ایرانسل با اشاره به پیش‌بینی‌های منتشر شده در زمینه توسعه سریع بازار اینترنت اشیا در جهان، بر لزوم تسهیل شرایط و رفع موانع فعالیت بازیگران این عرصه تأکید کرد و راه‌اندازی سریع شبکه نسل سوم و چهارم اینترنت همراه پس از رفع انحصار توسط دولت را نمونه مشخصی برای آن دانست.

عباسی آرند همچنین بر آمادگی ایرانسل برای بررسی پیشنهاد شرکت‌های آماده برای فعالیت در عرصه شهر هوشمند تأکید کرد و در عین حال، تحقق این‌گونه همکاری‌ها را به دلیل گستردگی سطح فعالیت، منوط به ارائه طرح و مدل تجاری مناسب و کامل دانست.

مدیرعامل ایرانسل درباره نقش دولت در این زمینه، با اشاره به تجربه موفق راه‌اندازی نسل‌های ۳ و ۴ تلفن همراه در کشور گفت: «اصولاً فناوری اگر با یک مدل کسب‌وکاری مناسب گره بخورد، راه خود را باز خواهد کرد. در این زمینه کافی است دولت ممانعت نکند و زمانی که لازم است، آزادسازی انجام دهد.»

عباسی آرند همچنین در بخش دیگری از سخنانش از ادامه همکاری ایرانسل با شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت گاز در زمینه حسگر و کنتور هوشمند گاز خبر داد؛ اما تأکید کرد با توجه به قیمت ارز، علاقه مردم برای تغییر کنتورهای خود کم است و در این زمینه شاید لازم باشد دولت، مشوق‌هایی در نظر بگیرد.

اقتصاد بزرگ

همچنین در این نشست، رسول سرائیان، دبیر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، بر لزوم پیاده‌سازی یک مدل برای حضور بخش خصوصی در صنعت اینترنت اشیا تأکید کرد و راه‌اندازی پروژه ایرانسل را یک مدل موفق برای تنظیم، پیاده‌سازی و اجرای یک طرح و مدل تجاری موفق برشمرد.

سرائیان، اندازه بازار اینترنت اشیا در ایران را حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان در سال تخمین زد و گفت: «کل درآمد اپراتورهای اصلی کشور به ۳۰ هزار میلیارد تومان در سال نمی‌رسد و اگر مدل‌های درست سرمایه‌گذاری در این زمینه تعریف کنیم، این بازار شکل می‌گیرد.»

او همچنین با اشاره به مشکلات دولت و شهرداری‌ها در تأمین هزینه پروژه‌ها، تنها راه باقی‌مانده برای پیشبرد کار را رجوع به مدل همکاری بخش خصوصی و دولت دانست و تأکید کرد: «در این زمینه لازم است قراردادهای مشخص با تضمین‌های خدشه‌ناپذیر وجود داشته باشد تا بخش خصوصی نگران نباشد با تغییر یک مدیر، همه سرمایه‌اش از بین می‌رود.»

دبیر سازمان نصر کشور از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خواست تا در زمینه نگارش قراردادها و پروانه‌های اینترنت اشیاء مدل‌های مناسب را تدوین کند.

سرائیان با اشاره به سخنان وزیر نفت در خصوص سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی این وزارتخانه در استارت‌آپ‌ها گفت: «تب ورود به استارت‌آپ‌ها در کشور ایجاد شده. این کار خوبی است اما لازم است در همان وزارت نفت و شرکت‌های بزرگ زیرمجموعه‌اش گارد منفی نسبت به فناوری از بین برود.»

دخالت و سیاست‌گذاری

در این نشست، علی رحمان‌پور هم‌بنیانگذار و مدیرعامل لینکپ نیز با تشریح اقدامات این شرکت در زمینه IOT خواستار شفاف شدن نقش هر کدام از بازیگران این عرصه شد تا همکاری‌ها به صورت عملی شکل بگیرد.

رحمان‌پور همچنین با انتقاد از ورود دولت و نهادهای حاکمیتی به عرصه اجرا گفت: «ما از این که نهادهای حاکمیتی قصد ورود به این عرصه را داشته باشند، نگران می‌شویم. چون هر بار که وارد حوزه اجرا می‌شوند، وعده‌هایی می‌دهند که باعث می‌شود کل کارها برای مدت زیادی متوقف شود و در نهایت به وعده‌های خود عمل نمی‌کنند.»

او همچنین ورود دولت به حوزه اجرا را موجب ایجاد رانت دانست.

وحید شاه منصوری، از ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی نیز این پنل با اشاره لزوم حمایت دولت از پیشرفت پروژه‌های اینترنت اشیا، از برنامه این ستاد برای فعالیت در حوزه کشاورزی و شهر هوشمند خبر داد.

شاه‌منصوری، ایده اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری را برطرف کردن چالش‌ها عنوان کرد و افزود: «این چالش‌ها می‌توانند در بخش‌های مختلف باشند که بر اساس اولویت‌ها به آنها می‌پردازیم.»

http://pvst.ir/6yh

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو