رفع فیلترینگ مرحلهای در جلسه امروز شورای عالی فضای مجازی احتمالا تصویب میشود
گمانهزنیها حاکی است در جلسه امروز شورای عالی فضای مجازی برنامه اقدامات مورد نیاز برای…
۴ دی ۱۴۰۳
۱۳ شهریور ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸
دادستان کل کشور در بخشنامهای دستور داد از این پس در پروندههای کلاهبرداری رایانهای در صورت احراز انجام تراکنش مجرمانه با رمز دوم ایستا، بانکها موظف به پرداخت خسارت خواهند بود.
به گزارش پیوست، محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور در بخشنامهای خطاب به دادستانهای عمومی و انقلاب سراسر کشور اعلام کرد «با توجه به ممنوعیت استفاده از رمزهای دوم ایستا در تراکنشهای غیر حضوری، مقتضی است در پروندههای کلاهبرداری رایانهای در صورت احراز انجام تراکنش مجرمانه با رمز دوم ایستا، دستور پرداخت خسارت بزه دیده صادر و از طریق سامانه کاشف به بانک متخلف ابلاغ شود.»
بر اساس بخشنامه الزامات رمز یکبار مصرف که در تاریخ اول شهریورماه سال گذشته به شبکه بانکی ابلاغ شد، قرار بود از ابتدای خرداد ماه امسال، استفاده از رمزهای دوم یکبار مصرف جایگزین رمزهای ایستا شود، اما اردیبهشت ماه، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی اعلام کرد تراکنشهای کمتر از ۵۰۰ هزار تومان نیازی به استفاده از رمز یکبار مصرف ندارند. همچنین حذف اپلیکیشنهای بانکی از اپل استور و گوشی هوشمند نداشتن برخی از کاربران، اجرای این طرح را با مشکلاتی همراه کرد.
اکنون، دادستان کل کشور با اشاره به بخشنامههایی که در شهریور سال گذشته و اردیبهشت امسال صادر شدهاند، تاکید کرده است که بانکها در موارد کلاهبرداری، موظف به پرداخت خسارت به فرد مالباخته هستند.
متن کامل این بخشنامه را اینجا ببینید.