تامین اجتماعی و پلتفرمهای سلامت دیجیتال بر سر میز مذاکره نشستند
سازمان تامین اجتماعی تعامل و مذاکره با پلتفرمهای سلامت دیجیتال را آغاز کرده است و…
۱۶ مهر ۱۴۰۳
۲۵ تیر ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی امروز ( ۲۵ تیر) در نشست خبری خود اعلام کرد که این نهاد با برنامهریزیهای مشخص در تلاش است تا به صورت جدی روش سرمایهگذاری ریسکی در شرکتهای استارتآپی و دانشبنیان را پیادهسازی کند.
علی ناظمی در این نشست در پاسخ به پیوست که بسیاری از فعالان اکوسیستم استارتآپی نسبت محدود شدن حمایت این صندوق به وام معترض هستند گفت: «دقیقا به همین دلیل است که پا را فراتر گذاشته و وارد حوزه سرمایهگذاری ریسکی روی شرکتهای استارتآپی و دانش بنیان شدهایم. صندوق از ابتدای سال ۹۸ به سه روش قرار است توسعه سرمایهگذاری ریسکی در این اکوسیستم را پیگیری کند.»
براساس اظهارات ناظمی صندوق نوآوری شکوفایی از طریق سرمایهگذاری مستقیم، بازار سرمایه و هم سرمایهگذاری به حوزه سرمایهگذاری ریسکی وارد میشود تا از این پس دولت نیز در سود و زیان یک پروژه شریک باشد.
او در توضیح این روشها گفت: «در روش “سرمایهگذاری مستقیم” که پیش از این نیز صندوق از آن استفاده کرده با متقاضی سرمایه در انجام یک پروژه شریک میشویم. در این روش ۴۰ یا ۴۹ درصد سهام شرکت را دریافت میکنیم و در کنار بخش خصوصی هستیم؛ اما این روش یک مشکلی دارد و آن اینکه دولت را شرکتدار میکند و ابعادش هم بزرگ میشود. به همین دلیل ما برای جلوگیری از این اتفاق دو روش سرمایهگذاری جدید دیگر را نیز به روشهای سرمایهگذاری صندوق اضافه کردیم.» او در ادامه افزود: «در کنار سرمایهگذاری مستقیم باید از حداکثر ظرفیت بازار سرمایه استفاده کنیم. در این راستا نیز با صندوقهای جسورانه مشارکت میکنیم و این روش نیز از ابتدای سال ۹۸ شروع کردهایم. یعنی میآییم در صندوقهای جسورانه بورسی که همین الان در بازار فعال هستند و صندوقهای خصوصی که اساسنامه و دستورالعمل آنها به تازگی از سمت سازمان بورس منتشر شده مشارکت میکنیم.» به گفته ناظمی صندوق نوآوری و شکوفایی تا ۴۰ درصد و در قالب مشارکت و یا تاسیس در این صندوقها سرمایهگذاری میکند. او تاکید میکند این روش یک مزیت بزرگ دارد و آن اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی امکان حمایت از استارتآپها را هم خواهد داشت.
ناظمی در ادامه با اشاره به سومین مدل سرمایهگذاری ریسکی صندوق گفت: «مدل سومی که شروع به اجرای آن کردهایم “هم سرمایهگذاری” است. در این روش صندوق به صورت مستقیم وارد مشارکت با هیچ صندوقی نمیشود؛ بلکه به صندوقهای پژوهش و فناوری و یا سایر صندوقها اعلام میکنیم که به ازای هر واحد سرمایهگذاریشان در یک شرکت، صندوق نوآوری ۴ برابر آن سرمایه، منابع مالی در اختیار آنها میگذارد.» به گفته او هدف در این مدل بیشتر سرمایهگذاری روی پروژههای دغدغه محور و حیاتی کشور است. البته ناظمی تاکید میکند که اضافه شدن دو روش سرمایهگذاری صندوق به معنی حذف روش سرمایهگذاری مستقیم صندوق نوآوری نیست؛ بلکه از روش سرمایهگذاری مستقیم روی پروژههای راهبردی کشور بیشتر استفاده خواهد شد.
به گفته معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی این صندوق در سال ۹۸ مصوب کرده که ۲ هزار ۸۵۰ میلیارد ریال برای مشارکت در صندوقهای خصوصی و بورسی سرمایهگذاری کند و تخصیص بودجه در مدل همسرمایهگذاری نیز در حدود ۵ هزار میلیارد ریال خواهد بود. همچنین میزان بودجه در نظر گرفته شده در مدل سرمایهگذاری مستقیم نیز ۲ هزار میلیارد ریال مصوب شده است.
ناظمی در این نشست خبری در پاسخ به سوال دیگر پیوست که صندوقهای سرمایهگذاری و شرکتهای سرمایهگذاری در حوزه استارتآپی شرایط همکاری با صندوق نوآوری را پیچیده و نا عادلانه در تقسیم سود و زیان عنوان میکنند گفت: «هنوز ابتدای راه ورود به حوزه سرمایهگذاری ریسکی هستیم. سرمایهگذاری به شیوه مشارکتی کار سادهای نیست چرا که قرار است دو گروه با دید متفاوت روی پروژهای با افق ۵-۴ سال مشارکت داشته باشند. در این مشارکت باید همه پارمترها دیده شود مخصوصا وقتی یک طرف دولت باشد.»
او در ادامه افزود: «وقتی یک طرف مشارکت در سرمایهگذاری دولت باشد کمی کار با پییچدگی همراه میشود چرا که دولت با نوسانات مدیریتی مواجه است. بنابراین مدل همکاری نمیتواند خیلی ساده باشد و این نوع همکاری در هیچ کشوری ساده نیست. اما در تلاش برای بهبود شرایط همکاری هستیم.» در این نشست خبری اعلام شد که تا شهریور ماه سال جاری گزارش آماری دقیق از میزان تهسیلات ارائه شده صندوقهای پژوهشی و فناوری به شرکتهای استارتآپی اعلام خواهد شد.